Motorlu Paralax Ayarı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • ilginç bir şey olmuş doğrusu,ben beğendim doğrusu,alman misafirimi daha dün gönderdim,hele bir soluk alsın dürbün arayışına başlıyacak :)
    ağustos un sonuna doğruda bir tane daha norveç den getirteceğim paralak özellik li ;dance; ileri geri yapabilen böyle ufak çaplı motoru nerden bulacağız bilen varmı?

  • çok merak ettim ama link i açamıyorum :(

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Ya youtube dan link verecekler direkt link verseler daha iyi olur.Bu şekilde girilmiyor. :thumbdown:

  • yandan paralax lı olmasını istiyorum :) tavsiyen için teşekkürler kardeş,inşallah bulur berlin gibi yerde,norveç den umutluyum bu konuda,yada online alış veriş :thumbup:

  • Yandan paralakslı değilde önden paralakslı olursa değişen nedir.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • yandan olunca daha hızlı ve rahat ayar imkanı veriyor bilginize saygılarımla

  • Teşekkür ederim.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • arkadaşlar bu paralax ayar yeri 2 çeşit,bir tanesi büyük yuvarlak teker gibi,diğeri ise normal dürbün kapağı gibi,bu 2 farklılık arasında kullanım avantajı varmı?

  • Büyük olanı normal ayar düğmesine takılan bir aparat sanırım kolay dönmesi için.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • evet parallax tekeri sonradan takılıyor, o büyük teker ile çantaya falan sığmıyor zaten. kullanım amacı ise özellikle FT yarışmacıları, bu büyük teker üstüne bir bant yapıştırarak, dürbünü netledikleri ve kendi ölçtükleri gerçek mesafeleri yazılyorlar, birde kaç metrede pelletin ne kadar düştüğüne göre yukarı-aşağı klik değerlerini kaydediyorlar. Daha sonra FT maçı sırasında hedefe netliyor, bakıyor 17m. (yaptığı sıfır ayarına göre mesela 6 klik aşağı alması gerekiyor o mesafede) 6 klik aşağı alıp tetiğe basıyor. Sonraki hedef diyelim 38m. 13 klik yukarı alıyor basıyor tetiğe vs vs. Büyük tekerin buradaki faydası ise, eğer dürbünlerinizin parallaks ayarlarına bakarsanız yakın mesafelerde aralar açıkken mesafe uzadıkça küçük hareketlerle mesafe birden artıyor. Sonuçta standart parallaks tekeri küçük olduğundan onun üzerine gerçek mesafeleri yazmak zor veya imkansız. Büyük tekerde ise bu mesafeleri kaydedecek daha fazla yer var. Büyük parallaks tekerlerinin tek faydası budur.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png