sideprensi07 adlı kullanıcının mesajları

    ne yaptın sen kardeş,9mm ile 250 300 mt den bahsediyorsun,hemide denize doğru atış yapmışsınız.. :) mesafe ölçümünde bir yanlışlık olmasın..aynı tüfek bende var..10mt de minik saçmalı fişeği soda şişesini kıramamıştıda..ben taş ile atıp vurup kırmıştım bizim ağa atış yaparken #hims normal ateşli yivsiz tüfek o mesafeye zor ulaşır,, 12 calibre yivsiz tüfek tek kurşun..zorlasan 150mt de etkili olabilir.oda bazıları..hepsi deyil..fişekde önem taşır...ha birde 150mt de kurşun ne kadar düşme yapıyor..onun hesabını önceden bilmen gerek..hedefi vurabilmen için..

    neden arpacık aşağıda kalmış öyle :)


    çünkü dürbün arpacığından yüksek de kalıyorda ondan..tek parca ayağı çıkar sade dürbünü yapıştır tüfeğin gövdesine..bir daha bak..arpacık biraz daha yukarıda gözükür..


    şimdi burda yapman gereken..arpacığın o şekilde görünmesine kafayı takmaman olacak..seni ilgilendiren bölümü..dürbünü ayarlayıp hedefi vurman olacak...


    dürbün boğazına tek tur iç lastik sar..ve vidalarını sonuna kadar sıkma..tadında bırak..lastik ezilmesin ki..işlevini tam yapsın..


    son olarak hep bilindik hatalar yapılıyor danışılmadan...


    yaylı tüfek kullanacaksanız..yukarıdaki tarif ile birlikde..dampa ayak satın almalısınız..(tek parça ayak deyil )

    bayinin hatası.tahmin ettiğim site ise baktım fotoya,foto da orjin mod99 var.ama HATSAN Mod99 Limited Edition yazıyor.. mod99 eski versiyon uzun süredir yoktu,,stoklara girdimi bilmiyorum..
    bu hatsanda bir alem yaaa :(
    leblebi gibi satıyorsun tüfeği,ne oynuyorsun orasıyla burasıyla yaa :( pcpsi olanlar bile aldı bu mod99 dan..batıyormu çok satmak :(


    mod99 un aynısını isteriz.arpacığı ince olacak.kundağı baktıkca hayran bırakacak işlemeli olsun ;tacli# namlunun ucundaki plastik geçirmeyi uzat.uzattığın boşluk arasına odacıklar yap,moderatör gibi,,.namlu kilidi takma..pistonun arka kısmına dairesel kanal aç. oraya conta yerleştir.ana gövdeye bu conta temas edecek.sarsıntıyı kesmesi için..yayın ucuna metal yay çekici yerine çok daha sağlam sert plastik uygula.yay çekicinin aynısı olacak. tetik sistemi aynı olacak.sadece tetiği daha kaliteli hale getireceksin..prosport un tetiği gibi mesela ;tacli#


    dipçiğe bu videodaki gibi bir uygulama gerçekleştir.


    2:30 zaman sürecinde anlatılıyor..


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    mesaj yerine gider de uygulamaya geçermi bilmem ;kihhik,

    video dan birşey anlaşılmıyor,,bence sen yüksek zoomlu hd bir kamera al.yanına koy yap zoom u,başla atışa :) imkan varsa birde rangerfinder al.mesafeyi net ölçebilmen için. uzak mesafe atıyorsan bunları edinmelisin.senin kolayınada gelir,izleyenler net görüntü izler g;$i


    son olarak,ciddi bir mesafeye atış yapıyorsun.. hızlı ard arda tetik düşürüyorsun ;) ..acele etme bu mesafeler için.

    Erdem abi arada lafı bizede soktu #hims hedef atışı yapıyoruz yıkıldı düştü daha neye atacağız ;kihhik,
    uzak mesafe atmak için tüfeğin 50mt de tek delik yapmasına gerek yokki 8) tüfeğin suyana göre kanal açmak gerek..kaiteli tüfek ile bir çok kişi güzel atışlar çıkarır,önemli olan ucuz yollu bir tüfek ile oluyormu olmuyormu denemek gerek.. :)

    tek başına daha zordur bu iş,çünkü sabahın ilk saatlerinde,rüzgar çıkmadan çarçabuk hedefi dikeceksin.ölçeceksin.gel git 400 500mt mesafe,tarlada efor sarf edeceksin.soluklanacaksın.deneme atışları yapacaksın.sonra güzel atışlarına başlamak için.tekrar aynı mesafeye gidip yeni hedef dikeceksin vs vs ;şrofls;. yanında birileri olur,,onlar hedefi diker,,sen atışını yaparsın,olmadı biraz sağa at olmadı sola at diye haberleşirlerse,,daha kolay olur bu iş ;şrofls;.


    biraz da denemediğiniz mesafeleri deneyin.ne biliyim bana artık 100mt de şişe kırmak çok can sıkıcı geliyor ;kihhik,
    bir anımı anlatayım geçen yıla ait ;tacli#
    geçen yıl luna parka gittik bayram da,havalı tüfek gözüme çarptı hemen :love: , 5 atış 5 lira,hedef sigara paketi, tüfek eski hatsan lardan bir tanesi,namlunun ucuna süngerimsi bir tıpa takıyorlar,o tıpa ile karşıdaki malborayı düşüreceksin dedi adam..tüfeği elime aldım.gezini ayarladım adam gözüme bakıyor #hims 5 atışım var,,ilk atış tüfeği tanıma atışı idi,tıpanın nereye yön değiştirdiğini gördüm,sonraki 3 atışda 3 sigarayı indirdim #hims seyirciler ve eleman şokda #hims .dedim sigarayı ver, adam vermiyor :( neymiş sigara ordan aşağı düşecekmiş :( bense 3ü nüde yatırmıştım ;( sinirlendim,şunu baştan düzgün anlat atan atmıyan kararını verir dedim :( tüfeğin attığı tıpa 1gr anca var,paketi zor yatırıyor ;kihhik, galayladım içimden ;şrofls;.


    şimdi konuyu açan arkadaş ile geçenlerde pm den yazıştık.. :)


    herkes bilirki bu mesafeler ciddi mesafeler,,imkan varsa bu tür atışlarınızı kayıt altına alın..daha net tartışmasız paylaşım olur..zoomla kardeşim kamerayı hedefe yanından..başla atışa,atışın bittimi,tüfeğini emniyetine al,iyi bir kamera bu mesafeleri çeker,yüksek zomlu kameralar var,,sonra hedefin yanına varıp bir kaç foto çekersin.videonun içine korsun..hedef olarak küçük çanak olur ;kihhik, maksat burda,çanağın ortasına çizdiğin hedefi baz alarak grupman yapman..neresinde toplanmış önemli deyil,pellet o metal parçaya çarptımı hem ses çıkarır hem değdiği yeri işaretler,iyi bir kamera dan da bunlar görünür ve duyulur,,o vakit canı gönülden tebriklerin artar.. ;)
    paylaşımın için teşekkürler,güzel atışlar yapmışsın.

    tüfek gayet hoş güzel tüfek,işin içinde pcp tüfek varsa a4 kağıtına 5 te 5 bile atılabilinir,iyi seçilmiş bir arazide,rüzgar çok önemli bir faktör...
    bir anlık esinti herşeyi alt üst eder..


    mesafe 200mt,,sağdaki atış deliği benim hatam dan kaynaklandı, soldaki 2 pellet yan yana arka arkaya atışlar.. altdaki 2 atış esnasında mesafeye diktiğim poşet bayraklar dalgalanmıya başlamıştı hatırladığım..onlarda o hali aldılar grupmanda..


    bu mesafeden pelletin girdiği yeri görebiliyordum.çok net olmasada..


    [Resim Engellendi: http://img441.imageshack.us/img441/3213/fotograflar291.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    bu da 300mt ye attığım dönemde.hazırladığım o kağıda, bir atış yaptım ses geldi,pellet kağıttaki saplı ağaca değmiş, 2ci atışımda ses gelmedi,karavana galiba dedim ;şrofls;. sonra tekrar şişeye atış yapmak için doluma geçmiştim,,bu mesafeye grupman çalışması için öncesinde pratik bir kaç atış yapıp,son düzenlemelerin yapılması gerekir..


    [Resim Engellendi: http://img14.imageshack.us/img14/3938/fotograflar2401024x768.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us


    [Resim Engellendi: http://img268.imageshack.us/img268/6279/fotograflar241.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us



    benim yaylı ile 200mt videosunu çoğunuz gördü,pelletler hep aynı hedefin istikametinde ilerlemişlerdir,diyeceğim o durki,olmaz diye birşey yok arkadaşlar,pcp tüfek olunca olur ;kihhik,

    bende de diana mod48 var :) bilmem ben kaçıncı sahibiyim,tahminim 2004 2005 model ;tacli# ne vidası gevşedi ne aksatlık yarattı benim kullandığım süreçte,bu haliyle bile en iyi grupmanı bu tüfek ile çıkarmıştım ;şrofls;.
    imzamdaki linkin bir tanesi dianaya ait ;şrofls;. ha bu arada,günde 10 sefer söküp taktığım oldu ;şrofls;. bu böyle tahminim 2 hafta sürdü,testler yapıyordum,önceleri arada bir söker takardım..adamlar işçilik yapmış,mavzer misali,eskidikce kıymete biniyor ;d;