Kopan reticle çalışması

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar bir süre önce dürbün reticle'ı hasar görmüştü (dönmüştü sanırım ve alt bağlantısı kopmuştu). Hasarı düzelteyim derken acemilikten dolayı düzelmez bir hal almıştı çünkü çok hassas, kopuyor.

    Sonra yeniden yapabilir miyim diye biraz kafa yorunca ortaya fena sayılmayacak bir ürün çıktı.

    Önce ince bakır telden reticle denemem oldu. Yapıştırma işi acemeliği, bakırın hava durumunda farklı tepki vermesi sebebiyle arayışım devam etti.

    Nihayetinde reticle da bir kıl dedim en sonunda?Hobi olarak at kılından kabak kemane yayı yapmak için at kuyruğu kullanmıştım. Oradan artan kılları kullanma fikri aklıma geldi. Merkez dotu at kılı kullandım lakin üst dot da lazım olacaktı.

    Bellik olması gerekti daha ince olarak da insan saçı kullansam dedim. Süper oldu.Merkezin bir üstü ve altı insan saçı merkez ve 2 altından aşağıya doğru inen dotlar için at kuyruk kılı kullandım. Sonuçtan verim aldım.

    Düzenlemem gereken kısımsa at kılı insan saçına göre daha kalın olduğu için hepsini insan saçı olarak düzenleyeceğim sanırım çünkü uzak mesafedeki veya küçük hedefi gizleyebiliyor. (!)

    Şuan halihazırda işgörür olarak var ve acelem yok diye sonra yapmaya karar verdim. Internette yaptığım araştırmada gerek ölçüleri gerekse yapılışı ile envanter pek de yoktu. Bulduğum birkaç youtube videosu ile karşılaştırınca en iyisi benim yaptığım sanırım çünkü diğerleri dubleks reticle yapmışlar sadece.

    Ben gibi acemilikte kendi imkanlarını kullanmaya çalışan arkadaşlara fikir olması açısından paylaşmaya karar verdim. Bol isabetli atışlar hepinize.

  • Güzel fikir düşüncenize ve emeğinize sağlık

    Weihrauch Hw 100 S (.177)