NIKKO STIRLING 4x20 MOUNTIE ( ve RWS 46T 05 STUTZEN)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bildiğiniz üzere Stutzen' i kullanmaya başladığım günden bu yana bu tüfeğim için dürbün arayışlarım sürüyordu. Birçoğunuzun "... ne vardı ki bu kadar bir dürbün için uğraşacak ..." dediğini duyar gibi oluyorum. Ama sorun şurda ki bu tüfeğe klasik görünümünden dolayı konvansiyonel dürbünler yakışmamakta. Bu tüfeğin üzerinde düz boru tipinde olan dürbünler estetik duruyor. Ama gelin görün ki bu tip dürbünlerde çoğunlukla ateşli silahlar için imal edilmiş olan modeller olduğundan ya havalı tüfeklerin çift taraflı tepmelerine dayanamıyor, ya da düşük profilli olduklarından dürbün yükseklik ayarı ile ne kadar oynarsanız oynayın saçmalar aşağı vuruyor. Bu uğurda iki adet Bushnell Scopechief, bir adet Apache denemiş/harcamış biri olarak denemediğim, düşünmediğim çözüm kalmadı. Hatta sırf bu amaçla yurtdışından dürbün kızağı yükseltici aparat bile getirttim. Netice her seferinde hüsran !


    Nihayet geçenlerde İngiliz ebay' inden aldığım bir Nikko Stirling dürbün sorunumu çözdü !!! Doğrusu çeşitli denemelerden sonra pek de fazla bir beklenti içinde olmadan, sırf fiyatı ucuz diye aldığım (12.50 GBP) dürbün orijinal kutusunda, kitapçığı, beyaz yumuşak ambalajı, naylonu, dürbün kapakları ile tam takım kapıma kadar geldi. Dürbünün ayakları arasına gelecek şekilde Gamo stopper i sıkıca monte ettim. Daha sonra da dürbünü ... Dürbün 3/4" çapında ve orijinal ayakları var. 10 metreden denediğimde sevinçden havalara uçuyordum. Geçtiğimiz bayram tatilinde dürbünümü 25 metreye sıfırladım. Umarım en kısa zamanda da bahçede 45-50 metreye sıfırlayacağım.


    Dürbünün beni şaşırtan diğer bir güzel yanı ise artı kılı (reticule). German P3 stili, ki bu benim en sevdiğim tiptir. Dürbünden bakılınca aşağıdan yukarı doğru yükselen kısmın (post), ince br kıl değil, dürbün alt kenarına monte edilmiş bir metal çubuk olduğu görülüyor. Yani dürbün tepmelere dayanamayıp, ileride yatay kılı kırılsa bile işlevselliğini yitirmeyecek.


    Dürbünün kutusundan çıkan Nikko Stirling dürbünleri ve özelliklerini tanıtıcı broşürün kağıt-baskı kalitesi, yazı biçimi ve genel formatına bakıldığında dürbünün 1970 li yıllara ait olduğunu tahmin ediyorum.


    Nihayet sizde, bende "RWS 46 Stutzen ve ..... Dürbün" makalelerinden, macerasından kurtuldunuz. :D


    Sevgi, saygılar.


    NOT: 30 Eylül İstanbul buluşmasında TS-18 ile kronograf değerleri ortalaması (4 atış) 600 ft/sec. dır.


    [Resim Engellendi: http://www.anadoluhavacilik.com.tr/images/ercu/stutzen.jpg]

    Webley Longbow SE .22
    Webley Longbow .177
    Benjamin Discovery .177
    Crosman 1377
    Daisy 44

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Stutzen ().

  • Of of of 8o Reticule tek kelime ile mükemmel! Çok yakışmış güzel bir kombinasyon oluşturmuş.İyi atışlar

  • görünümü biraz şüphe ile karşıladım içine kurt düşürmek gibi olmasın ama 10 20 ytl lik o ince dürbünlere benziyor fiyatı da hayli ucuz geldi ama kaatları olduğuna göre?
    güle güle kullanın.

  • ... içine kurt düşürmek gibi olmasın ama 10 20 ytl lik o ince dürbünlere benziyor fiyatı da hayli ucuz geldi ...


    Merak etmeyin içime kurt düşmez. Yazımda da belirttiğim gibi tüfeğin klasik görünümü nedeniyla pahallı sınıfında nitelenebilecek yüksek büyütmeli dürbünler tüfeğin üzerinde güzel durmuyor. Daha önce Walther, Gamo ve çeşitli markalarla denedim. Dürbün orijinal Japon yapımı ve Bushnell ve Apache de dahil olmak üzere öncekilerden daha kaliteli görünüyor. Ucuzluğuna gelince, evet bu tip dürbünler (4x20) ebay de çok ucuz. Hatta Apache ile karşılaştırdığımda diyebilirim ki bunu pahallı aldım. Apache 10 USD idi. Şu anda Gamo Shadow Sport un üzerinde Remington 6-24x50 dürbün var ve itiraf etmeliyim ki 8 büyütmenin üzerindeki dürbünler pek bana göre değilmiş. Sevgi, saygılar.

    Webley Longbow SE .22
    Webley Longbow .177
    Benjamin Discovery .177
    Crosman 1377
    Daisy 44

  • dürbün cok yakışmış ama
    siyah rengi biraz uymamış sanki tüfeğin rengine yakın bir renk daha iyi olurdu gibi

    Hatsan Mod 135 0.22 cal
    Crosman 2100
    Tekirdağ Merkez