Kıyı Balıkçılığı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Başka bir hobim olan balıkçılık ile ilge ilgili bende bir kaç yazı yazmak istedim. Sizler kadar profesyonel olmasamda 8 yaşımdan beri balığa çıkarım. Çapari ile istavtiri sanırım her İstanbul' lu tutuyordur. Ama benim en sevdiğim kıyı balıkçılığı çinekop,sarıkanat gibi Lüfer familyasıdır.


    Lüfer familyasını son 5 seneye kadar klasik olan "yemli" ile tutuyordum. Maket balıkçılık (bilinen adı ile Rapala) ile tanışında bu zevkim hat safhaya vardı. Ancak Marmara Denizinin, istikrarsız balık miktarından olsa gerek, 1,5 senedir balığa ne yazik ki çıkamıyorum. Deli pahalı olsa da favorim olan markalar Yo-Zu-Ri ve Rapala. (birde maria prenses)


    http://www.yo-zuri.com/Products/ProdMag.htm


    http://www.rapala.com/

  • Bende çocukluğumdan beri Zeynepkamil Üsküdar'lı biri olarak boğazda çok sık balık tutmuşumdur. Özellikle 2001-2005 yılları arasında balık sezonu olduğu vakitler, neredeyse her sabah saat 06:00-08:30 arası balık tutardım. Bi dönem tuttuğum balıkları livarda canlı bekletip balıkçı dükkanlarına satıyordum, iyide para kazanıyordum. Çaparilerimi, çinekop yemli, ve zargana çarpma takımlarımı evde kendim hazırlar avda kullanırdım. Boğaza en uzun 'surf kamışı' ilk getirenlerden olarak en uzak mesafeye atma keyfini yaşıyordum. Balıkçı motorlarının içine kadar kurşunum düştüğü için, motorize avcıların daha ileriye gitmelerine sebep olmuştum :)


    Rapala'yı silikon boyalı en ucuzundan alarak boğazda takılıp kopana kadar denedim. Malesef bişey tutamadım. Pahalı olanlara hiç bulaşmadım.
    Ama keklik kanadından çinekop çaparimle babatorik istavritleri ve çinekoplarıda tutmuştum.


    Avlanmayı özlemişim. Bu kış kayınpederimle balığa çıkacağız, ambrosia gitmeden haber veririm sana.

  • selamlar
    kekliğin hangi tarafından alınan tüy ?isterseniz istanbula gelince getiririm

    fx revo.


    Sumatra 500 .25
    Recluse .357
    mk-390 paladin

  • kaz tüyü de kullananlar var fakat tam olarak ne işe yaradığını biliyor musunuz?

  • merhabalar
    dün biraz keklik tüyü getirttim.işe yarayıp yaramıyacagını bilemiyorum.hazırlar
    not:buluthan gelirken dürbünüde getireceğim.herşeyi iyide mildottan ayarlayıp degişik mesafelere atışta başarısızım.sen bu dürbünle 150 mt.de çok iyi grup çıkarırsın.
    selamlar

    fx revo.


    Sumatra 500 .25
    Recluse .357
    mk-390 paladin

  • selamlar
    kekliğin hangi tarafından alınan tüy ?isterseniz istanbula gelince getiririm


    Bende bol miktarda var. Teşekkür ederim.

  • tama oldu buluthan elinde bil
    selamlar

    fx revo.


    Sumatra 500 .25
    Recluse .357
    mk-390 paladin