HK -- XM 8

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • [Resim Engellendi: http://world.guns.ru/assault/xm8-ar.jpg
    Designation: HK XM-8
    Type: Assault Rifle (Carbine and Sniper versions available)
    Manufacturer: Heckler & Koch
    Country of Origin: Germany
    Operation: Rotary Locking Bolt
    Caliber: 5.56 mm
    View the Ballistics Table Chart
    DIMENSIONS:
    Overall Length:
    33 inches with stock fully extended
    Weight (Empty):
    6.4 lbs yani aşağı yukarı 2.700 gr cık...


    A.B.D. lerinde ilginç olan tuhaf bir durum varki ben hepi düşündürür.Bu adamlar kendi başlarına her şeyi yapabilme kabiliyetine sahipken bile dünya üzerindeki hiçbir teknolojik yeniliğe sessiz kalmıyorlar..İlla ilgileniyorlar.
    Bilindiği üzere A.B.D. leri piyade silahı olarak M 16 A2 silahını başarılı bir şekilde kullanırken özel kuvvetleri için geliştirdiği 2.800 gr lık M4 silahının tüm piyade birlikleri tarafından çok fazla tercih edilmesi ile M4 e oldukça ağırlık verilmesine sebep olmuş ve ciddi miktarlarda bu silahı envantare almışlardır.
    Aslında M4 ün bence bu kadar cazip kılan silahın hafifliği ve( şu silahın her yerine bir şeyler takarsın ya biz buna Sopmod deriz yani ingilizce açılımı şöyle
    Special Operations Peculiar Modification) hedef noktalayıcılardan aydınlatma cihazlarına kadar silahla beraber kullanabileceğin optik seçeneğin fazlalığına rağmen silahın ağırlığının boş bir Hk-33 kadar olmayışıdır.Bu tip optik aletler silahı kullanan erin performansını ve vuruş yeteneğini dehşet arttırır.
    Hal bu iken daha evvel açmış olduğum topikte bahsettiğim geleceğin sayısal piyadesi için geliştirilen (ilk olarak PAXİON 2000 olarak başlayan proje iptal edilip defalarca isim değiştirip halen ilerlemektedir.Bana göre 2015 yılından itibaren sayısal taburlar hizmete girecektir.) ve sonradan iptal edilen OİCW projesinin ön ayak olduğu piyade tüfeği arayışında A.B.D. kurmayları bizim yakından tanıdığımız Heckler Koch ün yeni tasarımı g3 6 yı oldukça beğenmiş, bu silahtan yola çıkarak söz konusu Xm-8 silahını geliştirmişlerdir.
    2005 yılında açıklanan tarihe göre 2008 yılında hizmete girmesi beklenen XM-8 silahının (şu an durum nedir bilmiyorum.) M4 ten ne gibi bir üstünlüğü olduğunuı çokta çözebilmiş değilim.Son günlerde sarsılmazın M4 üretimini alması çok ta şaşırtıcı gelmiyor.Keşke direk XM-8 e girseydik.
    Silahın beni şaşırtan özelliklerinden biride klasik tasarımın devam etmiş olmasıdır.Hayret doğrusu...

  • HK XM8 ve OICW (Objective Individual Combat Weapon) projeleri H&K un bir çok projesi gibi (G11 gibi) rafa kaldırıldı ve yerlerini HK416 ve 417 projeleri aldı. 416 bir çok orduda M4 ün yerini alacak. Hatta Scar a da ciddi rakip. Norveç ordusu şu anda MP5 leri MP7A1 ile değiştiriyor (6500 adet almış) Eski AG-3 lerini de 416 ile değiştiriyor. (8200 adet almış)


    XM8 in neden başaramadığına gelirsek:


    Tüfeği Hafifletmek için başvurulan Polimer kullanımında aşırıya kaçılması, ordunun bazı testlerinden geçememesine neden oldu ve fiyatı pahalı bulundu. (M249 un da yerine geçmesi istendi çünkü) Biraz da bürokrasinin kurbanı oldular.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776