Skypellets Dome 4.5 mm ile Tıkanma Sorunu (Dikkat!)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Resmi Gönderi

Merhaba arkadaşlar,

Bu paylaşım bilgilendirme ve dikkat çekme amaçlıdır. İlgili markanın üreticisi kimdir, nedir; açıkçası bir bilgim yok.

Dün Hilal Av’dan kutusu 150 TL’ye Skypellets Dome 4.5 mm (8,4 grain) satın aldım. Kutuda 500 adet var. Ev içinde atış yaparım, ucuz diye tercih ettim.

Bugün Norconia B2 tüfeğimle ev içinde 10 metre atış yapmak istedim. Bu pelletleri kullanarak tüfeği kurdum, tetiğe bastım; tüfekten sadece “tıss” diye bir ses geldi ve pellet çıkmadı. Tekrar tekrar denedim fakat sonuç değişmedi. O an pelletten şüphelenmek aklıma gelmedi. Tüfeği tamamen dağıttım. Aynı marka ve modelden bir tüfeğim daha vardı, onu da söktüm ve iki tüfeğin sağlam parçalarını birleştirerek yaklaşık 2 saatlik bir uğraş sonunda tüfeği tekrar topladım. İlginçtir ki tüfek, Skypellets ile bu sefer sorunsuz çalıştı.

Aradan biraz zaman geçtikten sonra Diana Mod 35 tüfeğimi çıkardım. Yine Skypellets ile tüfeği kurdum, tetiğe bastım; sonuç yine aynı: “tıss” ve atış yok. Bu sefer doğrudan pelletten şüphelendim. Pirinç harbi ile namluda sıkışan pellet’i çıkardıktan sonra JSB 8,44 grain ile deneme yaptım ve tüfek sorunsuz şekilde atış yaptı. Tekrar tekrar denedim, herhangi bir tıkanma olmadı.

Son olarak Skypellets’i bir kez daha denemek istedim ve yine atış gerçekleşmedi.

Benim gözlemim şu yönde: Bu pellet muhtemelen 10 Joule altı tüfeklerde düzgün çalışmıyor. Ancak garip olan şu ki; Gamo veya Spoton gibi markaların namluya zor giren 9–10 grain pelletleri bile 7-10 Joule seviyesindeki 10 metre tüfeklerimde sorunsuz çalışırken, bu ürünün bu şekilde davranması gerçekten düşündürücü.

Benim aldığım kutuya özel bir sorun mu var, yoksa genel bir kalite problemi mi, açıkçası bilmiyorum. Ancak bu marka pelletleri alırken iki kez düşünmeniz ve özellikle toplu alımlarda paranızı boşa harcamamanız adına bu bilgilendirmeyi yapmak istedim.

Herkese iyi atışlar.

Havalı Tüfek-Tabanca
    Weihrauch HW 57 / .177
    Diana (1967) Model 35 / .177
    Hatsan Mod 33 / .177
    Gamo CFR Whisper IGT / .177
    Gamo CF 30 / .177
    Norconia B2 / .177
    Hatsan Mod 25 Supertact / .177
    Huğlu Effecto Px5 Pro / .22
    Makarov S550 / .22
    Hatsan AT44 PA LW RG / .22