ibrhmzkn01 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Tüfek tamamen sabit olmadığı halde bence güzel grupman yapıyor, namluya 42 grainin bile zor girmesi biraz can sıkıcı sadece

Merhaba arkadaşlar,

Yaylı tüfeklerimizde kullandığımız ve “Protector” adıyla bilinen yaylı dampa ayaklar, dürbünlerde sıfırlama problemi yaşayanlar için oldukça kritik bir parça. Bu konuda yaşanan sorunlara çözüm olması adına bir rehber hazırlamak istedim.

Bu ayakların üretim hassasiyeti genellikle düşük olduğu için, kutudan çıktığı haliyle çoğu zaman verimli çalışmayan ürünlerle karşılaşabiliyoruz. Bazen daha sağlam olanlara denk gelsek bile, kısa sürede gevşeyerek her atışta pelletin farklı yönlere gitmesine sebep olabiliyorlar.

Bu ayakları daha sağlam ve uzun ömürlü hale getirmek için uygulayabileceğiniz birkaç adım şu şekilde:

1. Adım
    Görseldeki gibi ayağın üst boğaz kısmını sökün. Ardından alttaki milleri tutan toplam 4 adet setiskur civatayı çıkarın.
    ⚠️ Dikkat: Yaylı taraftaki setiskurları sökerken yay fırlayabilir.

86e29403-c95f-4b60-8437-62b3e21ea260

2. Adım
    Kullanacağımız malzeme yüksek mukavemetli (High Strength) civata sabitleyicidir. Görseldeki marka şart değildir; herhangi bir markanın “High Strength” ürünü kullanılabilir.

65195b53-69f1-4fe5-b6a7-173496ccba97

3. Adım
    Söktüğünüz setiskur civatayı allen anahtarın uzun ucuna yerleştirin. Tüm dişleri kaplayacak şekilde civata sabitleyici sürün.

9580b9a1-44dc-4f77-b3cf-9f63bf12961a

4. Adım
    Civataları allen anahtarın kısa ucundan tutarak sıkın. Sonuna kadar sıkın ancak aşırı zorlamayın. Taşma olması sorun değildir; fazlalığı bez veya peçete ile temizleyebilirsiniz.

7f2bdfb4-eff6-4a46-8518-396ebe3e0236

5. Adım
    Dört civatayı da sabitledikten sonra mekanizmanın tek elle rahat çalışıp çalışmadığını kontrol edin:

• Eğer hareket etmiyorsa fazla sıkılmıştır, yarım tur gevşetin.
    • Geri geliyor fakat yay tekrar ileri itmiyorsa yine fazla sıkılmıştır, çeyrek tur gevşetin.

Mekanizma tek elle rahatça açılıp kapanacak şekilde ayarlanmalıdır. Allen anahtarın kısa ucu ile zorlamadan sıkıldığında, akıcı çalışması gerekir.

13651b5f-0eb7-4951-9807-84937eeb9f05

Not:
    İsterseniz çelik millerin üzerine abartmadan, göz kararı silikon gres sürebilirsiniz. Bu, hareket sonrası sistemin sıfır noktasına daha rahat dönmesini sağlar.

Hocam skypellets kalıpları kötü sanırım. Ben 5.5mm point 15.89g kullandım. Grupmanı çok kötü. %30 luk kısmı namluya iyi oturuyor onların grupman iyi fakat hassas terzi ile ağırlık olarak namluya oturanları tespit edemiyorsunuz geriye kalan kısım full dağıtıyor. Kesinlikle tavsiye etmem, uygun fiyat pellet olarak hep öztay kullanırım başarılı buluyorum.

Bende Öztay denemek istiyordum bayiye Öztay almak için gitmiştim fakat yoktu bunu alıp bir deneyeyim dedim sonuç bu

Merhaba arkadaşlar,

Bu paylaşım bilgilendirme ve dikkat çekme amaçlıdır. İlgili markanın üreticisi kimdir, nedir; açıkçası bir bilgim yok.

Dün Hilal Av’dan kutusu 150 TL’ye Skypellets Dome 4.5 mm (8,4 grain) satın aldım. Kutuda 500 adet var. Ev içinde atış yaparım, ucuz diye tercih ettim.

Bugün Norconia B2 tüfeğimle ev içinde 10 metre atış yapmak istedim. Bu pelletleri kullanarak tüfeği kurdum, tetiğe bastım; tüfekten sadece “tıss” diye bir ses geldi ve pellet çıkmadı. Tekrar tekrar denedim fakat sonuç değişmedi. O an pelletten şüphelenmek aklıma gelmedi. Tüfeği tamamen dağıttım. Aynı marka ve modelden bir tüfeğim daha vardı, onu da söktüm ve iki tüfeğin sağlam parçalarını birleştirerek yaklaşık 2 saatlik bir uğraş sonunda tüfeği tekrar topladım. İlginçtir ki tüfek, Skypellets ile bu sefer sorunsuz çalıştı.

Aradan biraz zaman geçtikten sonra Diana Mod 35 tüfeğimi çıkardım. Yine Skypellets ile tüfeği kurdum, tetiğe bastım; sonuç yine aynı: “tıss” ve atış yok. Bu sefer doğrudan pelletten şüphelendim. Pirinç harbi ile namluda sıkışan pellet’i çıkardıktan sonra JSB 8,44 grain ile deneme yaptım ve tüfek sorunsuz şekilde atış yaptı. Tekrar tekrar denedim, herhangi bir tıkanma olmadı.

Son olarak Skypellets’i bir kez daha denemek istedim ve yine atış gerçekleşmedi.

Benim gözlemim şu yönde: Bu pellet muhtemelen 10 Joule altı tüfeklerde düzgün çalışmıyor. Ancak garip olan şu ki; Gamo veya Spoton gibi markaların namluya zor giren 9–10 grain pelletleri bile 7-10 Joule seviyesindeki 10 metre tüfeklerimde sorunsuz çalışırken, bu ürünün bu şekilde davranması gerçekten düşündürücü.

Benim aldığım kutuya özel bir sorun mu var, yoksa genel bir kalite problemi mi, açıkçası bilmiyorum. Ancak bu marka pelletleri alırken iki kez düşünmeniz ve özellikle toplu alımlarda paranızı boşa harcamamanız adına bu bilgilendirmeyi yapmak istedim.

Herkese iyi atışlar.

Hatsan mod 70 silahini almak istiyorum ve ustune comet 4x32 durbun almayi planliyorum. Zamaninda durbunsuz cok fazla atis yaptim ve artik durbunle atis yapmayi cok istiyorum fakat butcem kisitli. Suan butcemi tamamlamis durumdayim ve ustune dampa ayak alabilecegimi dusunmuyorum. Sizce dampa ayaksiz atislar surekli durbun ayarini bozar mi? Bu benim icin cok keyifli bir hobi ve burnumdan getirir diye korkuyorum.

Uygun fiyatlı bir tek parça ayağı dampa ayağa çevirebilirsiniz, bununla ilgili forumda çok değerli bilgiler var alt mesajda paylaşıyorum

ZETAX
    14 Kasım 2015 17:26

ZETAX