ibrhmzkn01 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Görsel eklemediğiniz için uyarı aldınız, lütfen görsel ekleyin aksi taktirde gönderiniz kaldırılacaktır.

ibrhmzkn01
    30 Mayıs 2026 00:36

Görsel eklemediğiniz için uyarı aldınız, lütfen görsel ekleyin aksi taktirde gönderiniz kaldırılacaktır.

ibrhmzkn01

Dış kaynaklardan link ile görsel yüklemek yasak ustam, forum galerisi üzerine yükleyip daha sonra ilanınıza ekleyin.

ibrhmzkn01

📌 İlan Açarken Dikkat Edilecek Hususlar

Aşağıdaki şartları taşımayan ilanlar yönetim tarafından silinebilir veya düzenlenmesi talep edilebilir:

✅ İlanda satılan ürüne ait güncel görseller bulunmalıdır.
    ❌ Görselsiz ilan açılması yasaktır.

✅ İlanda satış fiyatı açıkça belirtilmelidir.
    ❌ Fiyatsız ilan açılması yasaktır.

✅ Satılan ürün hakkında yeterli açıklama yapılmalıdır.
    ❌ Açıklamasız ilan açılması yasaktır.

❌ Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına aykırı ürünlerin satışına kesinlikle izin verilmez.

📷 Fotoğraf Yükleme Yardımı

Foruma fotoğraf eklemeyi bilmiyorsanız aşağıdaki videolu rehberden yararlanabilirsiniz:

https://www.airgunturk.com/forum/thread/36074-foruma-fotoğraf-yükleme-ve-konu-i̇çinde-paylaşma-videolu-anlatım/?postID=399231#post399231

🔄 İlan Durumu Güncelleme

Satışı tamamlanan veya satışından vazgeçilen ürünlerde ilan sahibi konu başlığını güncellemekle yükümlüdür.

Başlık aşağıdaki ifadelerden biri ile değiştirilmelidir:

• SATILDI
    • SATIŞTAN ÇEKİLDİ

🗑️ Eski İlanlar

Forumun güncel kalması amacıyla;

• 1 aydan eski olan,
    • Uzun süre güncellenmeyen veya aktif olmayan,

ilanlar yönetim tarafından haber verilmeksizin kaldırılabilir.

⚠️ Yasal Uyarı

• Ruhsatsız veya yasal olarak devri mümkün olmayan ateşli silahların satışı kesinlikle yasaktır.

• Bu tür ilanlar tespit edildiğinde derhal silinecek, gerekli görülmesi halinde ilgili mercilere bildirilecektir.

📌 Devir Gerektiren Ürünler

• Resmi devir işlemi gerektiren ürünlerin ilanları ilgili ve doğru forum kategorisinde açılmalıdır.

• İlan açıklamasında mutlaka:

"Devir yapılarak satış yapılacaktır."

ifadesi yer almalıdır.

✅ Havalı Silahlar

Havalı silahların satışına ilişkin forum kuralları kapsamında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak ilanların yukarıdaki genel kurallara uygun şekilde hazırlanması zorunludur.

Forum düzeninin korunması için tüm üyelerimizin kurallara hassasiyetle uymasını rica ederiz.

AirGunTürk Forum Yönetimi

Merhaba, lütfen ilana görsel ekleyin

ibrhmzkn01

ibrhmzkn01

Keşke komple sökmeden önce içi 300 bar dolu bir tüp ile doldurmayı deneseydiniz, tüfeği geri toplarken oringleri yenileyip dolu bir tüp ile kurma kolu geride vaziyette doldurmayı deneyin, scuba tüpteki basınç düşük olursa valfi kapatmaya yetmeyebiliyor o yüzden dolu olmasına dikkat edin, eğer scuba tüp yok ise pompa ile hava basıyorsanız valf kapanana kadar çok hızlı bir başlangıç yapmanız gerekiyor.

ibrhmzkn01

ibrhmzkn01

Estağfurullah abi uzun uzun açıklama yapmaktan bıktım bu zamanlarda ama yine bi açıklama yapayım. İlk önce yasa dışı silah satışı yaptığımı söylemişti bir diğer yönetici abi. Eskiden kuru sıkı silahlarda devir ruhsat vs. Yoktu bakkaldan ekmek alır gibi alıp satılıyordu. Yeni yasalardan haberim olmadığı için o şekilde bir ilan verdim. Sonra uyarı aldım ilan silindi bitti. Havalı tüfek ilanımda ise fiyat belirleyecektim fakat unuttum kaldı öyle bi ara yazarım dedim. Sonra "bak bi fiyat belirlemezsen hesabını siliyoruz" diye bi uyarı almadan hesabım silindi. Yeni bir hesap açıp devam ettim forumun arayüzü gerçekten kullanışsız berbat yönetimi de berbat derken yine forum hakkında konuştum. Fotoğrafların kullanıcı tarafından silinememesi. Her fotoğraf silmek istediğimizde bir yöneticiyle iletişime geçilmesi gibi gibi. Yeni hesabımdan yazdığım "Forumun arayüzü berbat" mesajımın altına da kültürsüz, seviyesiz, ahlaksız gibi yorumlar yazılmış. Utanmasa namusuz vatan haini alçak ilan edecek beni. Kendi kültür ahlak seviyesini ortaya koymuş zaten gülüp geçtim açıklama bile yapmadım. Bana göre berbat yani. İyiye iyi kötüye kötü derim ben. Laf sokma olarak algılanmasını istemem yanlış anlaşıldıysam da özür dilerim.

Forumda fotoğraf yüklemek toplamda en fazla iki dakikanızı alıyor. Elbette bunun bir sosyal medya pratikliğinde olmadığının farkındayız; bu yüzden süreci kolaylaştırmak adına sizler için bir rehber video hazırlayıp paylaştık. Fotoğrafların kullanıcılar tarafından silinememesi ya da yükleme kolaylığı gibi konular, maalesef altyapı sağlayıcımızın arayüz tasarımıyla ilgili olduğundan bizim müdahalemizin dışındadır. Kaldı ki çoğu durumda forum sahibinin onayını alarak hareket ediyoruz.

Bizler de yönetim ekibi olarak üç kişi, kendi mesailerimizin dışında foruma zaman ayıran ve burayı düzende tutmaya çalışan insanlarız. Fotoğraf konusu gibi bazı ufak tefek aksaklıkların elbette farkındayız; elimizden gelenleri düzeltiyor, müdahale edemediklerimiz için ise rehber paylaşımlarla sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız, bu forumu devasa ve düzenli bir arşiv haline getirmek.

Bu doğrultuda, eksik fotoğraf veya fiyat içeren paylaşımları kontrol edip kuralları hatırlatmak sadece yönetimin değil, tüm üyelerimizin sorumluluğudur. Biz, yönetici ve kullanıcı ayrımı yapan bir platform değiliz. Forumumuz şu an ciddi bir büyüme sürecinde; sadece son üç günde 20'den fazla yeni üye aramıza katıldı. Forum büyüdükçe bizim de omuzlarımızdaki yük ve sorumluluk artıyor. Bu yüzden forumu kullanan herkesin aynı hassasiyeti göstermesini rica ediyoruz.

Herkese merhaba sevgili forum üyeleri,

Forumumuzda açtığınız konuları daha görsel ve anlaşılır hale getirebilmeniz için hazırladığımız rehber video ile karşınızdayız.

Bu videoda; forum galerisine nasıl fotoğraf veya video yükleyeceğinizi, bunları nasıl kategorilendirip adlandıracağınızı ve en önemlisi, açtığınız yeni konuların içerisine bu görselleri nasıl düzgün bir şekilde yerleştireceğinizi adım adım anlattık.

Videoda Detaylıca Bulabileceğiniz Başlıklar:

• Galeri alanının kullanımı ve toplu görsel yükleme
    • Görsellere kategori ve başlık atama
    • Yeni açılan konunun içerisine "Mesaja Yerleştir" özelliğiyle görsel ekleme ve boyutlandırma

Takıldığınız veya merak ettiğiniz bir nokta olursa bu konu altından sorularınızı iletebilirsiniz.

Keyifli izlemeler, iyi forumlar dileriz!

The content cannot be displayed because it is no longer available.