Neden AA S410 u Satıp FX T12 yi Tercih Ettim

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Diğer başlıklarımızda görmüşsünüzdür: bir süredir sahibi olduğum AA410'umu satarak ben de FX sahibi oldum. Tercihim T-12 oldu. Bunda başlıca neden silahın oldukça hafif, kullanışlı olması.


    FX'ler içinde Revolution benim havalı silah kavramıma biraz ters geldi. Hani pellet dediğin tek tek yüklenmeli gibisinden;
    Gladiator'ün hava kapasitesi üstünlüğü ise bana avantaj gözükmedi. Zaten ormanda vs. dolaşarak atış yapmadığımdan fazla havaya ihtiyacım olmuyor. Zaten pellet yüklemek için ara veriyorum, bu arada yanıbaşımdaki scubadan dolum yapmak yorucu birşey de değil. Kaldı ki eski alışkanlığa devam ederek scubaya doğrudan bağlantı kullanmam da mümkün.Dolayısıyla T-12 tek aday kaldı.


    Mustafa Kardeşim sağolsun bir süre kullanıp kararımı oluşturabilmem için bana bir T-12 verdi.
    Pek uzun süre deneyemedim ama bir hafta sonu yaptığım denemelerden sonra kararım oluştu, geçen hafta başında alımımı yaptım. Bugün yeni dürbünümü de takıp biraz çalışma yapayım dedim ama Çorlu'nun meşhur fırtınalı havası pek düzgün atış yapmama imkan tanımadı. Sadece dürbünü sıfırlayabildim. Bir miktar da atış yaptım. Scuba basıncım 150 bar cıvarında idi. Biraz rüzgarsız bir köşeden yaptığım 35 metre atışlarında oldukça istikrarlı vuruşlar çıktı ortaya. "Grup" demek için belki biraz erken ama gözlemlediğim 3 şarjörlük atışlarda (5,51 JSB 16 grain kullandım) vuruş noktalarının birbirine oldukça yakın olduğu.


    Kronograf kullanmadığım için çıkış hızlarının ne olduğunu bilmiyorum. Ancak vaktiyle forumumuzun bir yerinde yazılmış olduğunu hatırlıyorum, T-12'nin önemli bir özelliği olarak 30 atışta namlu çıkış hızlarının son derece istikrarlı olduğunu. Tabii o ölçümler 200 bar dolumla yapılmış olmalı ama benim 150 barlık basınç da hiç fena sonuç vermedi.


    Silahta esas beğendiğim (ve istemeden de olsa AA410 ile karşılaştırmak zorunda olduğum) özelliklerden belki en önemlisi T-12'nin şarjör kullanım kolaylığı. Sağdan yükleme çok daha pratik, ayrıca şarjörün çalışma mekanizması çok üstün. Ve en önemlisi de 12 pellet bitince şarjör otomatikman kilitleniyor ve gereksiz yere boşa tetik düşürmüyor, hava harcamıyorsunuz.


    İkinci husus kolay dolum aparatı. HW100'ünkü gibi gayet pratik. Takma ve çıkarmada herhangi bir zorlama yok.
    Nihayet kurma mekanizması "bolt action" mükemmel çalışıyor: pellet yükleme gayet net ve çift besleme gibi bir sorun isteseniz de ortaya çıkamaz.


    Sonuç olarak T-12 benden 10 aldı diyebilirim.
    Uygun bir havada grup yapmak ve yayınlamak istiyorum.


    Lütfen yazdıklarım kimseyi kırmasın. Silahı karşılaştırırken kullandığım kelimeleri dikkatle seçmeye çalıştım. Tercihimi belirtirken diğer bir modelin veya markanın ilgili bakımlardan "daha kötü" olduğunu kasdetmek niyeti gütmedim. Polemik yaratmak niyetinde ise hiç değilim.
    Şunu da gözönünde bulundurun ki ben ileri derece bir kullanıcı değilim, iddia ve üstün performans peşinde de değilim.
    Özellikle yaşım gereği, keyifli bir uğraşı keyifli bir gereç ile yapmak isterim.


    Hepinizin dilediği silaha kavuşması ve kazasız atışlar yapması dileği ile.

    S&W 686-6

  • Abi, Hayırlı olsun, Kazasız belasız güle güle kullan.

    FX Gladiator .22 + NikkoStirling 8-32x60


    Bu Vatanın varlığının ve Bölünmez bütünlüğünün bedeli Çanakkale'de Ödenmiştir !


    Arabalar ikiye ayrılır. SCENIC ve Diğerleri :) (SCENIC 2.0 16V BVA - Yollar gidişime, Kızlar duruşuma hasta :) )


    Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak Bela yazmaz kul azmayınca, Hak intikamını kuldan kul ile alır. Din, İrfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.

  • Hayırlı Olsun Polat Abi...

    Airarms Hayaliyle Yaşamak
    Ne demek bilirmisiniz !!!
    ;hirr;
    ;hirr;;hirr;

  • Abi hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız atışlar inşallah güle güle kullan..

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal