hawke varmin II 6-24x44 AO

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • merhabalar arkadaşlar.


    15 gün önce ısmarladığım hawke varmint II 6-24x44 AO tüfek dürbünüm bugün itibarı ile elime ulaşmış bulunuyor.


    araya bayram girmeseydi çok daha erken elime ulaşırdı ama buna da şükür.


    aklınızda bulunsun ingiltere den bir şey getirtmek isterseniz royalmail in "airmail international signed for" hizmetini tercih edin.


    "express" kargo ayarı bir servistir. araya bayram girmeseydi 4-5 günde türkiyeye girerdi. gene tatil vs bişey olmazsa da memlekete girişinin ertesi günü de adrese teslim elinize ulaşır, PTT APS yolu ile. en azından marmara bölgesi için durum bu..


    özel kurye firmalarını saymazsak bu gayet hızlı ve emin bir taşımacılık yöntemi. pek çok kereler bu servis ile malzeme getirttim ingiltereden. gümrük geçişi de diğer servislere göre daha acısızdır ^^


    laf açılmışken bu servisin amerika için karşılığı da "USPS express mail international service" dir. aynı sürelerde ve geçişkenlikle malzemenizi kapınıza kadar PTT APS getirir teslim eder. aklınızda bulunsun...


    şu an dürbünü tüfek (HW97K) üzerine takıp ayarlarını yapmaya çalışıyorum. ortalık sakinleşir sakinleşmez fotoğraflarını paylaşacağım.


    iyi akşamlar..


    onur

  • hayırlı olsun, güle güle kullanın

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • teşekkürler sayın "RaptorX" iyi dilekleriniz için.


    dürbün ulaştı ama elimde bir de laser boresighter ım olsaydı keşke.


    bu .177 kalibre çok nazlı bir kalibre imiş. aksesuar bulmak biraz zorluyor. .22 deki çeşitliliği bulmak bu kalibre için zor gerçekten..


    onur


  • boresight'a hiç gerek yok. bu işlere başladığımda bende gerekli diye düşünüyordum. ama gerçekten gerek yok, 3-5 atışta sıfırlama yapılıyor. başta biraz zorluyor ama sonradan insan alışıyor.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • bu dürbün direk elinizemi ulaştı gümrük yada benzeri herhangibir sorunla karşılaştınızmı.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • sayın "kartalcin"; herhangi bir sorun olmadan - tek sorun bayram tatili sebebi ile PTT nin olaya biraz fransız kalması idi - adrese teslim elime ulaştı.


    express kargonun ""akışkanlığı"" konusunda pek çok deneyimim var..


    onur

  • bir yerlerden izin falan alındığını duymuştumda emniyete falan gidiliyormuş.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • izin konusunu bilmiyorum. ne amaçla ve niye gerekiyor bu izin??


    onur

  • İyi günlerde, isabetli atışlarda kullanın. Ben de bugüne kadar bir çok dürbün aldım yurtdışından (hatta amerikadan bile bugbuster getirtmiştim -şansım yaver gitti-) gümrüğe takılmadıktan sonra izin gibi işlemlere gerek kalmıyor. Gümrüğe takılırsa biraz teferruatla uğraşıyorsunuz ama; sonuçta alınabiliyor

  • Onur bey merhabalar.Tüfek ve dürbün hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.Sıfırlama yapmak için herhangi bir aparata gerek yok.Destekli birkaç atışla bu işi çözersiniz.Tekrar hayırlı olsun.Arazide görüşmek dileğiyle. :)

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • Dürbününüz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.
    Avrupa birliği ülkelerinden gelen kargolar ptt gümrügünde uzak dogu ülkelerinden gelen kargolara kıyasla cok daha rahat geçiyor.
    Uzak dogu ülkelerinden gelen nerdeyse her kolı açılıp inceleniyor ama aynı şey ab ülkeleri için geçerli degil, sadece şüpheli görülen koliler inceleniyor.

    [align=center][color=#006600][b][font='Georgia, Times New Roman, Times, serif']Webley & Scott Raider10 .22 + BSA SWF 8-32x44 MİLDOT

  • teşekkürler "kyucel " ve kemal bey; iyi dilekleriniz için.


    taşıma çantası ve namlu temizlik ekipmaları kaldı şimdi. daha sonra, arazide görüşeceğiz inşallah kemal bey.


    kemal bey bu aralar bursa havası rüzgarlı, karacabey ne alemde?


    dürbünü tanımak adına yaptığım ayarlamalar tam sinir harbi. malum ilk vak'amız, olacak herhalde bu kadar..


    dürbün ayarlama konusunda - bu sitede olsun diğer kaynaklarda olsun okuduğum - yazılarda, dürbünler üzerinde bulunan paralaks düzeltme ayarlarının, hedef mesafesindeki cisim(hedef) üzerine yerleştirilen dürbün artı kılının, gözün okülere farklı noktalardan bakmasından kaynaklanacak kaymasını engellemek için yapıldığı yazıyordu.


    ancak elimdeki dürbünü ayarlamaya çalışırken birşey dikkatimi çekti; paralaks düzeltme halkasının, dürbünü odaklamaya çalıştığım cismin mesafesi ile uygun mesafe değerine ayarlanmaması halinde, dürbünün oküleri üzerinde bulunan asıl odaklama halkasının turu cismi odaklamaya yeterli gelemeyebiliyor. sanki paralaks düzeltme halkası da odaklamaya yardım ediyor gibi.


    eğer durum gerçekten böyle ise sabit paralakslı dürbünlerde odaklama nasıl tam olarak yapılabiliyor??


    onur

  • Sabit paralaxlarda bildiğim kadarıyla tam odaklama manuel değildir.
    dürbün belli bir odaklamaya sıfırlı olarak gelir bu genellikle 25-50 metre arası değişir ki 10 metreye baktığınızda çok kötü görüntü verir. paralax ayarını elle 10 metreye ayarladığınızda 50 metreden sonrası çok kötü görünür.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • sayın "legolas", bu söylediğiniz sabit paralakslılarda odaklamanın tüm mesafeler için tam olarak gerçekleştirilemeyeceği anlamına mı geliyor?


    sayın "Skie", teşekkürler temenniniz için..


    onur

  • sayın "legolas", bu söylediğiniz sabit paralakslılarda odaklamanın tüm mesafeler için tam olarak gerçekleştirilemeyeceği anlamına mı geliyor?


    sayın "Skie", teşekkürler temenniniz için..


    onur


    Evet.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png