bushnell 6-18x50 tüfek dürbünü

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • yivli av tüfeğimde uzun zamandır 3-9x42 dürbün kullanıyorum,uzun mesafe atışlarında yeterli olmadığını düşünüyorum. 6-18x50 dürbünün yüksek zoomlu olması sebebiyle çok titremeye sebebiyet veriyormu ayrıca atış sırasında atıcıyı hedefi ıskalama endişesine düşürüyormu. yüksek zoomlu dürbün kullanan arkadaşlarımın tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. saygılarımla

  • yüksek zoomlu dürbünleri kullandıkça seversiniz.
    birincisi eğer tüfeği titretiyorsanız bu dürbün nedeniyle değil biliyorsunuz. tüfeği siz titretirsiniz, ama küçük zoomlu dürbünde bunu farketmez veya az farkederken, büyük zoomda "amma titretiyorum" olarak algılarsınız. Büyük zoomun bence en büyük dezavantajı mecburen ağır bir dürbün olması ve sizi ayakta atışlarda yormasıdır diyebilirim. Yaşayabileceğiniz ikinci sıkıntı ise görüş alanının dar olması nedeniyle hareketli av takibi yapmak zordur, ve alışana kadar "benim hedefim nerde" diye aranırsınız. Ama bu sıkıntıyı dürbünü düşük zooma getirip kullanarak aşabilirsiniz.


    eğer havalısilahla kullanacaksanız büyük zoom size şu yönde yardımcı olur,
    1. alan derinliğinin az olması nedeniyle mesafe tahminini daha doğru yapabilir ve ona göre nişan alabilirsiniz.
    2. uzaktaki küçük hedefleri kolayca görüp, daha büyük hedeflerde ise "neresinden vursam" lüksünü yaşatır.


    umarım yardımcı olabilmişimdir.


    keyifli atışlar

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Bende bu dürbünü kullanıyorum, dürbünün mercek kalitesi falan fena değil. Amerikan malı diye almıştım ama çin malı çıktı o beni biraz üzmüştü. ;kihhik, Reticle multi-x, mildot gibi değil ama alışınca güzel, tek dez avantağı çok kalın olması. Birede uzun mesafe atışları demişsiniz, bu dürbünün parallax ayarı 400 yd son.

  • arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. saygılarımla