değişik marka pellet balistik fotoları..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Silver Arrow 'ları çok beğendim. Direk deler geçer demekki hiç deforme olmuyor.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • crow magnum la hallow poıt lerde benım favorılerım.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Togaya katılmamak elde değil benim tek favorim crow magnumlar :D:D :D


    Eline sağlık mausercan :D


    Selam ederim HAKAN :D

  • Turkishmauser,


    "Macun gibi bir şey" dediğiniz hedef medyası nedir acaba? Ateşli silah penetrasyon ve mermi deformasyon testleri genellikle balistik jelatinden yapılır, ama resimdeki madde balistik jele benzemiyor. Zaten o macun kıvamında değildir.


    Bu arada, bu tarz bir deney yapmak var aklımda. Bu amaçla, balistik jelatin (veya onun yerini tutacak) br madde hazırlamaya çalışıyorum. Internette konu ile ilgili çok materyal var. Balistik jel, hem mermi deformasyonu hem penetrasyon bakımından fikir verecek bir medya. "Macun kıvamındaki" medya doğadaki herhangi bir hedefi taklit etmekten çok, mermi deformasyonunu sağlamaya yönelik gibi görünüyor.

  • balistik jel yerine en kolay testi marketten hazır yolunmuş tavuk la yapılabilir sonrada afiyetle yenir :D
    saygılarımla

  • balistik jel konusunda epey ilerledim oldukça sağlam bir kıvamlaştırıcı buldum
    malum kimya işi ilşe uğraşıyoruz ya
    ancak çabam jöle gibi oldukça saydam şefaf bir jel hazırlamak ayrıca toz halşinde olucak siz sulandıracaksınız şeklini almasını istediğiniz kaba döküceksiniz bir saat sonra jel hazır
    Saydam olucajk çünkü içeri giren pellet rahat görünecek
    tabi becerebilirsem şu an ara verdim zira Termit yapıyorum sırada başka şeyler var en son jele bakıcam
    daha heycanlı uğraşlar var sırada 8):D

  • demek termit yapıosun alüminyum tozu bide demir oksit'den yapılıyordu sanırsam.. aynı kafadanız kardeşim..hehehee 8o:thumbup:

    TurkishMauserGewehr

  • Bence mum fikri ülkü amcadan çıkmıştı.İyiliği saçmanın giriş yerinden sonuna kadar orta çapından kesip daha net inceleme şansı buluorum.


    Selam ederim HAKAN :D

  • Mum ve sabun gibi malzemeler de bu amaçla kullanılıyor ama elbette en iyi test medyası yeni öldürülmüş bir hayvan. Tabi en iyi sonucu, tüyleri de üzerinde olan bir hayvan ölüsü verecektir. Yine de şunu belirteyim, canlı vücutlarda "tonus" denilen bir kas gerginliği vardır. Bu sebeple, mesela Ortaçağ Japonya'sında kılıçlar bambu, metal para vs. üzernde denendikten sonra, önceden belirlemiş belli sayıda ve şekilde kesişi içeren "tamashi keri" ye tabi tutulur ve bunun için insan cesetleri kullanılırdı. 600 yıldan fazla iç savaşla boğuşmuş olan bu ülkede muhtemelen ceset bulmak sorun olmuyordu. İmparatora veya şoguna yapılan kılıçlar ise -kılıcın tonusa karşı ne yapabileceğini de görmek için- idam mahkumlarında denenirdi.


    Tonus uykudayken de vardır, sadece genel anestezi altında ve ölünce ortadan kalkar. Balistik jel bu açıdan canlı vücut tonusunu en iyi taklit eden malzemedir muhtemelen. YouTube ve google araması, ABD'de Knox marka jelatinin suyla karışıtılması, bunun 2 saat uzdolabında tutulduktan sonra 135 C dereceyi geçmeyecek şekilde kaynatılması ve sonra 36 saat buzdolabımda bırakılması ile balistik jel olarak kullanılabilecek bir malzeme yapılabildiğini gösterdi. Yine de bu ev yapımı balistik jel, FBI veya polis kriminal laboratuvarlarının kullandığı ve akma-kopma mukavemeti açısından insan vücuduna daha yakın olan jel kadar hassas değilmiş. Benim piyasada bulabildiğim, Dr. Ötker'in aromalı ve renklendirilmiş jöleleri oldu. Bununla bir deneme yaptm ve şimdi buzdolabında bekliyor. Aldığım sonucu size bildiririm.