yivli tüfekler hakkında birkaçsoru

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • yivli tüfekler hakkında merak ettiği bir kaç şey var arkadaşlar. biraz inceleme yaptım yivli tüfekler 70-220 grain ağırlığındaki mermileri en az 2900 fps hızında atıyorlar. demekki ortalama 150 grain mermi için 3000 ft/lbs güç üretiyorlar. birinci sorum bu hızda çıkan mermi etkili mesafesi denilen yolculuğunu ses üstü hızdamı tamamlıyor ? ikinci sorum bir merminin x. metredeki hızını nasıl hesaplıyorsunuz? örneğin 2900 fps namlu çıkış hızı 150 grain mermi için belli bir mesafedeki merminin hızını nasıl hesaplayabilirim ? çıkacağı günü sabırsızlıkla beklediğimiz yatagun pcp nin gücü 100 ft/lbs olunca bu yivli tüfeğin ortalama gücünün 1/30 una eşit oluyor. yivli tüfeğin etkili mesafesini 30 a bölünce yatagun tüfeğin namlu çıkış gücü bu mesafe içinde aynı etkiye sahip olur diye oranlayabilirmiyiz?

    webley patriot 5.5

  • en basit olarak eğik atış denklemlerini kullanabilirsiniz.yada xaupaunun chairgun 2 programının yardımı ile yapabilirsiniz