20 numara süperpose

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • 20 numara çapında bir otomatik niyetim var gibi bakıcaz artık.


    Otomatik tüfeklerde mekanizmayı kurduğu için ,normal tüfeklere göre atış gücünde düşüklük var diye söylemişlerdi,bana söylenilen bu,avcı arkadaşlardan iyice soruşturun bana kalırsa.

  • değerli kartalcin kardeşim benim attığım kurşunlar çok da özel değil.aksine bir av bayinin kendi dolurup sattığı kurşunlar.senin sorduğun 120m nokta gidiş olayı inan abartı değil.daha dün abartısız en az 150mye atış yaptım.yine aynı.kalibre dar olduğundan sapma olasılığı düşüyor ve kurşun havada düşmeden gidiyor.100mye yaptığım atışlarda hiç düşmediğini gördüm.neyle attın dersen torun1020 4+1 66 namlu 5 nolu şok.bu kalibrenin kurşunları mavzer mermisi gibi.yakından görmedim hiç ama doğrusu 36 numaranın tek kurşunları ne düzeyde etkili ve mesafesi nasıl merak ediyorum.bütçem olsa bi 36lık tek kırma edinirim...olmadığı için 20 ile idare ediyom.ama hastalık yapan bir kalibre.hele pozeleri uzak mesafelerde çok yıkıcı.60-70 mden ördeği filan cansız alır.saygılarımla... :) :)

  • 36 kalibre Kral marka tek kırma,çok basit bir tüfeğim var,av yapmadığım için tek kurşunlu fişek alıp hedefe atıyorum.Çok etkili ve sapma yapmıyor.En son 150 mt.de denedim çok çok iyi.Büyük fişeklerle etki fazla ama mesafe BENCE aynı .( tek kurşun için )Büyük fişekte 36 kalibreye göre 3 kat fazla barut var ancak tek kurşun kütlesi de 3 kat fazla.O nedenle farketmiyor benim gözlemlediğim kadarıyla.Tabii birinin kütleden dolayı eskisi çok fazladır ama mesafe aynı gibi.Tek fark büyük fişekte saçma atıyorsanız sayısı fazla.Birinde 20-30 saçma alıyorsa ,36 kalibrede ince olduğundan neredeyse yarı yarıya daha az.Hedef olayında çok zevkli,çünkü ufak hedefte hedef felan kalmıyor. :D

  • ;d; ;d; ;d; ;d;
    36 kalıbre çifte ve süperpozesi bence çok zarif ve mükemmel.Av olayı bana ters gelmese kesin Yıldız tüfek kullanırdım.Saygılarımla. g;$i


    Av işi bana da ters geldiğinden (bu konuyu kimseyle tartışmıyorum avlanana da avlanmayana da karışmam) bu güne kadar av tüfeği almadım. Geçen yaz Burdur' a Yıldız fabrikasına gittiğimde ben yalnızca atış yaparım dediğimde bana 22 kalibre süperpoze ve daha çok yurt dışına sattıkları 36 kalibre tek kırma silah önermişlerdi. Kim bilir belki de trap işine sardırırım. Bri taraftan da safir t14 de hala gözüm var.

  • nokta gidiyor dediğim fişek sıradan tek kurşun.hemde bir av bayiinin kendi doluları.daha dün yine atışlar yaptım sonuç yine güzel.kalibre 12 ye göre daha ince olduğundan sapma fazla olmuyor.100mye düşmeden gidiyor diyebilirim.aslında 120-130mdede birkaç cm düşmesi bence avın vurulamaması için mani teşkil etmez.işte o vakit atıcının mahireti devreye girer.ona bakarsanız pozelerde ve çiftelerde gez ayarı vs.yok ama adamlar bi dünya domuz vuruyor.yani vuramadımmı suçu biraz da kendimizde aramalıyız. saygılar..