FX TÜFEKLER İÇİN PELLET SEÇİMİ

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar gerçek gücü hissedebileceğimiz tüfekler bir süre sonra ellerimizde hayat bulacaklar.T12,Gladiator,Revolution sizce bu güçlü tüfeklerin hakkını verebilecek pellet(ler) hangileridir.ideal ağırlık kaç grain olmalıdır.
    not: Kriter olarak ''Domed/Round''(kubbe tipi/yuvarlak başlı genel maksat pelletleri ve uzak mesafe hedef atışları baz alınmaktadır.Teşekkürler. :?::!:

    :love:(Ahh.Bir karar verebilsem !)
    egeteam.png

    • Official Post

    Pellet seçiminde öncelik amaçtır,bu amaca yönelik pellet tip lerinin seçiminden sonra bu seçilen tip pelletlerin bütçeye göre kaliteleri sınıflandırılır,daha sonra da karar verilen pelletlerin elinizdeki silaha uyumunu test ederek en sağlıklı sonucu verir.


    Fakat burada bu bizim öncelikle hangi sistem silahta pellet kullanacağımızdır,bu sorunun cevabı zaten konu başlığında olduğuna göre,Yani PCP Havalı Tüfek ve bundan sonra da tüfeğin markası,Marka da belli oldu FX Airguns,


    Tabi silah konusu burada da bitmiyor,sıra geliyor silahın ürettiği güce ! asıl önemli nokta burada bence,çünkü başta silah sistemlerini sınıflandırdık,Niçin ? Çünkü sistemler arası güç farklılıkları oldukça değişken,ve PCP tüfeklerde standart güçlerini baz aldığımızda ülkemize ithal edilen ve edilecek olanlar içinde HW100 ve FX T12 güç olarak birbirine en yakın silahlar,daha sonra sırasıyla AirArms S410 ve sonrasında da FX Gladiator ve Revolution.


    Benim yazılarımı uzun zamandır takip eden arkadaşlar hatırlayacaklardır,zaman içinde yurt dışından ülkemize ithal edilmeyen çok çeşitli markalarda ve özelliklerde pelletler getirttim ve zaman zaman bunlar ile yaptığım bir çok testleri sizlerle paylaştım,dahası getirttiğim pelletlerden 10 ar 20 şer bir çok arkadaşlarıma da buluşmalarda test etmeleri için verdim ve bu arkadaşlarımız da çoğu zaman bu pelletleri test edip yayınladılar.


    Konumuz FX PCP silahlar olduğuna göre,burada benim bu silaha en yakın güçte ve aynı kalibre modifiyeli AirArms S410 Xtra ile yaptığım testlerden bahsedeyim,Aslında bu konu öylesine sofistike bir konuki sayfalar dolusu yazılsa bile yine de bir takım tezler teorilerin ötesinde karşımıza ilginç test sonuçları çıkabilmektedir,Bu yüzden bu silaha en iyi mermi şu dediğinizde aynı merminin amacınıza yetersizliği ile karşılaşabilirsiniz,amacınıza en uygun mermiyi bulduğunuzda da silahınızla mükemmel uyum sağlayamayabilir.Kısaca yurt dışında havalı silahla avın müsaade edildiği ülkelerden birinde S410 ile yaptığı atışlardaki etkileri avcı anlatmış; #35 metrede ani ölümün gerçekleştiği en iyi pellet kırmızı uçlu 15grains JCB Predatör olmuştur,çünkü deriyi geçtikden sonra iç organları aşırı parçalayarak ani kan boşalımından dolayı ani ölüm gerçekleşmiştir,fakat bu pellet sert cisimlere karşı neredeyse hiç etki gösterememektedir,yani delici değildir,öbür tarafdan 17 grains Dynamic pellet aynı mesafeden aynı noktadan girmesine rağmen hemen ölmemiş fakat predatör içeride kalmasına rağmen Dynamic pellet gövdeye girdiği noktanın tam arkasından vücudu terk etmiştir.#Yani delip geçmiş,bu dynamic pellet ile 18mm kalınlığında kontraplakda (katkat yapıştırılmış ve preslenmiş plaka) giriyor ve arkasını patlatıp çıkıyor,yine dynamic pellet 3mm kalınlığında alüminyum plakayı şişirmeden pul çıkararak deliyor. 8) bu iki pellet de isabetlilikte mükemmel seviyesine yakın performan vermektedir,Tabi bu arada AirArms ı da unutmamak gerekir,predator gibi yumuşak ve benim en isabetli bulduğum pellet budur,tabi rüzgarsız bir havada 80 - 100 metreye kadar,bu arada 21grains lik Diana High Power i de unutmamak gerekir,özellikle FAC tipi aşırı güçlendirilmiş PCP lerde hafif rüzgarlı ortamlarda bile menzilden daha az sapan bir pellet ve ataletli olması,100 metredeki etkisinide oldukça yükseltmektedir.


    Bakın o kara fazla yazmama rağmen aslında daha hiçbir şey yazılmadı,ben burada keseyim,ingilizceye iyi hakim arkadaşlarımız,yabancı forumlardaki uzman görüşlerini de buraya aktarmaya gayret ederlerse çok daha fazla deneyim elde ederiz,Çünkü henüz FX Tüfekleri test etme şansına sahip olmadık.Bu konuda çok daha yazılacaklar olmasına rağmen ben şimdilik burada keseyim kimse sıkılmasın.


    airgunturk.com/attachment/555/ airgunturk.com/attachment/556/


    airgunturk.com/attachment/551/airgunturk.com/attachment/552/

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • abi birde HN hollov point marka var bildiğim kadarıyla canlılarda durdurucu güce sahip. £tabanxalı$