FX gladyo pellet düşme oranları

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • FX gladiator alma aşamasındaki hevesim biraz azaldı. O dönemde aklıma takılıp sorduğumda ''Her kademe ayarında hep aynı noktayı vuruyor'' şeklindeki cevabın, tam olarak doğru olmadığını yakın zamanda öğrendim. Bu durum (bildiğim kadarıyla) maalesef bütün PCP ler için geçerli. Yani demek istediğim belli bir güç kademesinde tüpün içindeki basınç azaldıkça, pelletin daha aşağı bir noktayı vurması. Bu durum tecrübeli kullanıcılar için önemli bir problem olmayabilir ancak benim gibi acemi bir kullanıcının hevesini azaltabiliyor. Bu noktada benim ricam (chairgun gibi karışık programlara gereksinimi azaltmak için) fx pellet ile güç kademesi ve mesafeye göre kaç cm düşme olduğunun liste yada tablo halinde verilmesi. Şöyle ki;
    *Düşük-orta ve yüksek güçte pelletin izlediği yolun tepe noktasının kaçıncı metrede olduğu ve namlu seviyesine göre yukarı yönde kaç cm saptığı
    *Kaçıncı metrede namlu seviyesine düştüğü gibi veriler biraz olsun yardımcı olabilir.
    *Ayrıca tüp içindeki basınca göre pelletin düşme oranı ne kadar olur?
    Yani şöyle bir cevap verebilirmisiniz. (Tamamen atıyorum)
    *FX gladyatör ile Fx pelletle düşük güçte, 200 bar basıçta, hedefe nişan alındığında yaklaşık 30 metrede hedefin 3 cm yukarısından vururken (tepe noktası) 50 metrede tam hedefi vurur, 70 metrede 2 cm düşer
    *Orta güçte, 150 barda, 50 metrede (tepe noktasında) hedefi 2cm yukarıda vurur vs. Sorularımın zor ve karışık olduğunun farkındayım. Ancak bilenler cevaplayabilirse bir çok insana faydalı olacağını düşünüyorum. Teşekkürler.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • ben tam anlayamadım. örnek olarak 100 metre mesafede tam güçle yapılan atışlarda tüpteki basınç azaldıkça hala aynı noktayı vuracağınızı sanarak mı almıştınız tüfeği? şikayetiniz bu noktada mı?

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Evet. Yazdığım gibi tüfeği alma aşamasında yapılan yorumlar aşağı yukarı bu yöndeydi.

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)

  • Böyle bir düşünceye kapılmanıza neden olan yorumu görmemiz mümkün mü?

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Caner bey,


    birincisi farklı hızlarda atılan cisimlerin aynı yolu izlemeleri fizik kurallarına göre mümkün değildir ki bunu zaten biliyorsunuzdur. diğer sorularınızın cevapları ise chairgun programını indirip, kullanarak rahatlıkla bulabilirsiniz. havalısilahlarda kaç cm altı vurur, nerde tam hedefi vurur konuları sıfırlama yaptığınız mesafe, silahın hızı, pelletin özellikleri vs gibi etkenlere bağlıdır. kaç barda nereyi vuracağını bilmek için ise, silahınızı 200 bara doldurup, her atış hızınızı ölçmeniz, bu sırada silahta kalan basıncıda yanına not ederek, hangi basınçta ne hızla atabildiğinizi kayıt altına almanız; daha sonra yine chairgun programına bu verileri girerek kaç basınçta ne mesafede nereyi vuracağını görmeniz gerekir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • aşağıdaki linkte bizim yaptığımız hız ölçümleri ve basınç değerlerini görebilirsiniz, bu değerleri chairguna girerseniz yaklaşık olarak sizin silahınızında vuruş noktalarını görebilirsiniz.



    GLADİATOR HIZ ÖLÇÜMLERİ

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Verdiğiniz bilgiler faydalı oldu. Çok teşekkür ederim..

    Air Arms S510 xtra Fac
    BUSHNELL ELITE 6500 4.5-30x 50
    Dan Wesson revolver 6'' 4,5 mm BB (Bozuk)