PCP genel soru

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • farklı tellerden çalıyoruz. ben ne diyorum sen ne diyorsun abi :)

  • farklı tellerden çalıyoruz. ben ne diyorum sen ne diyorsun abi :)


    Doğan farklı tellerden çalıyor olabiliriz :) ben senin yazdıklarını bildiğimce, düşündüğümce cevaplamaya çalıştım. Ama sonuçta bunlar benim, diğerleri senin düşüncelerin. Umarım 1200fps 5 atış yapabilen bir silaha sahip olursun.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Sevgili Jay,


    Bütün mesele transonik hız bölgesi. Havacılık tarihine dikkat edin, ses duvarının aşılmasından hemen önce, ses dalgalarının hareket halindeki cisim önüne yığılarak hızlandıkça büyüyen bir direnç oluşturmaya başladığı transonik hızlar uçakların hızlarını artırmaları önündeki en zorlu engellerden biridir. Havacılıkta ses duvarının aşılması çok ciddi zaman ve çabaya malolmuş olsa da bir defa aşıldıktan sonra her şey çok daha kolay olmuştur. Bunun sebebi ise süpersonik uçakların ses üzeri hızlarda süratlerini korumalarını sağlayan itki sistemlerinin olmasıdır ki bu noktada bizim attığımız peletler ile süpersonik uçaklar arasında teorideki en büyük fark ortaya çıkıyor: Attığımız peletler sürekli itkiye sahip değil.


    Ses hızının hemen üzerinde, 1200fps hızında atılan bir Eley Magnum(ki bir Eley Magnum'u 1200fps hızla atabilmek için 96fp enerji üretebilen bir silah gerekiyor) 20metreden daha kısa mesafede tekrar ses hızının altına düşüyor. Aynı mühimmatın 100metre sonra hala ses hızının üzerinde kalması için en az 1650fps hızla(181fpe) atılmış olması gerekiyor. Birincisi, pelet bu transonik hız bölgesindeyken karşılaştığı ses direncinden olumsuz etkileniyor. İkincisi, seri imalatta bu hız değerlerine erişebilen bir havalı tüfek bildiğim kadarıyla yok. Son olarak, .50 kalibrelik, bir bizonu yıkabilecek güçte silahlar üretildiğine göre istenilse böyle yüksek hızlı silahlar da üretilebilirdi fakat belli ki tercih edilmiyor.


    Modern havalı silahlar tarihi 1580'e kadar dayanıyor. Öncelikle herhalde geçen 400yıl içinde birileri süpersonik atışlar yapmayı düşünmüş, istemiş ve denemiştir. Bu konuda bir verim alınmış olsaydı günümüz teknolojisi böyle süpersonik hızlara ulaşan havalı silahların üretimi için gayet yeterli olduğundan bugün süpersonik silahlarla atış yapıyor olurduk. Peki neden tercih edilmiyor? Birinci sebep diabolo pelet şekli. Bu paraşüt şekli süpersonik hızlarda stabil seyahat için hiç uygun değil. İkinci sebep sesten hızlı verimli atışlar yapılabilmesi için namlu çıkış hızlarının 1600-1800fps seviyelerinde olması gerekliliği ve kurşun mühimmatın bu hızlarda yeterli dayanımı gösterememesi. Yani ceketsiz mermiler kullanıyor olmamız. Dördüncü sebep solid peletlerin yapı itibarı ile havalı tüfek sınırları dahilinde diabolo pelet dizaynı kadar isabetli olamaması. Son sebep ise bu yüksek hızların ne isabete, ne de av amacı ile kullanıldığında tahribata hiç bir olumlu etkisinin olmaması. Örneğin bir kıyaslama yapmak gerekirse 1200fps'de 5 atış yapan tüfeğin 5 atışta düşüremeyeceği bir avı 900fps'de atış yapan tüfek tek atışta düşürebilir. Ya da 900fps'de atış yapan tüfek 1200fps'de 5 atış yapan tüfeğin 5 atışlık grupmanından daha küçük çapta 10 atışlık grupman yapabilir.


    Konuyu destekli atış yapan, araziye çıkmayan falana getirerek ad hominem yapmanın alemi yok. Malesef modern enformasyon teknolojisi ile çok gezen değil, çok okuyan biliyor. Fazla atış yapmaya gerek yok, yeteri kadar kaynak üzerinde araştırma yaparsan tek başına yapabileceğin atış sayısının onlarca katını atmış kadar deneyim ve bilgi edinebilirsin.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • dünyada en hızlı pellet atan silahın bende olduğu düşünülürse ki öyle :) 2 adet 5*10 kalası 5metreden delip geçiyor. eblemiz kardeşimizin dediği gibi kaplamasız kurşun hiç bir şey değil bu konuda. namlu içinde nerdeyse yarısı kalıyor. ilk hız noktasında eteklerinden bir kısmı kalıyor. bu denemeyi baracudalar ile yapmama rağmen birde. belki 100 atış yaptım isabet olayını henüz tespit edemedim. 20 metreye kadar penetrasyon yaptım hep. ama namludaki kalan kırıntılar nazarı itibara alınırsa isabetli olacağını sanmam. değişik oranlarda denememe rağmen sanırım 350 m sn geçtiğinde hasar almaya başlıyor pellet. peleltin ardında nerdeyse 3 tane mantar tıpa var. yani yanmadan etkilenmesin diye defalarca kombinazonu denedim.
    çok yüksek hızda hw 100 namlusu gibi çok ince setli kaygan bir namluda olsa aşırı hız erime yapıyor. 1 metre havuzun dibine koyduğum suyun içindeki kilime gelen pelletlerde karşılaştığı hava şokundan etkilenmişti.
    yani kısaca havalı silahlarda 340 m sn den fazla hız beklemek birşey değildir. pellet eordinamik yapısı buna izin vermemektedir. solid olurda kaplamalı olursa o zaman birşey diyemem.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png