Fast Flow Adapter

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Theoben Rapid silahlarının regülatörlü ve "fast flow adapter"( hızlı akış adaptörü olarak çevirdim , doğru mu bilmiyorum) olarak farklı iki seçenek sunduğunu okudum.Regülatör'ün mantığını ve işlevini az çok hepimiz biliyoruz.Fakat "fast flow adapter" kavramı yabancı geldi.Biraz aradım ama mantığını ve işlevini tam çözemedim.Anladığım kadarı ile regülatör gibi monte ediliyor fakat regülatör gibi belli bir basınca ayarlanması sözkonusu değil.Bu acaba sadece bu markaya özel bir uygulama mı? yoksa başka markalarda da buna benzer bir uygulama zaten kullanılıyor mu?
    Bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • ben silahların tekniğinden anlamıyorum, ancak büyük ihtimalle sizinde bulmuş olduğunuz şu bilgiye ulaştım. bilmiyorum sorunuzun yanıtı olabilecekmi.

    "The FACs are fitted with our ‘fast-flow’ adaptor and have enlarged ‘thru-porting’. These new and improved features have increased the shots per charge available from a 400cc bottle from between 50% and 150% compared to the original Rapid range. The shot to shot consistency is also improved. "

    theoben USA

    bu cümleye göre bu yeni adaptör* ve (sanırım) honlama/parlatma ile 400cc tüpten orjinal Rapid serisine göre %50 ile %150 arasında daha fazla atış sayısı elde edilebilmiş, ayrıca atış hızları arası istikrarda iyileştirilmiş.

    zaten benim okuduğum kadarıyla PCP ler ve sanırım bütün silahlarda, çalışan parçaların birbirine alıştırılması, pürüzlü yüzeylerin parlatılması gibi işlemlerle silahların verimleri bazı konularda arttırılabiliyor. Büyük ihtimalle kaliteli/verimli silahlarda ticari ismi farklı olsada buna benzer özellikler vardır diye düşünüyorum.

    *tahminen atış sırasında basınçlı havanın daha kısa sürede pellet arkasına atılmasını ve daha hızlı bu akımın kesilmesini sağlayarak hava/basınç verimini arttıran bir parçadır. (tamamen tahmin, dediğim gibi bildiğim bir konu değil)

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

    ankarateam.png

  • konuyu biraz daha araştırdım, yanlış anlamadıysam:

    Rapid tüplerinin silahın gövdesine bağlandığı adaptör 12ftlb olan modellerde 2 delikli imiş, bu parçanın 5 deliklisi ise FAC modellerinde kullanılıyormuş. Kabaca havanın girişini arttıran bu 5 delikli parçaya Theoben "Fast Flow Adaptor" ismini vermiş.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

    ankarateam.png

  • Cevaplarınız için teşekkürler.Bahsettiğiniz 2 ve 5 delikli adaptörlerin resimlerini görmüştüm ama 5 delikli olan adaptörün fac sınıfı için daha fazla hava transferine yaradığını anlayamamıştım doğrusu.Bunun ışığında fac sınıfı hızlar için daha büyük çaplı 2 delikten hava akışını sağlamaktansa delik sayısını arttırarak daha fazla ama daha istikrarlı bir hava transferini hedeflemişler demekki.Kullanıcıların yazdıkları "shooting string" değerleri de başarılı bir sistem olduğunu gösteriyor.Diğer regülatörsüz markaların sistemlerini bilmiyorum ama bu sistem bana otomobillerin karbüratörlü motorlardan çok noktadan enjeksyonlu sisteme geçip daha az benzinle daha fazla performans almalarını anımsattı.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • veya silindir başına 2 yerine 4/5 sübaplı motorların daha verimli olması ^^

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

    ankarateam.png