Pellet Lube ???

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar


    Araştırdıkça daha fazla bilgiye denk geliyorum.


    Pellet lube (saçma yağlama maddesi - sprey veya sıvı her ne ise) kullanan var mı ?


    T.C.' mizde var mı ? Ne marka ? Kaça ? Gerekli mi ? Artıları / eksileri ?


    Yahu ben de bişey biliyorum sanırdım ha !!! :S :whistling:

    • Official Post

    Eskiden çok yaygındı, peletin namluda sürtünme katsayısını düşürmesi, %2 - 3 civarı hıza pozitif etkileri vardı ama ingilizlerin Defiant peletleri üretim aşamasında kalıp ayırmak için silikon sprey kullandıkları için sonrasında kullanıcıların aynı BC değerlerine sahip başka peletlere göre %5 - 8 civarı namlu çıkışının yüksek olmasıyla bir keşif yapmış oldular ve artık kimse lube ve benzeri yağlar kullanmak yerine silikon sprey kullanıyor, ayrıca silikon sprey pelet üzerinde kuruyor ve çok ince bir film tabakası oluşturuyor, bu da hem namlu kirlenme süresini %80 - 90 lar seviyesinde uzatıyor, hem elleriniz yağlanmamış oluyor.


    Uygulaması ise : peletleri bir gazeteye yavaşça dökün, peletlere parmaklarınızı dokunmadan (pelet etekleri bozulmaması için) yayın, sonra silikon sprey ile dumanlatın (aşırıya kaçmayın) sonra havadar bir yerde 1 gün kadar peletler beklesin sonrasında tekrar kutuya aktarın ve kullanmaya başlayın.

  • Mustafa Bey


    Çok teşekkürler. İlk fırsatta yapacağım. Üç kutu Gamo Raptor' un var. Onların bir kısmına uygulayacağım.


    Ayrıca akıl karıştıracak bir fikir: (hoş kendim de araştıracağım ya) Teflon ve MoSO4 (molibden sülfat) biliyorsunuz dünyanın en kaygan iki maddesi. Kalıntı bırakma vb konuları inceleyip o iki madde ile de deney yapsak mı acaba ? :D


    Çok çoğu fazladan harbileme zahmeti çıkar. Ya da elimdeki en dandirik tüfekle yaparım; baktım namluyu pert ettim ya kaldırır atarım ya da display amaçlı yeni tüfekliğimde duruverir.


    Saygılar

  • Gamo Raptor pellet için bence zahmete girmeyin. Hız sağlaması haricinde hiç bir işe yaramayan bir pellet. Hafif olması nedeniyle uzun mesafelere enerji taşıyamaz ve çok dağınık grupman çıkarır. Dağınık grupmanın nedenide sanırım sert bir maddeden yapılmış olması nedeniyle arkadan gelen basınçlı hava nedeniyle kurşun pelletler gibi yiv-setlere tam oturmaması.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Evet, post' unuzu okuduktan sonra deneme yaptım.


    Kral Magnum Alttan kurma ile sahaya çıktım.
    Mesafeyi tam 60 m aldım.
    4.5 mm olmak üzere:
    İdeal
    İnce Mehmet
    Gamo Raptor
    Gamo Expand
    kullanarak kıyaslama atışı yaptım.


    Kullandığım hedef, www.erifle.co.uk' nin bedava dürbün sıfırlama hedeflerinden idi. Hama marka profesyonel kamera tripodu üzerine uydurduğum bir çelik brakete tüfeği iki adet plastik ağızlı cırcırlı işkence ile sabitledim.


    Dürbün Breaker marka 2-9x32 ışıklı mildot. (Ne yalan diyeyim ? Leupold' u sök tak sıfırla yapmaya üşendim... zaten o bayramlık dürbünüm :D )


    Hava durgun, rüzgar yok. Soğuk ve nemli (hava raporuna göre 15 C suhunet / 5 C işbağ) Nispi nem %48


    İyice nişan alıp sabitleme yaptıktan sonra 5' er adet yaptığım atışlarda:


    İdeal 3/5
    İnce Mehmet 3/5
    Gamo Raptor 3/5
    Gamo Expand 4/5


    Yaptı. Tabii laboraturar şartları ve profesyonel bir hazırlık değil. Tamamen kendi bilimsel olmayan testimdi bu. Haklı çıktınız; 200 adedi 12 TL olan Gamo Raptor' un 250 tanesi 3.50 TL' lik İnce Mehmet' den farkı yok...


    Eh, bir musibet 1000 nasihatten iyiymiş. Boşa harcayınca gördük :P


    Gamo Expand çok hoşuma gitti. Artık hep o saçmayı alacağım. Bu arada Kral da bayağı güzel bir makinaymış. Bugün daha bir ısındım alete. Tek sıkıntısı hala saçma konan kanala el alıştıramamış olmam.


    Saygılar

  • Uygulaması ise : peletleri bir gazeteye yavaşça dökün, peletlere parmaklarınızı dokunmadan (pelet etekleri bozulmaması için) yayın, sonra silikon sprey ile dumanlatın (aşırıya kaçmayın) sonra havadar bir yerde 1 gün kadar peletler beklesin sonrasında tekrar kutuya aktarın ve kullanmaya başlayın.


    peki pelletin dışındaki bu ince silikon tabakası atış sırasında namluya sıvaşıp namluyu kirletmiyor mu?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

    • Official Post

    Hayır Erdem, hatta ben keçe pelete silikon sprey sıkıp öyle harbiliyorum.

  • Selamlar, internette yaptığım araştırmalarda "Sam Yang - Eunjin" adlı bir Kore firmasının ürettiği .22 kalibrelik olup 32.4 gr ağırlığında 110 ct özelliğinde pelletler bulunduğunu gördüm. Linki aşağıda veriyorum. Böyle bir pellet ile tecrübesi olan var mı? Veya usta arkadaşların yorumları nelerdir?



    http://cgi.ebay.com/22-cal-EUN…ain_0?hash=item4ceda6b449



    Saygılar