avcılığın yazılı olmayan kuralları

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Konu: AVCILIĞIN YAZILI OLMAYAN KURALLARI


    :..:: AVCILIĞIN YAZILI OLMAYAN KURALLARI ::..::>> Avcı yanında bulunan kişileri kırmamalı ve kırgınlığı icap ettiren ne bir kumar ,bahis,iddia ve de bunlara sebep verecek menfaatlerin açılmasına sebep vermemelidir.Bilhassa dedikodu şiddetle muzur'dur.
    >> Avcı hiçbir zaman yanındaki veya karşılaştığı kişileri gereksiz inciltici şakaları ile kırmamalıdır.
    >> Avcı bilmelidir ki dünyada en ağır ceza azap ızdırap ve vicdan azabıdır.Tok bir avcının sırf satmak arzusu ile yenebilecek bir hayvanı avlaması bayağılığın son derecesidir.
    >> Bir avcı ziraat' in fahri yardımcısıdır.
    >> İlk tüfekte avını vuramıyan bir avcı dinlenmeden ve rahatlamadan diğer bir ava ateş etmemelidir.
    >> Sizin için hayatını çürüten köpeğinizi ne dövün ne dövdürün.İnsan
    >> olduğunuzu anlayarak size itaat etsin.(kuş kaldıran köpeklere ince saçma atanlar anlar) 40 yaşını geçmiş insanlara et muzur muş avcılara ise fayda verirmiş.Avcı olmayanlarla aradaki farka bakın.
    >> Kuş tüyünü biriktirin.Yaşlılığınızda çok güzel bir kuştüyü yatağınız olsun.
    >> Mütevazi olmalı Bilene ,bilmeyene aşağıdan bakmalı ki;yüksekliğimiz görünsün.
    >> Başkasının önünden kalkan ve başkasının köpeği önünde bir ava atma Bu onun elinden bir şey kapmak gibidir.
    >> Eğer atıp vurursan avı ona ver karşılığında fişeğini
    >> alabilirsin(BUNU HANGİ ESKİ AVCIYA YAPARSAN ÇOK GÜZEL DOSTLUKLAR KURARSIN. ZATEN EĞER MİSAFİRSEN BUNU KABUL ETMEZ.) Bir misafir avcının yanında vurduğun avı çantana koyma ona ikram et.Unutma ki onun sana şehirde yapabileceği mukabele seninkinden çok daha kıymetlidir.
    >> Av silahı vurmak içindir atmak için değil.Bu yüzden vuramıyacağınız mesafeden ava ateş etmeyin.Ya vuramazsınız veya yaralanmasına sebep olursunuz.
    >> Bir ava arkadaşınızla aynı anda ateş ederseniz sakın avı almaya kalkmayın.Onun Vurmuş olabileceğini düşünün.
    >> Silahınızla kimsenin izinsiz oynamasına izin vermeyin.Sizde izinsiz bakmayın.
    >> Kimseden ödünç fişek almayın ve vermeyin.Herkesin tüfeği farklı dolular atar.
    >> 100 av vurulmasına acımayın yokluğu bir senedir, fakat bir ağaçtaki kurşuna acıyın çünkü onu seneler yetiştirir.
    >> HİÇBİR ZAMAN VURULAN BİR HAYVANI TEKMELEMEYİN.ÖLÜ BİR DOMUZ BİLE OLSA ÜZERİNE AYAKLA BASIP FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYİN.UNUTMAYIN Kİ DOĞADA O SİZDEN ÇOK DAHA ÜSTÜNDÜR.BU DOĞAYA KARŞI ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIKTIR.
    >> Bir başkasının maruz kaldığı tehlikeyi önleyin.o da sizinkini
    >> önlesin.(Cesur olan arkadaşın elindeki silahtan daha kıymetlidir.Silah kusur yapar lakin sadık bir dost yapmaz.) Özellikle büyük hayvan avında başka bir ava (tavşan,keklik gibi) silah atmak doğru değildir.
    >> Zenginlere hediye,fukaralara sadaka vermeyi ihmal etmeyin ki bir gün fakirin bile lütfuna ihtiyacınız olabilir.
    >> Vurduğunuz bir ava acıyacağınız tutarsa onu ne siz yiyin nede çocuklarınıza yedirin.Onu fakir veya bir aça verin ki vicdanınızda olacak huzur kalbinizdeki ıstırabı dindirsin.
    >> Önce köpeğini doyur sonra kendini.Kendi kendini doyuran köpek artık senin değil kendinin olur.
    >> Av grubundur.Kuş avlarında hisseler ayrı veya ortak olur.Büyük
    >> avlarda eğer deri avcılığı ise avların derilerinin paraları ya av yapılan köye kalır veya katılımcılara göre pay edilir.(ben bunu senelerce yaşadım) Et avlarında ise kalabalık eğer av ufaksa grupla beraber yenilir.eğer 2 kişi iseler yarı yarıya olur; ama avı vuran fazladan deri baş ve iç organları da alır.
    >> 3 kişi iseler avı vuran baş,deri but ve işkembeyi alır.Diğer hisse ikiye bölünür.
    >> Kalabalık büyük eti yenen hayvanların taksimi ise av kişi sayısına göre bölünür. Herkes sıra ile arkasını dönerek bir hak kabul eder.Yalnız büyük av hayvanlarında taksimde kopoylar'da bir kişi kabul edilip onun hakkı köpeğin sahibine verilir.
    >> Köpeğinizin takip ettiği bir ava başkası silah atarsa av yine
    >> sizindir.Ve vurana ya avdan bir parça verilir veya 5-6 fişek verilir.(BUNU KAÇ AVCI YAPMIŞTIR BİLEMEM) Büyük ava acemi köpek götürülmez. Çok ayıptır.
    >> Alabalık avına giderken yanınızda saf zeytinyağı bulundurun.Tuttuğunuz bir balığı bu yağın içine atın.15-20 gün sonra ağrıyan yerlerinize çok iyi gelecek bir ilaç yapmış olursunuz.
    >> Tavşan vurduğunuz zaman böbrek bölgesinden çıkan yağı saklayın.Özellikle dolama ve vücuda batan dikenlerin çıkarılmasında çok faydalı.yaraya bolca sürün ve bir bezle örtün.2-3 günde dolama ise patlatır,diken ise çıkartır.
    >> Özellkle tavşan avının kapanmasına yakın üreme mevsimi olabileceğinden ; bu mevsimde köpeğin önünden kalkan tavşan muhtemelen erkektir.Ama büyük bir olasılıkla 2. Bir tavşan da o muhittedir.Genelde bu gibi durumlarda ilk avdan sonra o bölgeyi terkedip avlanmayım.
    >> Büyük avlarda tavşan hariç sigara içilmez.Sadece sarpçılar yangına
    >> dikkat ederek içebilir.(DOMUZ AVINDA İSE KESİNLİKLE)
    Alıntı Face book avcı mekanı


    Yorumlar ve ilave etmek istediğiniz tecrübeler varsa paylaşalım bs,;s

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • yazar arkadas cesitli av tavsiyelerinde bulunmus guzel. fakat dikkatimi ceken bir sey oldu, tufek kullanma guvenligi hakkinda tavsiye vermemis. bu siralamaya soyle bir madde ilavesi gerekli;


    - av tufekleri korkunc olumcul bir guce sahiptir. av tufegi ile yaralanma olaylarinin buyuk bir cogunlugu olumle sonuclanmaktadir. avci yada atici/sporcu tufegini kullanmadigi zaman daima bos, emniyette, guvenli bir sekilde muhafaza etmelidir. av esnasinda tufek, canta gibi tasinmamalidir. tufek ele alindiginda ise devamli surette su kural akildan cikarilmamalidir;
    ''bir silah devamli doludur ve her an patlayabilir. en garanti emniyet silah namlusunun devamli surette emniyetli bir yone bakmasidir''

  • >> Bir ava arkadaşınızla aynı anda ateş ederseniz sakın avı almaya kalkmayın.Onun Vurmuş olabileceğini düşünün.


    Bu kural işlerse av ortada kalır. :)

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380