100 metre ve üzeri atışlarda ideal dürbün hangisi??

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

  • Aşağı yukarı x9 büyütmeden sonra desteksiz atmak da zorlaşıyor. Tüfeğin sadece ön kısmını destekleyerek dipçiği kendi kontrolümüzde tutarak yapılan atışlarda ise en fazla 12-16 gibi bir büyütme artıkılın kontrolden çıkmaması ve desteksiz grupman kaabiliyetimizi ölçmek açısından bence iyidir.


    Ankara'da yaptığımız silüet hedef yarışmalarında ben 32 büyütme kullanıyorum. Atışları tabii ki ayakta ve desteksiz yapıyoruz. Yanlış bilmiyorsam AnkaraTeam üyesi abilerimizin pek çoğu da benim gibi yüksek büyütme kullanıyor. Konu tamamen vücudu eğitme ve antrenman ve doğru teknik ile ilgili.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Ankara'da yaptığımız silüet hedef yarışmalarında ben 32 büyütme kullanıyorum. Atışları tabii ki ayakta ve desteksiz yapıyoruz. Yanlış bilmiyorsam AnkaraTeam üyesi abilerimizin pek çoğu da benim gibi yüksek büyütme kullanıyor. Konu tamamen vücudu eğitme ve antrenman ve doğru teknik ile ilgili.


    32 Büyütmede desteksiz atış yapabilmek bence hiç kolay değil. Her ne kadar hobi yapıyorda olsanız, kendinizi bir müsabık gibi eğitdiğiniz belli. Tebrikler.

  • 6-24x50 dürbün kullanıyorum tüfeğim at44 çok memlunum yüksek zoomlu al istersen kullanma sonraları gerekecek

  • 12 büyütmede yapılan bu güzel grup, yeterli büyütme oranı ne olmalıya iyi örnek olmuş. Bencede 100mt için 12 veya 16 büyütme uygun. Önemli olan hedefi ne kadar yakından göründüğü değil, atarken hedefi ortalayabilmek. Tabii çok yüksek büyütme gerektirecek kadar minik bir nokta hedef olursa yapacak birşey yok, x32, x50 vs şart.


    [Resim Engellendi: http://img443.imageshack.us/img443/6051/cjtgjx6z.jpg]

  • Güzel grupman olmuş,kim yaptıysa eline sağlık. Saygılar