rhagamo adlı kullanıcının mesajları

    Independence 30fp üzeri değilse onunla katılabilirsin.


    Atış alanı kullanımı açısından Meenet doğru söylemiş, alanı kullanabilmek için takıma üye olmak gerekiyor. Doğukan ve senin üyeliğin içinde görüşülmüş, konuşulmuştu aslında, bir gittin yüzünü görene aşk olsun.


    Takımın adetlerini anlayışla karşılamak gerekir. Sonuç itibariyle ticari bir oluşum değil, tamamen ekip ruhuyla yapılan bir organizasyon bu. Dolayısıyla her atış ekibinde olduğu gibi bizde de bir tanışma faslı var. Senin fasıl yarım kaldı, umarım tamamlarsın.


    Independence 30 fpe, ama yaylı sayılsa yaylılara, pcp sayılırsa bana dezavantaj, bakalım.


    Takıma kabul için üç kaptanın birden varlığı gerekince, büyük buluşma olursa ona gelirim diye beklemeye karar verdim. En kısa sürede tekrar görüşürüz umarım :thumbup:

    At44 ve bt65 lerde güç düşürülebiliyor. Yarışma öncesinde yarışmacıların silahları krono ile ölçülüyor, 30 fpe sınırını aşıyorsa katılamıyor.


    Independence modeli hangi klasmana girer ondan emin değilim.


    Bu yarışmaya da katılamıyorum demek ki, kısmet.




    Kemal önce wolwerine ve independence yi alana bir getir bakalım edelim hangi klasmanda olacağına karar verelim. :)


    Sayın Meenet üye olmadan alanı kullanamazsın dedikten sonra gelmedim alana, üç takım kaptanının aynı anda alanda olması vb. şartların sağlanması ve üyeliğimin görüşülmesi çok ufak bir ihtimal. Kendi çapımda bir atış alanı ayarladım bende, orda oyalanıyorum :rolleyes:

    AT-44 benim ilk PCP tüfeğim, kullanırken oldukça memnundum, stabil, isabetli ve yeteri kadar güçlü olduğuna inanıyordum. Sonrasında HW-100 aldım, o zamana kadar bana yeterli gelen AT-44 ile bir daha atış yapmadım :rolleyes: Şimdi Daystate Wolverine kullanıyorum, ve HW-100'ü satmamış olsaydım o da AT-44 gibi dolapta istirahate çekilmiş olacaktı.


    Olay sadece fiyatı değil, tüfeğin yeterliliği. HW-100 AT-44'ten çok daha stabildi, 50 metreden toplu iğne başını vurduğum videoları foruma yükledim, ama AT-44 benim 130 metrede vurduğumda bazen seken veya gövdeden kayıp patlamayan şişeyi her seferinde patlatabiliyordu. HW-100 52 atışı 30 FPS dağılımla atıyordu, ilk 40 atışı ise nerdeyse 15 fps dağılımla atıyordu, AT-44 ise Allah'a emanetti o konuda. Şimdi Wolverine 5 atışı 10 FPS dağılımla atıyor, HW-100 ve AT-44'ün toplamından iki kat daha güçlü :P Hem çok güçlü hem çok isabetli başka tüfek bulamadığım için onu aldım, rakiplerinden pahalı değil çünkü gerçek anlamda rakibi yok.


    Aynısı dürbün için de geçerli, sadece uzağı yakınlaştırıyor diye düşünüyor insan ama başka dürbünleri de denemeye başlayınca, 100 liralık dürbünle başladığı yolculuk en sonunda dürbüne toplu konut taksidi kadar para vermesiyle sonuçlanıyor.

    Sağ ve üst ayarlar önceki mesajımdaki gibi, soldaki paralax ayarı yok sanırım bu dürbünde. Bakarken bir yandan da ayarlamaya kalkarsanız mildotu göremeyebilirsiniz, sabit hedefe atış yaparken ayarlamanız en sağlıklısı olur.

    Genellikle, dürbünün üstündeki koldan dikey, sağ tarafındaki koldan yatay ayarlama yaparsınız. Dürbün marka ve modelini söylerseniz daha rahat anlaşılır.

    Ülkemizde yasak ancak yurtdışında yaban domuzu ve geyik de avlıyorlar :rolleyes:


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Mayıs sonunda bir tanesini Ankara'ya getireceğim, tek kötü yanı 220-180 bar arası 10 atışı 10 fps dalgalanma aralığında atarken 220 bar üstü ve 180 bar altında çok dalgalı atış grafiği var, bir dolumda 2 şarjör iyi atacak gerisi biraz şans işi. Av için pratik değil, gücünü test etmeye yarıyor sadece.


    Burada havali ile av çok yaygın sandığınız gibi değil

    12 FPE üstü tüfeklerin kayıt ve ruhsat işlemleri ateşli silahlardan daha zor ve uğraştırıcı. Eğer 12 FPE altı alırsanız sadece permit ile avlanabilirsiniz ama 12 FPE üstü için işlemler ateşli silahtan daha zor diye biliyorum. 3 sene kadar önce İngiliz bir arkadaşım burada havalı tüfeklerin bu kadar kolay alınabiliyor olmasına çok şaşırmış ve anlatmıştı.

    Kemal eline sağlık güzel olmuş tebrik ederim. Dürbün montajı konusuna gelince "lafı bile olmaz" herzaman elimizden geleni yaparız. Saygılar :thumbup: g;$i

    Teşekkür ederim, sunshade için dürbünü yükseltecektim ama gerçekten kıyamadım, tekrar görüştüğümüzde yine sıkıntıya sokacağım sizi montaj için :rolleyes: