celal-x adlı kullanıcının mesajları

    Bütün hevesim kaçtı şimdi :) Gladius nasıl? Gladius'un namlu ve tüp arası fazla açık olduğu için Bull Boss daha çok hoşuma gidiyordu. Bu tarz bullpup taktik model tavsiyeniz var mı? Plastik kundaklı..

    Hevesiniz kaçmasın imkanınız varsa inceleyip alın.
    Ben At44 tüfeğimden memnundum tabi ufak operasyonlarla hatalarını gidererek kullandık.Bullbossu yeni model bullpup olmasından,kurma kolu ortaya alınmış daha kullanışlı olur düşüncesiyle aldım ama kalite daha çok düşmüş ve kurma kolu bağlantıları çok kalitesiz yapılmış.
    Gladiusu kullanmadım bilmiyorum.

    Bull Bossun moderatörsüz ceketli modelini almıştım namlu yivsetlerine bakmak ve oring değişimi için namluyu söktüm.Namlu ucunda arpacık montaj yeri açılmış Lw olduğu bile meçhul sonradan bullboss modeli için parça değerlendirmesi yapıp ceket uygulaması ile yapması Hatsana yakıştıramadım.
    Sevgili Hatsan Parça üretimini aza indirebilirsin üretimde maliyet avantajın olur ama geçiştirme bir üretimin olduğun çok belli.

    Arkadaşlar bugün atışa gittik ama tüfek yeni olduğundan fazla kayıt yapamadık diğer sefere inşallah.
    At44 longtan pek farkı yok.
    Kurma kolu ortada olduğundan kullanımı kolay.
    45 metre sıfırlama atışından sonra 3 atış jsb 18 gr

    Ben satın aldım şuan için atış detaylı atış yapma imkanım olmadı.
    Tüfek at44 long ile aynı sistem sadece kundak varkı var Lw namlu.

    hawke kullanıcısı olarak ben tavsiye ederim.Şuan imzamdaki dürbünüm satışta.Hawke durbunler ayaksız satılır ve varmint sf serilerde güneşlik kutuda çıkmaz.Ben set olarak satışa çıkardım inceleyebilirsiniz.


    anlaşılması gereken konu 9x yakınlaştırmada ve 100 metrede hassas atış yapılmaz.Mildot noktasının altında kayıp olur hedef.Hedefiniz büyük ise evet isabet sağlarsınız ama hassas atış için 16x şart.

    havalıda yüksek yakınlaştırma her zaman avantajdır.Yaylı bir tüfek için ise çapı yüksek dürbünler tavsiye edilmez.Ama sizde ki diana 54 bildiğim kadarıyla tepmesiz bir tüfek dampaya gerek var mı bilemeyeceğim.Tavsiyem bulunabilirlik açısından hawke,gamo 16x yakınlaştırma üzeri tercih edin.İmzamdaki hawke dürbünü de tavsiye ederim model yükseltmek için satıyorum. Koşullar ve Şartlar - AirGunPazar - AirGunTürk

    aynen katılıyorum kurşun kalitesi ve kalıp kalitesi güzel.Arka basınç kaçağı demişken şavkın arkasındaki hava boşluğuda çok az bırakılmış.Konu hakkında teknik açıklama verilirse daha açıklayıcı olur çünkü benim yaptığım amatör bir test şavk'a gölge düşürmesini istemem.

    Çaplarda fark vardır muhtemelen.


    Ancak aynı paketten kullandım.Kişisel fikirim en arkadaki çıkıntı olmayıp çapı büyürse isabetide iyi olur diye düşünüyorum.Birde arkadaki çıkıntı jarjöre girerken eziliyor.Yivsete oturmadan pek dengeli gideceğini zannetmem.Zaten forumdaki grupmanları biraz açıktı.Umarım daha iyi olur.

    Şavk pelletler elime ulaşmasına rağmen henüz uzun mesafe grupman,tahribat vs deneyemedim.Forumda okuduğum yazı aklıma geldi jarjöre oturması,namluya giriş sıkılığı gibi.Bende daha önce çeşitli pelletler üzerinde yapmış olduğum yivsete oturma şeklini görmem için yaptığım testi şavk ile denedim ve gözlemlerim bazıları yivsete hafif otururken bazılarıda ya hiç oturmamış veya tek izler vardı.Hiç yivset izi olmayanlarında sedece en arkada ki çıkıntıda hafif iz vardı.


    Tabi yaptığım testin şavk pelletin kötü olduğu anlamına gelmez ve üreticinin bunda haberdar olması gerektiğini düşünüyorum.


    Resimlerde 30gr incememet solidle de deneme yaptım zaten isabeti ve yivsete oturması harika.Ayrıca yine isabeti mükemmel olan jsb 18 gr ile denemelerimde yivset izleri kusursuzdu.
    Şavkta ise eğer yivsete tam oturmuşsa hafif izler oluyor.Burda demek istediğim her pellet farklı yivset izleri bırakıyor.