SEÇİMİNİZ ATIŞ HASSASİYETİ Mİ YOKSA NÜFUZ ETME GÜCÜ MÜ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sevgili Hobidaşlar,
    Bildiğiniz gibi bu hobiyi yaparken hepimizin ayrı ayrı merakları, beklentileri, arzuları var. Tüfeklerimizi de seçerken hep bu heveslerimiz doğrultusunda davranmaya çalışıyoruz. Kimimiz en ufak grupman peşinde koşarken kimimiz de çok uzaklardan soda şişesini kırma peşinde.. Bazı arkadaşlarımızda vurduğu yerden ses getirme çabası ile Tahribat unsurunu ön plana çıkartıyor.. Tüm bu zevklerimizi yerine getirmek için dikkat ve özen göstermemiz gereken pekçok fonksiyon varken bu uğurda ayrı özeni hakeden iki Ana Unsur var: TÜFEK ve PELLET.. Zaten hobimize başlarken bu unsurlardan ilki olan Tüfek konusuna oldukça fazla yoğunlaşıyoruz. Dolayısı ile de bütçemiz çerçevesinde hobiden beklentimizi en iyi karşılayacak silahı alıyoruz.. Peki ya beklentimizi karşılayan pelleti seçerken ne ölçüde bilgili ve seçici davranıyoruz? İşte bu konuda elde ettiğim ve okuduğum bazı dökümanlardan sizler için istatiksel bir veri tablosu hazırladım.. Bu deneyi tabiiki ben yapmadım ama sadece kendim okuyup sizlerle paylaşmamaya da gönlüm el vermedi.. Test deki veriler dağınık ve ayrı ayrı yerlerde yazıldığından ben kolay anlaşılsın diye bir tablo yaparak konuyu basitleştirmeyi tercih ettim.. Tabloda göreceğiniz 16 değişik .22 kalibre pellet ile yapılan testte kullanılan silah WALTHER TALON MAGNUM yaylı silahıdır. Grupman atışlarında atışlar tüfek tamamen sabitlenmiş olarak 20 mt mesafeden yapılmış ve her pelletten 3'er adet atılmış.. "Penetration" dediğimiz "Delme, nüfüz etme" yeteneği ölçülürken net bilgi verilmemiş ama benim gördüğüm kadarı ile Balistic WAX ile tüfek namlu ucu arasında yaklaşık 25-30 cm. civarında mesafe var.. Sizler için hazırladığım tabloda ilk kolondaki yazdığım grupman değerleri İnç olarak yazılmıştır ve ben orijinal haliyle kalsın diye cm. ye çevirmedim. Arzu eden arkadaşlarımız 1 İnç=2.54 cm. formülüne göre çevirebilirler.. Ikinci değerlendirme kolonunda MOR renkli görülen değerler pelletlerin uzunluk istikametinde Delme sıralamasını gösterirken yanlarında parantez içinde yazdığım AÇIK MAVİ sıralamalar ise pelletlerin BALISTIC WAX da oluşturdukları delik çaplarının sıralamasını ifade etmektedir..Üçüncü kolonda YEŞIL renk ile yazılan puanlar ilgili pelletin GRUPMAN+PENETRATION sıralamaları toplamını ifade etmektedir..En son kolondaki KIRMIZI değerler ise parantez içi yazmış olduğum delik çapları sıralaması dikkate alınmaksızın (Bir pelletin değerlendirmesi olmadığı için bu değerleri dikkate alamadım)
    pelletlerin Test Sonucu Toplam Verimlilik Sıralamasını göstermektedir..Arzu eden arkadaşlarım "Hole Diameter" değerlerini de ekleyerek yeni bir sıralama yapabilirler..
    SONUÇTA; JSB pelletlerden EXACT JUMBO HEAVY ipi önde göğüslemiştir. CROSSMAN POINTED ve KODIAC EXTRA HEAVY de çok iyi olduklarını ispatlarlar iken H&N RABBIT MAGNUM II ise yine sonunculuktaki yerini kaptırmamıştır..Ayrıca bu pelletin sadece Grupman değil aynı zamanda Delme gücü olarakta başarısız olduğu ortadadır..
    Umarım bu paylaşımım ile pellet seçiminde biraz daha fazla bilinçli seçim yapabilmemize ışık tutabilmişimdir..Sabır edip okuyan tüm arkadaşlarımıza teşekkür eder saygılarımı sunarım..

    :thumbup: g;$i Air Arms S510 XTRA FAC .22 5.5mm Walnut + HAWKE SIDEWINDER SF 6-24x56 SR PRO IR


    :thumbup: g;$i Weihrauch HW97 KT .22 @ Hawke Nite Eye Digital 6-24X50 SR12

  • Yok tahribat da varmis yardimci olabilecek cok guzel bir paylasim cok tesekkur ederim kendi adima

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen CoastGuarD ().

  • Emeğinize sağlık. Güzel çalışma, Teşekkürler.

    Zoraki HP01 Ultra .177

  • Bülent bey, değerli bilgilendirmeleriniz için teşekkürler

  • Emeğinize sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş.

  • çok güzel ve eğitici bir paylaşım teşekkür ederiz. bilginize, aklınıza sağlık...

    AT44-10
    Bushnell 6x24-50
    Interspiro 6lt Scuba

  • jsb yine kendini göstermiş ;d;

    Hatsan AT44 W-10 Long LW Satıldı
    Hatsan BULL BOSS Satıldı
    FxT12+Ekiz regülatör Satılık
    Cometa Lynx V10 +
    Hawke 4-16x44 Varmint SF :thumbup:
    Sabre 6 litre 300 bar scuba



    [Resim Engellendi: http://i40.tinypic.com/25f6hi9.jpg]

  • BN CROSSMAN kullanıyorum çok memnunum fiyat performans bakımından bence en iyisi

    MUSTAFA



    BERETTA S.687 12 CAL. S.POZE 68 NAMLU
    BERETTA S56 12 CAL. S.POZE 76 NAMLU
    KIRIKKALE ÇİFTE 12 CAL.
    KRAL SAFARİ MAGNUM 5.5