Dracone adlı kullanıcının mesajları

    Eline sağlık lotus, güzel çalışma. Grupman sırasında hangi dürbünü kullanmıştın?
    Bu arada tüfeğinden memnun musun? Bende de 5.5 luğu var. Tetik ayarını çok hassas yapmıştım ve vidası biraz gevşek olduğu için ortalama 200 atışda bir tetiğe ufak bir ayar çekmem gerkeiyor, yoksa kurulmuyor. Tabi bu durum benim yaptığım ayardan kaynaklanıyor.
    Aşırı paraya sıkışmadıkdan sonra satmayıda düşünmüyorum. Şuana kadar elime alıp da kullandığım en iyi pistonlu silah (hedefi bulması açısından). Görüntüsü ve malzeme kalitesi de fiyatına göre çok iyi. Fiyatına göre harika.


    Profesyönel zoom lu bir fotoğraf makinası olsa, 60 mt ilerideki apartmanın bacasında yaptığım grupmanların fotosunu çekmek isterdim :D

    Bu hafta bu pelleti tomahawk da deneme fırsatım oldu.
    Benim toma da bu pellet açık rüzgarlı havada çok kötü performans verdi. Aynı mesafelerde pro magnum ve matchler bile çok daha iyi sonuç veriyor. Ortalama 20-40m mesafede rüzgarlı havada denedim. Hedef kağıdı koyup grubuna baktım, sonra diğer saçmalara geçtim. Onların grupları çok çok daha iyiydi. Hemen bıraktım premier ile atmayı.

    Bir dampa ayak alsanız ve stoper ı arkasına monte etseniz, zeminde bulunan deliğe civatayı yerleştirmeseniz bile kayma oluşmaz. Fakat tabi madem hem stoper de civata var hemde tüfekte gerekli yer, o zaman takılması daha iyi olur.
    Ben bir keresinde mod 125 e tek parça ayak takmıştım, arkasına da stoper ı. Stoper ın civatasını zemindeki deliğe oturttuğum helde stoper geri kaymıştı. Sonra stoper ı söküp baktım, civatası yamulmuştu ;rofl.;


    senc79
    Tetik konusunda ise, torpedo tetiği (metal tetik) alıp taksanız bile sadece görüntü olarak fark eder. Tetik mekanizması resimlerden gördüğüm kadarıyla aynı.

    Elimde bu hedeflerden bol olduğudan dolayı, birde hedefin ortası beyaz olduğu için zoom layıp artıkıl ile görmek daha rahat oluyor. Malum elimde parallax ayarlı bir dürbün olmadığı için zoom yapıpta netleştirip siyah hedeflere atmakta zorlanıyorum. Orta karar hedefin ortasını kestirip atıyorum.

    Raider Kullanan arkadaşlar gurupmanlarınında iyi olduğu konusunda olumlu görüşlerini ifade ettiler.Özellikle Hosomoklu arkadaşımız tüfeğin gücü ve isabetliliği konusunda tam not veriyor.Şahane gurupmanlar yapmış fotoğraflamış.Ama AK44 konusunda görüntü haricinde olumlu bir veri yok.


    Grupmanlar kısmında AT-44 ün grupman resimleri var. Fotoğraflardan isabetlilik konusunda bilgi edinebilirsiniz.

    [Resim Engellendi: http://img209.imageshack.us/img209/5567/grnt023lb6.th.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img158.imageshack.us/img158/6320/grnt026xr0.th.jpg]


    10 atışlık grupman denemesinde dürbünü orta beyaz kısıma sıfırlayınca bu sefer deliklerden dolayı beyaz kısımı kaybedince sonrasında grupta dağılmalar başladı tam ortayı kestiremediğim için.
    Parallax ayarlı dürbün olmadan ancak bu kadar. :whistling:
    Fazla vaktim yoktu üzerinde fazla çalışamadım. Yaptıklarımın direk fotoğrafını çekip paylaşmak istedim.
    810 fps lik olduğunu göz önüne alırsak bu dürbün ile sonuç benim hoşuma gitti.
    Bu arada bilmeyenler için hatırlatma yapayım. Namlusu Lothar Walther :thumbup:
    Atışa gittiğimde 30m ve 50m grupman resimlerinide eklerim


    [Resim Engellendi: http://img158.imageshack.us/img158/3399/dscn1033ul9.th.jpg][/img]

    Tüfeği dün bizde Osman'la denedik. Özellikle pencereden dışarı o kadar atış yaptık, evin içinde baya bi boşa sıktık, barda kolay kolay bi düşme olmadı. 940 fps olduğunu göz önüne alırsak hatsanın yeni geliştirdiği sistemi ve bunun için almış olduğu patentin teknik detaylarını merak etmedim diil açıkçası.


    Bende ilk izlenimlerimlerimi aktarayım.
    Tetiği çok hassas. Yumuşak ve aldığımızda tetik yolu kısaydı. Tetiğinde şuan için oynama yapmadık. Zaten dışarı çıkmamız gerekiyordu birkaç fotoğraf çekip arka bahçedeki turunç ağacına baya bi atış yaptık. Ağaçtaki turunçları geldik :) Tüfeği şimdilik yüzeysel inceledik.
    Kundağın plastik yapısı hatsanın diğer plastik kundaklarından farklı. Çok daha kaliteli. Arpacığı ufak.
    Kullandıkça yapılan atışlar ve grupman denemeleri asıl bizim için en önemlisi.

    hkspecial
    Yeni nesil tetikler görüntüsünden çok işlevinin yeterli olmadığı için beğenilmiyor.
    Örneğin webley raider 10 - longbow - tomahawk lardaki tetiklerde 3 farklı ayar yapmak mevcut ve önemli yanı da tetiği yumuşatabiliyorsun.
    Fakat hatsanın tetiklerinde bu yok. En azından benim torpedo 155 de tetiği yumuşatılamıyordu.

    Torpedo yu ilk aldığımda çok teknik olmamak kaydıyda kendi kişisel gözlemlerimi foruma konu açarak yapmıştım. Bir kaç resimde çekip yollamıştım.
    Sizin için kısaca tekrar deyineyim :)


    Kundağı ceviz ve yeterince güzel. Atış esnasında el ile kavradığımız bölüm(teknik ismini bilmiyorum) biraz kalın yapılmış. Kavramak çok rahat diil fakat sıkıntı yaratmıyor.
    Metal aksamların işçiliği ve boyası önceki hatsan modellere göre daha özenle yapılmış.
    Tetik metal altın tetik fakat hatsanın kendi yeni nesil tetiklerinden. Tetik diğer 1. nesil diye tabir edilen patriot ve webley tetiklerine göre daha sert. Ben tetik boşluğunu en aza indirip tetik yolunuda kısaltmıştım. Öyle kullanıyordum fakat üzerinde bi webley tetiği olsa şahane olurdu.
    Tetik korkuluğu maalesef plastik yine.
    Pellet yükleme kısmı (bolt action deniliyordu sanırım) çok hoşuma gitti. Pellet transfer deliğine havşa çekilmiş. Pellet yükleyip kolu kapattığınızda transfer kısmı bir plastik contaya denk geliyor. Hava kaçırması ve pellet arka eteklerinin ezilmesi gibi bir şeye rastlamadım.
    Gez arpacık aynı. Arpacık biraz daha ufak olabilirmiş. Gez kullananlar için daha iyi olurdu.
    10,20m lerden atış yapıldığında hedef kağıdında son derece temiz yuvarlakdelik açıyor. Grubu mod125 den iyi yapak grup çalışması yapıpta fotoğraflamadım çünkü amacım dürbünü sıfırlayıp kullanmaktı. Zaten çok kullanamadım,pcp alacağım için sattım.
    Gücü beklenildiği gibi. Tepmeside beklediğimden azdı. Yani bir önceki kullandığım tüfek mod 125 den daha azdı.
    80-90m ilerdeki bir bira şişesinin uç kısmına hedef alındığında tam ortasından vuruyordu gamo hunter ile. Top atışı olayı yok yani :)
    Fakat silah biraz ağır :) Serbest atışlarda zorluyor özellikle ayakta. Yere oturup sol kola dayayıp atış pozisyonunda ise sol kola bariz bi yükleme yapıyor.
    Güçlü olsun 80m den de 5 de 1-2 yapsın gerisi önemli değil ve uzun ömürlü olsun diyorsan alınabilir bir tüfek. Kurup atış yaptığınızda insana bi güven veriyor, nasıl anlatsam ki. Kolay kolay arıza yapacak bir tüfeğe benzemiyor.


    Patriot kullananlar şimdi bana kızabilirler :D ama bence patriot dan daha sağlam ve uzun ömürlü.
    Fakat eski metal tetikli patriot mu yoksa torpedo155 mi hediye edelim deseler patriotu isabetlilik + güç için tercih ederdim.
    Patriot da kullanmıştım. Grup denemesi yapmıştım ve gücüne göre bence iyiydi.
    Şuan için aklıma gelenler bunlar.

    Biraz geç cevap oldu ama mesajı yeni gördüm. Zaten torpedo da yeni çıktı : )
    Daha önce torpedo 155 kullandığım için izlenimlerimi yazayım.
    3-9x44 dürbün kullandım üzerinde, dampa ayak ile
    Stopersiz çok çok az da olsa yavaş yavaş geriye kayma durumu oluyordu ayakta.
    Stoper ı takınca kayma sorunu çözüldü. Dürbünün sıfırlanmış durumunda da bir değişme olmadı hemen hemen 1 kutu pellet attığım halde.
    Dampa ve stoper şart : )

    Bizde bugün Timur abiyle(Tenere) benim silahı gresleyelim dedik. Gerçi genel olarak Timur abi uğraştı ben izledim. Aralarda yarcımdı oldum. Tetik mekanizmasını söktük. Gresledikten sonra en son iş tetiğe geldi. Tetik biraz farklıydı. Videoyu izleyelim dedik. Videodaki arkadaşımızın gösterdiği şekilde taktık fakat elimizde bir tane yay arttı :) Videoda da o yay yok.
    44f ile 44g arasındaki yayı taktık.Daha sonra 44h yi taktık ve tetik parçasını 44j isimli yay ile. fakat elimizde bir tane ufak yay ile uzun yay arası bir tane yay arttı. Artan bu yay inanılmaz sert. Fakat tüfeği topladıktan sonra dikkat ettik tetiğin o eski çok sertliği gitmişti. Bi partiot tetiği kadar yumuşak oldu.


    Mrt083
    Arkadaşların verdiği linkler çalışıyor. Tekrar adreslerini yazıyorum.


    MOD.135 tetik sistemi montaj videoları "Nucleex"

    Bende arkadaşlara katılıyorum, bütçeniz varsa hw daha iyi bir tercih olucaktır.
    Bu arada Hatsan Webley Scot çıkınca torpedo yerine çıkarttılar zannettim fakat dikkatle incelediğimde ilk geliştirilen torpedo modeli. Üzerinde sonradan yapılan bazı değşiklikler bunda yok. En basit örneği kurma kolu emniyet sistemi. En azından fotoğraflardan anladığım kadarıyla öyle görünüyor.