emirsengezer adlı kullanıcının mesajları

    Google da diana piston stem failure yazın karşınıza konusu çıkar.

    Benim mod 54ün piston başı da biraz oynaklık var. Kimisi sorun olmayacağını söylemiş. Kimisi de problem olduğunu sizin görüşünüz nedir. Dianalarda bu normal bir durum mudur?

    Ankarada bir abimizin Diana tüfeğinde kurma koluna bağlı olan kolun eğildiğini gördüm ve çok şaşırmıştım. Benim gördüğümde aynı vakanın ikinci tekrarıymış hatta.


    Şu yaylılara ben nasıl ısınayım şimdi...

    Yandan kurmalı bir Dİana ise emniyet kapatılmadan kol kapatılmaya çalışılınca o mil yamulup kırılabiliyor. Bir arkadasım sayesinde başıma geldi.

    Araç olduğu zaman Aydos ormanındaki poligona gidip hem ateşli hem de havalı atışlarımı yapıyordum. Araç olmayınca gidip gelmek eziyet gibi geliyor. Buraya Maltepe'den KM40 numaralı otobüsün son durağında inip 3-5 dk yürümeyle ulaşılabilir. Bu civarlarda olup da toplu taşıma ile gelmek isteyenlere yardımcı olmak adına link... http://www.yoltarifi.com/iett-…epe-istanbul-guzergahi--r




    Düzeltme: Son durak demişim ama Narcity İşmerkezi durağında inilmesi gerekiyor... (sondan 2. durak.)

    Yurtdışında marauder fiyat performans tüfeği olarak adlandırılmakta. Güçlü ve isabetli bir tüfek. Şekli benim de cok hoşuma gidiyor. Bir ara aklımdaydı oldukça araştırdım yabancı sitelerde. Sonra pcp teferruatı şu an zor geldiğinden yaklaşık aynı fiyata yaylı aldım. yabancı forumları araştırırsanız, kullananların oldukça memnun ve özellikle avcılık yapanlar arasında populer bir tüfek olduğunu görürsünüz.
    Marauderde bildiğim kadarıyla regulator yok.

    DM60 son modeli daha mı iyi ? Karaköyde etrafımda o kadar outdoorcu, av bayii vs. var ama birinde dampa ayak bulamadım. Mecbur netten sipariş vereceğim. Ya da forumda ikinci el DM60 kuyruğuna gireceğim :) Son model DM60'ı siz nereden hangi fiyata almıştınız?

    Herkese selam.


    Forumda bu konuyu araştırdım biraz. Üretici Yatagun bizim ürünümüz daha iyi diyor. Yatagun dampadan memnun kalanlar var, kalmayan ama buraya yazmayanlar var. Bunun yanında herkes DM60 dampa aramakta. İki ürünü de kullanıp tarafsız karşılaştırma yapabilecek üyelerimiz var mı?

    Atışlarınız gayet başarılı tebrik ederim. Benim merak ettiğim peletleri ölçerek ayırma olayı. Resimde 84'ten 96'ya kadar numaralandırılıp 4 gruba ayrılmış peletler var. Bu rakamlar peletin boy ölçüsü mü oluyor. Kaliteli ve tabi ki yüksek fiyatlı peletlerin içerisinde bu kadar fark çıkmasına şaşırdım.

    Öncelikle hayırlı olsun Tolga Bey. her iki tüfek de üst seviye sahibinin keyifle uzun yıllar kullanabileceği tüfekler.


    Mod 56 kurulurken tetik mekanizması da ana gövde ile ileri hareket eder. Atış ile birlikte aynı sekilde geri gelir. Kızaksız modellerde ise tetik sabittir. 470in tetiği ileride derken belki 56 nın kurulmadan önceki tetik pozisyonu ile karşılaştırmış olabilirsiniz. 54 ve 56 da kurulmadan önce tetik cok güzel bir mesafede iken kurulunca malesef baya ileride olabiliyor. Ben bunu tetiğin ilk kademesinin yolunu biraz uzatarak kendi erişim mesafeme göre ayarladım.


    Yandan kurma kimine göre garip gelebilirken ben gayet kullanışlı buluyorum. Tek olumsuz yanı tüfeğin estetiğini bozması bence. Ayrıca 54/56 nın kurulmasında şöyle bir püf nokta var. Tüfeği kurmadan önce başparmağınızla gövdeyi itip mekanizmayı kilitliyorsunuz sonra kuruyorsunuz. Böylece kızak sisteminin kurulumu için aksiyonun sonunda fazladan güç harcamanıza gerek kalmıyor. Dipçiği kasığınıza dayadığınızda ise kurulum gayet kolay. Ben namludan ve alttan kırma tüfekleri sol elimle kurarken yandan kurmada sağ elimi kullanıyorum bu da diğer bir artısı benim için. Yandan kurmalılar diğerlerine göre daha kompakt oluyorlar bu da ayrı bir güzellik.

    Nikko Stirling Gold Crown tek parça ayak kullanıyorum.

    Teşekkürler Halil Bey.


    MOD 56 ve 350 de kullandığım için dayanıklı olması açısından Diana dürbün seçin derim. Kullandığım için, raylı sistem de söylediğinizin tersine dürbüne daha az darbe yansıyor. Dianaların çoğunda namlu düşüklüğü oluyor. Bu nedenle hem çok sağlam hem de 1mm açılı olması nedeniyle diananın orj. tek parça ayağını alın. Yaylıları sattım ayağı kullanmadım isterseniz benden alın Diana 16 ile 24 çap olarak aynı ve dayanıklılık fark etmiyor. İsterseniz bende kullanılmış 16, kutusunda tam anlamıyla yeni 24 de var. Paylaşım derken pazarlama oldu

    Teşekkürler Erhan Bey. Paylaşım derken pazarlama olmuş biraz evet :) Şaka bir yana sizi tenzih ederim ama forumdan yaptığım bir alışverişte can sıkıcı olaylar yaşadıktan sonra bir daha görüp incelemeden 2. el ürün almama niyetindeyim. Diananın ayağı orijinal dampa ile aynı fiyatlarda. RWS nin de aynı sistem fakat ringleri tek vidalı modeli var 1/3 fiyatına. UTG nin de açılıbir bloğu var üzerine tekrardan ayak takmanız lazım. Neyse biraz yorumları inceleyip bakacağız artık :)