bukalemun adlı kullanıcının mesajları

    Tüm hobidaşlara selamlar.
    Yakın bir arkadaşım PCP zehirlenmesi yaşıyor :).Fx modellerini inceliyoruz ama sormak istediğim bir kaç soru var.5.5 modeller için.
    1.Fx Gladiator mk2 modelini nereden bulabiliriz.Ayrıca 3.2 kg olan ağırlık 4 kg olmuş.Ceketli namlu bu kadar fark edermi.
    2.Standart gladiatorde 50 cm namlu boyu varken mk2 için 30 cm yazılmış bu doğrumudur ve atışa etkisi varmıdır.
    3.Muzzle modeli gerek namlu boyu gerekse ağırlık olsun ideal duruyor ancak sadece kafkas av sitesinde var görünüyor.Ancak stok öğrenmek için aradığımda kendilerine ulaşamadım.Bu ürünü kullananlar varsa yorum alabilirmiyim.
    4.Son olarak forumdan ikinci el satışı yapan varmıdır.
    Teşekkürler

    Ayrıca okuduğum kadarıyla orjinal fabrika çıkışlı regülatörlü modellerde varmış ancak iç piyasaya verilmiyormuş.Neden verilmiyor tartışmayacağım klasik Hatsan tutumu ama merak ettiğim bu orjinal regülatörlüdeki hız değeri ve en önemlisi atış adeti nedir acaba bilen yada yabancı forumlardan öğrenen varmı?

    Ayrıca şişenin dolu yada boş olması da kırılmasında etken.Şöyle ki aynı şartlar altında boş şişe kırılmazken dolu şişe kırılıyor.

    Teşekkürler Mustafa Bey.Yarın kargoluyor olacağım.
    Bu arada Kartal tarafına yakın olanlar için ek bir bilgi.300 bar kuru hava yada isteğe göre azot dolumu yapan bir yer buldum.Eğer tüp sağlamsa ve tüm kontrolleri yapılmış ise sorun çıkarmadan dolum yaptırabileceğiz.Bu hafta içi benim tüpümü götürüp deneme yapacağız.Netleştiğinde bilgi veriyor olacağım.

    Cevaplar için teşekkürler.


    Mustafa Bey gelen 300 bar tüpümle ilgili ilk defa kullanmamdan ötürü bazı zorluklar yaşıyorum.En önemli sıkıntım vanayı çok hafif açıyor olmama rağmen basıncın aniden yükselmesi.Dün 3-4 defa dolum yaptım ama bir türlü beceremedim.Gerçekten de çok hızlı bir şekilde yükseliyor.Bir defasında 220 bar civarına ulaştı ve elim ayağıma dolaştı.(Kafiyeli oldu ;şrofls;. )Bunu önlemenin bir yolu yok mu?Gerçekten çok dikkatli bir şekilde yavaş yavaş açıyorum ama sanırım vana çok hassas.

    Selamlar,
    Yaklaşık 2 hafta önce almış olduğum Air Arms için sipariş ettiğim 300 bar tüpüm Cumartesi günü elime ulaştı.Aslında pompa kullanıyordum ancak sağ kolumda askerden kalma bir sakatlık olduğundan pompa acı vermeye başlamıştı.
    Dün değişik güç ayarlarında yaklaşık 25 metre mesafedeki ikiye iki metre ölçülerindeki beyaz boyalı tahta bir hedefe atışlar yaptım.Güç ayar düğmesi orta seviyede ve üstünde iken sorun yok ancak en düşük seviyede ve birinci seviyede düşmeler oluyor.Şöyle ki en düşük seviyede iken atış yaptığımda 25 metre mesafede yaklaşık 40-50 cm civarında düşme oluyor.Atış sonrasında dürbünden peletin çıkışını hedefe giderken izlediği yolu ve düşüş eğimini rahatlıkla görebiliyorum.Birinci kademeye aldığımda ise bu düşüş yaklaşık 20 cm civarında oluyor.Geçmiş konularda güç ayarı en düşük seviyede iken pelet çıkış hızının 700-750 fps civarında olduğunu okumuştum.Bu seviyede iken 25 metre mesafede 40-50cm gibi düşüşler normalmidir :him:s .Yoksa tüfekle ilgili bir sorun mu var acaba? Bu arada bendeki tüfek güçlendirilmiş olan modelden.Deneyimli üyelerden yorumlarını rica ediyorum.

    Kundaktaki kalite ve işçiliği görseydiniz eminim sizde çizilmemesi yada darbe almaması için her türlü çareye başvururdunuz.Benim için gerçekten bir sanat harikası bu tüfek ve bildiğiniz gibi sanat eserlerini korumak lazım... ;şrofls;.

    Acaba tüfeğin üzerine eczanelerde satılan elastik bez bandajlardan sarsak nasıl olur.Hani şu burkulmalarda kullanılanlardan.Araziye gittiğimizde sarar kullanmadığımızda da kılıfında muhafaza etsek bir sakıncası olur mu?

    Tüfeğim dün akşam itibariyle elime ulaştı ;şrofls;. .Sağolsun Kadir Bey tüfeğimi ve diğer siparişlerimi dün akşam kendi elleriyle getirip tarafıma teslim etti x;.z .Ayrıca Mustafa Bey'in vermiş olduğu siparişleri de almış oldu.Karşılıklı alış veriş yaptık yani :) .


    Daha öncesinde crosman 2100 kullanıyordum.Ama Air Arms bambaşka bir şey.Gerek işçilik gerekse kalite olarak tam anlamıyla ben buradayım diyor.Tüfeğimi dükkanıma getirdiklerinden tam olarak inceleme şansı bulamamıştım.Eve gider gitmez kutusunu açtım ve uzun uzun seyrettim.İnanın insanın baktıkça bakası geliyor.Sonra şarjörü doldurup terasımdan bir kaç deneme atışı yaptım.Sabah erkenden kalkdım ve daha önce 2100'de kullanmış olduğum basit dürbünümü(kısmetse daha iyi bir dürbün yakında...) üzerine monte edip hiç bir sıfırlama yapmadan bir deneme atışı yapayım dedim.İsabet beklemiyordum çünkü dürbüne herhangi bir sıfırlama yapmamıştım.Yaklaşık 50 metre uzaklıkta olan top sahasının kale direğini hedefleyip atış yaptım ve anında kale direğinin çınlamasını duydum :!: .Sonraki atışlarımda da hep vurdum.Yani sıfırlama yapmayla uğraşmadım.Tüfek gerçekten çok güzel.Tüfek hakkında esaslı bir yorum yapmak gerekirse Allah göstermesin yarın öbür gün bir savaş çıksa alırım elime tüfeğimi asarım sırtıma pompayı giderim cepheye diyebilirim;d; .Yarın ilk işim araziye çıkıp değişik hedefler üzerinde çalışmak olacak.İzlenimleri ve resimleri ayrıca paylaşıyor olacağım.