Paşabey adlı kullanıcının mesajları

    Her iki konu başlığına eş zamanlı yazınca yanlış anlaşılmalar olağandır keşke konu başlığında geriye dönük son mesajlarımıza baksaydınız bir etkinlik planladığımızdan haberdar olabilirdiniz..Malumunuz İstanbul büyük bir metropol iş,güç koşuşturmaca herkesin vakti birbirine tutmuyor geçenlerde müsait bir zaman yakaladık hava şartları müsade etmedi üstelik gittiğimiz poligon methedilen bir yerdi fakat oraya gidince bizim tüfeklere uygun parkuru olmadığı gibi panayır alanından farksızdı şu an atış alanı konusunda planlama yapıyoruz..


    Konu başlığının seyri ciddi bir havada geçsede espirilere kapalı değiliz fakat kıvamında olmalı..Zira bu konuda epey emek harcayan arkadaşlarımıza saygısızlık etmek istemem..


    Saygılar..

    Atış testleri, tutarlılık, grupman ?? Artık hiç ses çıkmıyor. Kraldan vaz mı? geçtiniz :)

    Diğer başlığa yazdığınız mesaja konu ile ilgili cevap verildi..Forum'da sadece 3 mesajınız var fakat bizler hakkında fikir sahibi gibi yorumda bulunuyorsunuz vazgeçtiğimizi nereden çıkardınız?

    Şu sıralar iş yoğunluğu diyelim nasip olursa bundan sonraki incelemeler tüfeğin yapısı ile değil isabeti ile ilgili olacak..20 küsür çeşit pellet ile farklı metrelerde krono testleri olacak diyebilirim..

    Crosman hollow pointte beni şaşırtan sert yapısına rağmen hem isabetinin iyi olması hemde verdiği tahribat domed melezi olmasının etkisi büyük sanırım..Crosman ultra magnum ile sizin tüfek o mesafeden tek delik yapabilir sanırım..Ayrıca Crosman'ın Domed ve ultra magnum ile arasında etek boyu farkı var Domed'in eteği biraz daha kısa duruyor ve kubbesi daha yuvarlak görünüyor bu pelleti bayilerde göremedim hollow point,premier ve destroyer harici Domed bulunmuyor gibi işin aslı sonucunu en merak ettiğim pellet kendisi..

    Abi kesinlikle haklısın mesai saatleri içerisinde gitmek pek çok kişi için imkansız..Bu Tüyap oraya inşa edilirkende çok eleştiri almıştı Anadolu Yakası'nı geçtim Avrupa Yakası'nda herhangi bir yerde ikamet edenler için bile uzak,alakasız ve bol trafik çilesine katlanacağı lokasyonda maalesef Tüyap...Metrobüs'le gidecekler için sıkıntı yok fakat araçlarıyla gitmek isteyen bir çok kişinin çekeceği eziyeti bildiği için teşebbüs aşamasında vazgeçtiğini sanıyorum..Gün içi kronikleşmiş 1.köprü ve Haliç köprüsü yoğunluğu yeterli bir sebep..Deniz otobüsü ile Bakırköy ve oradan Büyükçekmece yapmak yada metrobüs ile gitmek mümkün olsada çok fazla vesait değiştirmeyi sevenler ve vakti bol olan varsa sıkıntı yok bu fuar için..Fuar takvimi ise bir başka talihsizlik olmuş..


    Dağbaşına fuar yapılmasına karşıyım ulaşım metodları ve trafik düşünülmeli planlama aşamasında..Tüyap ve Cnr her ikiside ulaşım yönünden berbat halbuki İstanbul'un çok merkezi lokasyonları bulunmakta..Tüyap boş yatırımdır bir dönemler Tatilya gibi bayrağı indirir yakın zamanda..


    Beylikdüzü,Büyükçekmece,Hadımköy,Avcılar,Bakırköy,Esenyurt,Esenler lokasyon olarak ulaşımı sorunlu ilçeler..Ankara,İzmir,Bursa gibi şehirlere gitmek daha kolay geliyor..

    Elinize sağlık hobimiz adına çok çok yararlı bir çalışma olmuş. :)



    Şimdi geriye kaldı chrono testleri ve orta-uzun mesafe (kaliteli pelletlerle) grupman denemeleri. Bunlardan da tam not alırsa bu iş bitti demektir. Ben dahil birçok hobici de bu güzelliği denemek için sipariş verecektir diye tahmin ediyorum. :)

    Arda bey değerlendirmeniz için teşekkür ediyorum..Krono aldık(eli kulağında şu an yolda),kaliteli ve kalitesiz bir yığın pelletde tedarik ettik,reaktif hedef kağıdı aldık kaldı geriye grupman :)


    Krono ve reaktif hedef kağıtları elimize ulaştığı anda geniş kapsamlı atış testleri yapmayı düşünüyoruz..

    Başka bir yerde daha yazmıştım ama gözünüzden kaçtı sanırım, pelet seçmesi havşayla çözüldü mü? Peleti seçen namlu mu yoksa şarjör mü?

    Pelleti seçen namluda crown olmayışı idi artık bu sorunda çözüldü her türlü pelleti rahatlıkla kullanabiliyoruz..

    Son bilgileri paylaşayım..


    Benim kullandığım tüfekte her iki namlu ucundada crown mevcut..Sorun daha önceden bahsettiğimiz gibi piyasaya sürülen ilk 50 tüfek için geçerliymiş bununla ilgili gerekli işlemleri yapıyorlar..Piyasaya yeni sürülen partilerde herhangi bir problem olmadığını belirtiyorlar..Şayet bu ilk parti üründen satın alan kişiler varsa fabrikaya gönderip ücretsiz olarak değişimini veya crown açılmasını isteyebilirler..Şarjörle ilgili bir sıkıntı gözlemleyemedik yeni şarjörler sıkıntısız ve sorunsuz olarak kullanılmakta..

    1. Şarjör sıkıntısı fabrikadan gelen yeni şarjörlerle çözülmemişmiydi2. şarjör indexleme nedir?
    3. Crown nedir? Ne işe yarar?
    4. .22 kalibre istetiğimiz pelleti bu tüfekle atamıyormuyuz?
    5. Tüfeğin namlusunun işlem görmesi gerekli mi yoksa mükemmeliyetçilik için mi

    Merhaba


    Öncelikle bu tarz sorulardan keyif aldığımı belirtmeliyim araştırmacı ve bilinçli hareket edilmesini tasvip ediyorum bizlerde tüfeği çok yönlü olarak incelemekteyiz..Maddeler halinde sıralayım..


    1-Şarjör sıkıntısı tamamen giderildi şarjörle ilgili bir problem söz konusu değil..


    2-Şarjör indexleme mekanizmalı veya kasetli diye tabir ettiğimiz şarjörlerde namluya sürülen merkezin ekseninde kaçıklık olması yada tırnağın pellete sürmesi olarak tarif edilebilir..


    3-Crown tüfeğin her iki namlu ucundaki ters konik şeklindeki iç bükeye verdiğimiz isimdir..(Resimdeki gördüğünüz şekil)


    4-Namlunun çıkış ucunda muzzle altında yer alanda kısımda crown açılmış fakat Burak arkadaşımızın tüfeğinde namlunun giriş ucu yani pelletin sürüldüğü kısımda crown açılmamış haliyle sert pelletler yada 5.51,5.52,5.53 gibi pelletler düz bir yüzeye temas edince kenarları traşlanıyor atışa etkisi yok fakat isabete etkisi var..Bu arada crown açılmamış tüfek ile ilgili bir kaç tüfek daha incelemeye alınacak sorunun genelmi yoksa hatamı olduğu incelemeden sonra ortaya çıkacak..Burak arkadaşımız bu sorunu 6mm matkap ucuyla saat yönünün aksine crownu kendisi açarak çözmüş ve pelletlerin eteklerinin ezilme sorunu ortadan kalkmış..


    5-Namluda crown açılması gerekli bir işlemdir doğrudan isabete etkisi vardır..


    Tüfekte keşfedilen en güncel sorun crown sorunudur bunun haricinde tüfeğin yanında hediye edilen gez'in gövdesi alaşımlı metalden olup turretlerinin plastik olması keşfedilen bir diğer küçük sorundur edindiğimiz bilgilere göre şarjör sorunu tamamen ortadan kalkmıştır şayet yeni şarjörleri sıkıntısız olarak kullanmaktayız..


    Gelişme oldukça bu başlık altından gerekli bilgilendirmeleri yapacağız..


    Tüfeğin tüpü ile ilgili olarak Tuzla'da hidrostatik ve çeşitli basınç testleri yaptırmayı düşünüyoruz harici olarak..


    Aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz..

    Bir hususa değinmekte yarar var son bir yıl içinde bizim takıma katılım olmadı.derken öyle bir talepte gelmedi bizim kapımız bu işi seven ve gönül vermiş arkadaşlara açıktır. özellik ile FİELD TARGET meraklısı atıcı arkadaşlar ile takıma takviye yapmayı düşünüyoruz tabiki mevcut yapıya uyum sağlaya bilecek arkadaşlar ile .selamlar saygılar

    Ft için heyecan duyan pek çok arkadaş var yeni yüzler ve yetenekler takımınıza katılırsa bu sporun gelişimi için sizlerin tecrübelerinden faydalanabilirler..


    Biz belirli bir konsept üzerinden yürümeme kararı aldık benchrest,flip target,tahribat atışları,hareketli hedefler vs gibi geniş yelpazede etkinlikler planlıyoruz..


    Saygılar