barbar1963 adlı kullanıcının mesajları

    hiç vakit kaybetmeden geri iade edin tüfeği ve yeni bir mod99 alın.
    limited edition falan eski model bir silah.
    yeni mod99 u kullandım tetik olsun kundak olsun namlu olsun cok güzeldi ve isabetliydi.

    Yok kardeşim yok, bu kadar standart dışı üretim yapan ve bunu belirtme zahmetinde bile bulunmayan bir marka ile artık işim olmaz. Yerli firmadır, destekleyelim falan diyoruz ama bizi adam yerine bile koymuyorlar. Dediğim gibi iade ettim ve HATSAN la 12 saatlik mecburi birlikteliğim bitti.

    Bu hatsanın değil tüfeği aldığınız yerin kabahatidir. Internetten aldınız sanırım, orada gösterilen silahla size gönderilen silah farklıysa bunun hatsan firmasıyla hiçbir ilgisi yok. Satın aldığınız siteden yetkililere ulaşarak durumu bildirin değişim yaparlarmı bilmiyorum ama denemekte fayda var. Tüfekteki işçiliğin kötü olması hatsanın kabahati tabi o ayrı mesele ama gösterilenle size gönderilen silahın farklı olması tamamen satıcının kabahati. Konu hakkında tecrübeli arkadaşlar yine yardımcı olacaktır.
    Saygılar.

    İnternet üzerinden satış yapan bayiler, bütün teknik bilgi ve fotoğrafları HATSAN ın resmi sitesinden alıyorlar. Peki HATSAN ın kendi sitesinde " Limited Edition " la ilgili tek bir foto ve bilgi var mı? Yok. Kullanma kılavuzunda bile tüfekle ilgili hiç bir bilgi yok. Yani kusurlu bayiler değil HATSAN ın kendisi. Zaten Tüfeği bu sabah iade ettim.

    Öncelikle yeni tüfeğiniz hayırlı olsun. Elinizdeki ürün piyasada tükendiği sanılan limited edition serisi bir Mod 99 :)


    Bildiğim kadarıyla bunlar ihraç edilmek için bir miktar üretilmişti bi kısmı da iç piyasaya verilmişti. Kullanan arkadaşlar daha detaylı açıklama yapacaktır ancak normal mod 99'lardan çok daha fazla tutulup sevildiğini söyleyebilirim.

    Yok onlardan da değil. O bahsettikleriniz de daha öncekinden farklı da olsa bir namlu kilidi var. Bun da o da yok. HATSAN elinde hangi parçalar kaldıysa toplama bir silah yapmış.

    Diana dan sonra orta halli bir yaylı arayışımı bir kaç gün önce Hatsan la gidermeye karar verdim. Siparişim bu gün elime geçti. Uzun yıllar önce hatsan kullanmıştım ama hafızamda hiç yer edinmemiş. Zaten o yıllarda kıyaslama ve değerlendirme yapacak ne çeşitlilik vardı ne de bizim bilgimiz.


    Tercih ettiğim model Mod 99 du. Ama yaylılarda 4.5 takıntım olduğu için, Hatsan ın 4.5 Mod 99 a verdiği isim olan Limited Edition satın aldım. Silahı ambalajından çıkartıp elime alınca kademe kademe şaşkınlıklar başladı. Öncelikle tetik;



    [Resim Engellendi: http://s1305.hizliresim.com/19/y/nly2f.jpg]



    Görüldüğü gibi ne altın tetik, ne de Quattro ne SAS sistem var. Tetik koruma çerçevesi plastik başka bir tetik var tüfekte. Daha sonra tabi ki Mod 99 un karekteristik özelliklerinden biri olan namlu kilidi de uçmuş.



    [Resim Engellendi: http://s1305.hizliresim.com/19/y/nly4d.jpg]




    Malum Mod 99 da arpacık açıktır. Bunda ise kapalı. Kundak bitişleri farklı.


    [Resim Engellendi: http://s1305.hizliresim.com/19/y/nlyct.jpg]




    İşçilik için sadece dipçik pedi nin nasıl monte edildiğini görmek yeter sanırım.



    [Resim Engellendi: http://m1305.hizliresim.com/19/y/nlygm.jpg]




    HATSAN dan sanırım hiç birimiz Diana kalitesi beklemiyoruz. Tamam netice de 300 liralık tüfek alıyoruz. Kalite, bilgi ve beceri ( ve tabi maliyet ) gerektirir. Ve HATSAN da bunlar yok ama. Mod 99 la alakası olmayan bir tüfeği o isim altında reklam edip pazarlamakta neyin nesi ? Acaba aldığım sitede bir hatamı var diye kendi sitesine tekrar baktım ama Limited Edition olarak hiç bir tanıtımı yok. Bayilere Mod 99 4.5 olarak verdikleri tüfekle ilgili tek bilgi mevut değil. Halbuki görüldüğü gibi bu tüfek bambaşka bir model. Belki bu tüfek Mod 99 dan daha iyidir bilemem. Benim için artık değeri yok. Yayını bile kurmadan kaldırdım tüfeği.


    Şimdi HATSAN ın bu yaptığı en hafif ifadeyle ciddiyetsizlik değilmi dir. Rekabetin bu kadar arttığı ve bilgi edinmenin bu kadar kolaylaştığı bir dünyada, bu tarz kurnazlıklar veya boş vermişlikle acaba nereye kadar gidebileceklerini düşünüyorlar ?...

    Stoeger GasRam teknolojisini sadece Suppressor modelinde uygulamış sanırım. Yani dürbüne mahkum, gez arpacık yok. Ağırlığı konusunda da bir bilgi yok. Bipod standartsa muhtemelen 4 kilonun üstünde. Fiyatı uçuk olursa, X50 daha iyi. Firmanın bu teknolojiyi ilk defa kullanmaya başladığını ve servis sıkıntısını da düşünürsek, Çıkar çıkmaz alınmasını riskli buluyorum.