barbar1963 adlı kullanıcının mesajları

    Bunlar çok güzel haberler. Çok yeni bir firma olan Edgun yapar da, Kral neden yapamasın? Onlarca model üretmek yerine şöyle HW 100 tadında bir PCP ve HW 97 veya Diana, AA ayarlarında bir yaylı yı ana model yapıp piyasayı allak bullak etseler ne güzel olur.

    DM60 kullanmadım. Ama yatagun dampa da ön - arka diyebileceğimiz bir durum yoktu. Muhtemelen sizde ki dampada da yoktur. Yalnız şöyle bir şey tesbit etmiştim. Eskiden kullandığım yaylıların birinde ( Sanırım Diana panter de ) ayak yataklarından sağ taraftaki daha derindi. Ben bunu o zaman sökülüp takılan yani oynar kısım için yapıldığını düşünmüş ve ayağı o şekilde takmıştım. Birde işin simetrisi var. Yandan kurmalı yaylılarda levye, PCP ler de mekanizma, bazı emniyet mandalları vs. Hep silahların sağ tarafındadır. Bu tarz bir silahta bence ayak vidaları da estetik açıdan sağa bakmalı diye düşünüyorum.
    Tabi bir de şayet solak değilseniz, silahı evirip çevirmeden sağ eliniz ile dampayı söküp , takmak ve atış sonrasında vida kontrolü yapmak daha kolaydır.


    Birinci videoyu izlediyseniz seken parça montu delip teni acıtacak hızda (videoda 3000 küsür fps den bahsediliyor).



    Zaten onun için " Bir yığın güvenlik tedbiri " dedim. Videoda ki atış çok hatalı. Hedef sert zemin, yakın ve yerde. Atıcı ise ayakta ve tam hedefin karşısında. Bence ucuz kurtulmuş. Bu tarz hedeflere atış yapılıyorken kesinlikle açı ve mesafe hesabı yapılmalı, mümkünse bir mevzinin arkasından atış yapılmalıdır. Kısaca bu silahlar, hafta sonu kafamızı dağıtmak için arabanın arkasına atıp, gözümüze kestirdiğimiz bir yerde kullanabileceğiz türden değil.


    Şahsen böyle atışlar yapmaktan ise, zoraki ile 20-30 metreden şişe kapağını vurmayı tercih ederim.

    Mustafa Bey bir şey dikkatimi çekti bilmiyorum böyle bir hesap doğru olurmu. Yukarda verdiğiniz değerlere göre 18 grain pelet için long model için 230 cc/ 40 Atış = 5,75 cc atış başına giden tüpteki hacim oluyor. Yanlız bu hesap normal namlu için hesap ettiğimizde 180 cc/ 25 Atış = 7,20 atış başına giden tüpteki hacim oluyor. Yani normal namlu uzun namludan atış başına 7,20-5,75 = 1.45 cc daha fazla harcıyor aynı hız ve pelettde bunun neden kaynaklandığının bir izahı varmı.



    "...örnek olarak 230 cc tüpe sahip bir long ile 870 fps otalama hızla 18 graini 40 stabil atış yapıyoruz,ama 180 cclik kısa modelle aynı ağırlıkta pelleti aynı hızda atmak istediğimizde; 180x40/230=31 atış olması gerekirken,tüfek 25 atış yapıyor.neden?çünkü namlu da kısa.kısa olan bir namlu bu hızı yakalamamız için bizden daha fazla güç,yani daha fazla hava istiyor çünkü.ve sarfiyat artıyor.long model tavsiye etmemin sebebi bu."

    Elinize sağlık. Silah şekil olmuş. Fabrika verilerine göre 80 fps civarında fazla hız elde edilmiş. Silahın güç üreten mekanizmalarında oynama olmadan yapıldığını düşünürsek hiç de fena değil. Silahla uğraşmanın keyfi zaten paha biçilmez. Ama acaba kendi namlusuna göre isabet durumu nasıl?

    Hatsan'ı anlamak zor. Madem bu silahı iç piyasa da satıyorsunuz neden yeni üretimlerin de hala vortex alternatifi yok. Hiç olmayacaksa anlarım ama öyle de değil. Yaylı alıp tekrar gönderirsen vortex takıyorlar! Ayrıca iç piyasada uzun namlu yok, tabanca olmasına rağmen 4.5 yok...

    İlanda ki silah ise;
    zaten tecrübeli arkadaşlar o ilanın altında gerekli uyarıları yapmışlar. Satın almadan önce o yorumlara ve ilanda ki iddialı ifadelere dikkat edilmeliydi. Sadece satış için üye olmuş gibi görünüyor. Profilin de hiç bir özel bilgi, adres vs. Yok. Satıcı ne kadar acemi olursa olsun, farklı silah, farklı fatura, çalışmama gibi gariplikler fark edilmeyecek durumlar değil.


    Umarım yanılırız da arkadaş hatasını telafi eder.

    Bu firmanın daha önce de iki farklı namlu ile kullanılabilen modeli vardı. Ama o model de değişim için söküp takmak gerekiyordu. Şimdi birleştirmişler. Garip bir durum ortaya çıkmış. İki farklı piston ve yay mı var? Yoksa tek piston da iki farklı hava çıkış noktası mı var? Anlayamadım. Birincisi ise, kurması çok güç olur. Ayrıca kırmalı namlu da şarjör nedir? Silahın ağırlığı ne kadar? Vs.


    Şayet randımanlı bir silah ise, pistonlular da yeni bir devir açılıyor demektir.

    Tüplü olanlar hariç reddot lar sarsıntıdan etkilenmez. Tabi ayar kaçmaları hariç. Ama tüfekler için uygun bir optik değiller. Randıman alamazsınız.