Tolga adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar, bir konuda bilgilerinizi rica ediyorum. 22 cal. PCP silahımda kullanmak üzere 20 grain ile 30 grain arasında pellet arıyorum. Tercihen 25 grain üstü ancak bulamıyorum. Markalarını biliyorum ancak dediğim gibi bulamıyorum. Nasıl temin edebileceğim konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca Hatsan Torpedo marka peletleri hiç kullanmadım bildiğim kadarıyla 20.5 grain. Kalite olarak nasıl, iyi sonuç alabilmek için kaliteli pelet kullanmayı tercih ediyorum.

    Mustafa Bey sizleri tenzih ederim. Forumumuzdaki siz üstatlarımızın da, foruma üye diğer arkadaşların da eleştrileri bizler için çok önemli. "Malesef forumumuzda AR6' ya pek iyi gözle bakılmıyor" derken "bu forumun yöneticileri kendi satmadıkları silaha tu kaka der düşüncesi oluşuyor" u kesinlikle kast etmedim. Sadece eleştiri yazan arkadaşlar bence ağır eleştriyorlar. Forumumuza gönderdiğim diğer yorumlara da bakacak olursanız yapılan tüm eleştrilere katıldığımı ancak bu fiyata ve bu güce de AR6'dan ancak bu kadarının bekleneceği hususundaki düşüncelerimi göreceksiniz.

    Değerli arkadaşım öncelikle hayırlı olsun.Allah kazasız, belasız, eğlenceli atışlar nasip etsin. 5 lt. yağ tenekesi konusunda ciddi misin yoksa espri mi yaptın bilemiyorm ama eğer ciddi ise yeni silahını bu kadar kötüleme bence. Ben de yaklaşık 5-6 aydır AR6 kullanıcısıyım. Doğru 100 metreden 5 kuruşluk gurupmanlar yapamıyorum ancak 3-4 cm lik gurupmanlar yapabiliyorum. Malesef forumumuzda AR6' ya pek iyi gözle bakılmıyor ancak ben silahımdan gerçekten çok memnunum. Umarım siz de memnun kalırsınız. Zaten güç konusunda diğecek hiçbirşey yok. 100 metreden kahverengi cam şişeye sadece delik açtı. Iskaladığımı sanıp şişenin yanına gittiğimde gözlerime inanamadım. Görüntüleri hala cep telefonumda ama bir türlü bilgisayara aktaramadım. Yani uzun lafın kısası ben yeni silahınızdan memnun kalacağınıza eminim. Tekrar hayırlı olsun.

    Meraba arkadaşlar. Burdurlu22m arkadaşım öncelikle hayırlı olsun, isabetli kazasız belasız atışlar dilerim. Ben de 4-5 aydır Evanix kullanıyorum, AR6 Modelini.Bu fikrimi daha önceki yazılarımda da belirtmiştim, kısıtlı bütçesi olan arkadaşlar için Evanix tercih edilebilecek bir tüfek. Estetik ve güç bence kusursuz. İsabetliliğe gelince, forumda bu konuyla ilgili bir çok olumsuz yazı olmasına rağmen, ben isabet konusunda da tüfeğimden çok memnunun. Neden AR6 yı tercih ettin derseniz AR6'da tek hareket ve çift hareket denen olay var. (Single action, Double action). Yani horozu parmağınızla kaldırarak kurulmasını sağlarsanız bu tek hareket oluyor. Tetik yardımıyla horozun kalkmasını sağlarsanız bu da çift hareket oluyor. Tek harekette daha fazla hava kullanılıyor dolayısıyle namlu çıkış hızı daha fazla ve daha az atış yapıyorsunuz. Çift harekette daha az hava kullanılıyor, dolayısıyle namlu çıkış hızı daha yavaş ancak daha çok atış yapma şansınız var. Bakmak isterseniz www.evanix.com adresinden verileri görebilirsiniz. Bir de elimi tetikten kaldırmadan atış yapmak daha hoşuma gitti, o yüzden tercihimi AR'dan yana kullandım.

    Merhaba arkadaşlar. Bir AR6 kullanıcısı olarak müsadelerinizle ben de konuya dahil olmak istedim. Fx Markası Türkiyede satılan silahlar içinde kalite ve isabetlilik açısından en tatmin edici olanlardan. Ancak Evanix'i bu kadar kötülemenize de bir anlam veremiyorum. Bidefa ben, AR6 + Pompa + Dürbün + Kılıf + 1 kutu da pelet'i 1500 TL'ye aldım. Ancak T12'yi araştırıyorum, sadece silah 1800 TL. ki aradaki fark da hiç azımsanmayacak bir miktar. Hatta ahşap kundaklı olanı 2250 TL. İkincisi havalı silah konusunda çok fazla teknik bilgim yok, farklı peletlerle farklı mesafelerde gurupman denemeleri yapmadım ama şu anda kullandığım AR6 ile 100 metreden rahatlıkla boş fişek, roll-on şişesi ve madensuyu şişesi vurdum. Açıkcası bu paraya, bu güç , bu isabetlilik ve bu estetik bana fazlasıyla yetiyor. Unuttuğum bir konu da şu ki, elini tetikten kaldırmadan 2. 3. 4. ... atışları yapmanın zevkide tabiki başka. Evanix AR6, PCP almak isteyen ancak, bu işe çok fazla para (doğrusunu söylemek gerekirse 1500 TL. bile çok fazla bir miktardı benim için) ayıramayacak olan arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir tüfek. Ayrıca şunu da belirteyim, daha fazla para ayırabilecek olsam alacağım silah FX olurdu ama T12 değil Gladiator veya Revolution.

    Sevgili arkadaşlar, saygı değer üstatlarım merhabalar. Sanıyorum bir çok arkadaşımız -ben de dahil olmak üzere- pcp silahlar konusunda oldukça deneyimsiziz. Bu yüzden silahlarımızı daha etkili ve daha uzun ömürlü kullanabilmemiz için gerekli bir çok bilgiden yoksunuz. " PCP Silah Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir" konusunu müsadenizle aklıma gelen örnek bir soruyla açmak istiyorum. Belki bu bilgiler forumda yazışmalar arasına geçiyor ama maddeler halinde sıralarsak daha faydalı olacağına ve daha kolay erişileceğine eminim. Bu konuda üstatlarımızın engin bilgi ve deneyimlerine ihtiyacımız olduğu kesin. Değerli üstatlarımızın bu hususları belirtmelerini rica ediyorum.


    _ PCP silahın tüpünün dolu olarak saklanmasında herhangi bir sakınca varmıdır veya tam tersi tüp boş olarak saklanmamalımıdır.

    İlginize teşekkürederim arkadaşlar, doğru silahı aldığım kanaatine vardım. Çünki benim için önemli olan çok aşırı güçlü olması değil, tepmemesi, sonuçta amacım havalı tabancayla şişe kırmak değil sadece kağıt hedeflere çok isabetli atışlar yapabilmek. Tüfekte ise güç benim için önemli bir unsur, tüfek alırken tercihimi güçten yana kullandım.


    Ayrıca ateşli silahlar konusunda bilgili ve deneğimli olmama rağmen havalı silah konusunda henüz yeni olduğumdan, yapılan toplantı ve buluşmalardan çok fazla haberim olmuyor. Ankarada ikamet ediyorum. Sitemizde de yer alan ve Ankara'da havalı silahlarla ilgili etkinlikler düzenleyen AnkaraTeam'e katılmak ve bu guruptaki değerli arkadaşlarımızla tanışmak isterim.

    Merhaba arkadaşlar;


    Bir hafta önce Weihrauch (HW 75) marka bir tabanca aldım. Almadan önce pek fazla bir araştırma yapmamıştım ama şimdi resmen silahıma aşığım, çok beğendim. Sitemize şöyle bir göz gezdirdiğimde HW 45' den bahsedildiğini gördüm. Bu iki silah arasındaki farkları bilemediğim için acaba HW 45 mi alsaydım diye bir soru belirdi kafamda. Her iki silahın avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

    Arkadaşlar silahı yeni aldığım için yaptığım atışlarla ilgili görüntü ve mesafa/gurupman tablolarını oluşturamadım.Bunun için malesef sadece haftasonum var hafta içi vakit ayıramıyorum. Bu görüntü ve tabloları oluşturur oluşturmaz sizlerin bilgi ve görüşlerine sunacağım. Sizlerin de konuyla ilgili öneri ve eleştirilerinizi almak istiyorum.

    Meraba arkadaşlar.....


    Webley Royal hakkındaki düşüncelerinizi okudum. Ben bir tane aldım. Bu yüzden görüşlerim biraz taraflı olabilir ama tarafsız bir eleştiri yapmaya çalışacağım.


    Sağlamlık konusunda birşey söyleyemiyorum çünki yeni aldım. Ancak işçilik mükemmel, yani fiyatına göre.


    Dürbüne gelince 3x9x44 W&S güzel bir dürbün. 0 ayarını yaptım ve çok iyi gurupmanlar aldım.


    Tüfeği 250 YTL' ya aldım Ankara'dan ve bu fiyata göre tüfek gerçekten mükemmel


    Kesinlikle tavsiye ediyorum ama dediğim gibi sağlamlık konusunda hiçbir fikrim yok.


    Şunuda ekleyeyim sağlam gibi görünüyor. Kullanılan malzeme gördüğüm kadarıyla kaliteli