alperen692 adlı kullanıcının mesajları

    Hocam tüfek taşımak farklı bir sorumluluk almak demek. Aracınız yok sanırsam. Bende sürekli kamp yapan birisiyim. Zaten kamp çantaları dolu oluyor oraya tüfek sokmak da zor. Ayrıca doğa da kamp yaparken bazen yürüyüş yapmaya gidilecek oluyor e tüfeği de orada bırakamazsınız, yanınıza da alamazsınız avcı muamelesi görür ceza yersiniz, karşıdan gören yanlış anlar jandarma ile uğraşırsınız ruhsat yoksa el koyma ve ceza yersiniz vs vs vs yani kamp için tüfek vs alınmaz başa ayrı bi dert diyebilirim =) onun dışında korunma için şok cihazı, biber gazı, ayı kovan koku vs şeyler tavsiye ederim. Atış eğlence vs içinse mod 25 supertact tavsiyem olur onun dışında ateşli mevzusu dediğim gibi. Araç varsa sıkıntı yok =)

    Sanırım o iğnenin etrafını hiç yağlamadınız ve ya fazla sıktığınız için iğnenin etrafında bulunan conta parçalandı. Muhtemel arıza budur. Yeterli bilginiz ve eliniz yatkın ise söküp oraya uygun conta takıp kullanmaya devam edebilirsiniz. Sökmeden yapılır mı bilmem önceden sökmüş arkadaşlar vardır illaki. İsterseniz sökmeden çıkar mı diye bakın çıkmazsa sökün ?‍♂️

    Teşekkür ederim.


    İlk defa dün itibari ile atış yaptım. Evde 5 metreden pellet tuzağına 14x14cm hedef kağıdına yaptığım atışları aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Tetikteki single action ve double action seçeneği olduğu için (yani horozu çekip, tetiğe yarım haldeyken basmak hedefteki başarı oranını arttırıyor. Bu yüzden diğerlerine göre daha başarılı diyebilirim.


    İlgili atışları ait görseli instagram hesabımdan görebilirsiniz.


    Elinize sağlık hocam. Lakin bb değil de normal pellet atan tabanca kullansanız daha isabetli olurdu ?

    Denemek için mermiyi namluya sürün ve göz gez arpacık olarak kontrol edin uyuşuyorsa doğrudur ?


    Ama extra bir tavsiye isterseniz şunu diyebilirim; çatışma anında o red dot görüş açınızı hedefi vurma ihtimalinizi olumsuz derece etkileyecek ve nişan almak için vakit kaybedeceksiniz. Bizim gibi insanlar için en iyisi mekanik nişangah. Red dot a alışmak için binlerce mermi yakmanız lazım ancak o zaman filmlerde ki gibi aksiyon gösterebilirsiniz. Ayrıca gece kullanımları için uygun değil

    Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda Canik TP9 Elite Combat aldım silahı alırken Türkiye'de üretilen PDM Optics DN 01 aldım yalnız bunu sıfırlamam gerekiyormuş bunu nasıl ve nerede yapabilirim? İnternette izlediğim videolarda silahın sabitlenmesi gerekiyor sanırım bunu nasıl ve nerde yapıcam? Yardımcı olursanız sevinirim.

    Tabancanız hayırlı olsun.

    Namluya takılan lazer (bore sighter) sayesinde rahatlıkla yaparsınız internette videolar vardır. 25 metre de namludan çıkan lazeri görürsünüz ve Red dot üzerinde ayarlama yaparak hiç atış yapmadan sıfırlamış olursunuz.

    Bir diğer taktik ise Tabancanız da namlu altı ray var ise oraya lazer takar ve sıfırlarsınız. Bunu da gez göz arpacık ile yaparsınız nişan aldığınız yer ile lazer aynı yerde ise sıfırlama olmuştur. Sonrasında red dotu takarak red dotu ayarlarsınız yine atış yapmadan ayarlamış olursunuz.

    Bunlar da yoksa ve olmuyorsa biraz mermi yakmanız gerekir. Göz kararı kabaca red dotu ayarlar ve atış yaptıkça merminin gittiği yere doğru ayarlama yaparsınız ? illa silahın sabitlenmesine vs gerek yok :):thumbup:agt

    Forumda 400-500 metrelere atanların tüfeği ateşli yivli demekki :)

    300 metreden 5cm grupman aramıyorum sadece bahsettiğim tüfekle teneke vb boyuttaki hedeflere isabet sağlanırmı tutarlı şekilde böyle açayım konuyu biraz. Birde 750₺ sadece dürbünün bütçesiydi onu edindim artık forumdan 2. El.

    Super jumbo için net bilgi bulamadım hicbir yerde. Kaç fpe örneğin 5.5mm bileniniz var mı ?

    Top atışına atış denilirse ben ne diyeyim =). O tüfekler de hercules gibi tüfekler 6.35, teneke gibi bi hedefe 20 atış da bir denk gelir. 300 metre de teneke için de çok değişen bir şey olmayacaktır tüfeği aldığınız zaman da sizden 250-300 metrede tenekeye atış videolarınızı bekliyoruz o halde ?

    Onun dışında bu hobi de dediğiniz atışı yapan bir abimiz var o da solidleri kendi üretimi, kendi modlu tüfeğiyle yapıyor. Size başarılar.

    fabrika ile görüştüm garantisinin devam ettiğini söyledim. Onlarda tüfeği kendi kutusu ile karşı ödemeli gönderebileceğimi söyledi. Öylede yaptım dün Aras kargo ile hiçbir ücret ödemeden tüfeği fabrikasına yolladım inşallah problemleri halledilecek.

    Öyle demişlerse öderler sıkıntı olmaz ?

    Herkese merhaba. Yıllar önce pcp silahların avantajlarını öğrendiğimden beri içimde ukte olarak kalmıştı pcp sahibi olmak. Bugün yerli ürünlerin belli bir seviyeye gelmiş olmasıyla biraz birikim yaptım ve Puncher pro500 yada puncher süper jumbo arasında kaldım. Sanırım tercihim ağırlık avantajı dolayısıyla Pro 500 olacak. Amacım maksimum 250-300 metrelere bazende 50-100 metrelere stres atma amaçlı isabetli atışlar yapmak. Öncelikle bu amaçlar için seçimim üzer mi ? Hatsan 250 bar pompa ile bu tüfeğin dolumu sağlıklı olur mu yoksa beni soğutur mu ? Tek dolumluk atış sayısı 1 atış günümü çıkaracak kapasitede gibi. Scubaya hem taşıma hem de fiyat ve dolum zahmetinden dolayı sıcak bakmıyorum. Tüfekten beklentim yüksek atış sayısı ve isabet. Yıllarca yaylı tüfekler kullanmış biri olduğumdan gücünü yeterli bulurum zannediyorum.

    Birde bu kombinasyona bütçeme göre dürbün bulamadım. Benim beklentilerim için maksimum 750tl. bandında reticlesi ince ve net bir dürbün bulunur mu ? Kombinasyon için deneyim ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden ilgi gösteren herkese teşekkür eder iyi günler dilerim...

    Yani buradan bakarsak 750 liraya dürbün bulunur. Ha komple set için 750 diyorsanız zaten yayli tüfek fiyatı sadece 750 tl.

    Pompa olayı çok konuşuldu yorucu bir durum, ben şahsen kullanmayı seçmem gerekirse scuba taşırım ama stres atmaya geldiğim yer de bir de pompa işi ile uğraşamam ki büyük tüpleri doldurmak çok zaman alır ko yine de siz bilirsiniz, sizin tercihiniz.

    Onun dışında 250-300 metre de isabetli atış yapacaksanız yanlış yoldasınız. Direk gidip yivli silah için başvuru yapın derim.

    Tüfeği kargo ile servisine gönderirken taşıma çantası ilemi gönderiyoruz. Kargo ücreti gönderirken ve alırken iki kere bizmi ödüyoruz.

    Tabiki kargo ücretlerini siz ödüyorsunuz. Ciddi bir sıkıntı yoksa hatsan zaten bakımdan ücret almıyor bu yüzden kargoyu sizin ödemeniz makbul. Ayrıca garanti belgesinde de yazar. Çantayı paketleyip yollayın ulu orta tüfek çantasını herkesin görmesi sonuç itibari ile hoş sonuçlara yol açmaz. Millete göstermeye, merak ettirmeye gerek yok zaten ?‍♂️?‍♂️

    Tetik ayarindan olabilir .biraz sikarsan düzelir

    Aha tırnak kırıldığı için fabrika yolu göründü demiştim ama arkadaşın dediği gibi tetik ayarıyla fazla oynadıysanız tüfek kurulmaz

    CP88 daha uzun namluludur, daha güçlüdür, daha kalitelidir. Elinizde tuttuğunuz zaman gerçek silah hissi verir, ancak CP99'a oran ile hayli pahalıdır (Sıfırı mesaj tarihi itibarı ile 1500 TL veya üstü). Tercih etmeniz gerekir ie, CP88 veya tercihan daha uzun namlulu olan CP88 Competition modelini öneririm.

    Peki abi bende cp88 var ama bazı parçaları bozuldu ya da aşınmış yenisini nereden bulabiliriz =)

    Bulursan haber et :) Hoşuma giden bir şey olursa alırım. Bütün malzemelerin aynı yerde durması daha iyi olur hem.

    Bu arada alperen Turkish Airgunner kanalıı senin mi:) ;tufey#

    Yok hocam bende değil. Video çekimleri için ne donanım ne de vaktim var ne de ekipmanım var =) kutuyu unutmuşum şimdi bakıp dönüş yapıyorum

    Merhaba hoşgeldiniz. Pcp isabeti ve gücü yüksek tepmesi yok denecek kadar az bir tüfek lakin bunların yanında epey meşakkatli, pompası dolumu aparatı scubasi vs vs vs...

    İster direk böyle başlarsınız ister normal yayli namludan kurma tüfek alabilirsiniz. Gerek servis ağı gerek güç İsabet olarak hatsan marka tüfekleri öneririm. Üstün servis anlayışı ile benim için vazgeçilmez diyebilirim. Yayli kullanacaksanız yanına dampa ayak kesinlikle alın. Dürbünde 3x9x32 idealdir. Bu konu içinde forumu araştırırsanız arama yaparsanız detaylı bilgilere ulaşırsınız.