HuseyinACR adlı kullanıcının mesajları

    Vala ben büyük alimunyum çanta aldım omu kullanıyorum hem sağlam hem de bol bol bölmesi var ? nette bulabilirsem atarım

    Bulursan haber et :) Hoşuma giden bir şey olursa alırım. Bütün malzemelerin aynı yerde durması daha iyi olur hem.

    Bu arada alperen Turkish Airgunner kanalıı senin mi:) ;tufey#

    Selamlar.

    Uzun süredir pelletlerimi koymak için kullandığım küçük bir vida organizer kutu artık ağırlığa dayanamayıp kırıldı =O

    Aslında birçok bölmesi olduğu için kullanışlıydı farklı gram ve çeşitteki pelletleri ayrı bölmelere koyup aynı yerde taşımak güzel oluyor.
    Kutu kırıldığı için yenisini alayım dedim sipariş vermeden önce de sizlere de bir danışmak istedim. Belki farklı fikirler vardır benim ve herkesin işine yarayacak.

    Siz pelletlerinizi nasıl neyin içinde taşıyorsunuz?

    Maddiyata bakar biraz. Eğer durumunuz var ise direkt pcp ile başlayın. Havalı tüfeğin zevkini alırsınız ki yaylıdan pcp ye geçince yaylılar atıl duruma düşüyor :) Zaten sniper tarzı tüfeklere ilginiz var ise yaylı bakmayın hiç ..

    Marka olarak birsürü çeşit var tabiki ama servisinden memnun olmayan görmediğim HATSAN markasını öneririm. Sonuçta satış sonrası hizmet dhaa da önemli. Forumda 15 20 senelik tüfeğe ücretsiz bakım yapmışlardı eski bir konu. Yani kısacası herhangi bir sorunda kafanız ağrımaması için hatsan :)

    Allah rahmet eylesin.
    Motoru dahada sevdirdi bu adam bana. Bütün videolarını izlemişimdir keyifle ve doğal anlatımı sayesinde insan keyif alıyor. Okadar çok ders verdiki onca insana. Ama olacak ya işte ölüm buluyor seni. Haberi duyduğumdan beri şoktayım hala inanasım gelmiyor.
    Bir insan için benim gibi hiç görmeyen bukadar insan bile bukadar üzüntü ve özlem duyuyorsa bu adam kndini sevdirmiş demektir.
    Mekanın Cennet Olsun AltınElbiseliAdam

    merhabalar öncelikle at44 s10 5.5mm kullanıcısıyım orjinal ayarında 763 fsp olarak ölçüm yaptık bu halde iken 80 atiş yapabiliyordum ama hedef tahribatı çok azdı biraz araştırma yaparak güç ayarı yapmaya karar verdim güç ayarı yaparkan yaptıgımız ölçümlerde her bir turda otalama 50 fps arttıgını tespıt ettik ben suanda 8 tur açık olarak kullanıyorum ve namlu çıkış hızı 1163 fps ve 40 net atış yapabiliyorum hedef tahribatı ise akıllara zarar diyebilirim iki adet mdf yi birleştirip atış yaptıgımızda önde küçük bir delik çıkışında ise 4cm çapında hasar meydana geliyor bu arada silahta tepme meydana gelmekte modifiye olarakta moderatör aldım ses olarak sesi kesiyor ancak pellet hedefte sapmalar meydana geliyor bu çok sinir bozucu bir durumdu benim için pelletin hedeften sapmaması gerekiyordu biraz araştırma yaptım ve hatsan air stipper aldım cidden tavsiye ederim hedef sapma oranı %5 grup man atışlarımızda 35 70 90 metrede atışları aynı delikten geçire biliyorum uzun mesafe olarak 150 metrede grupmanlar yaptım 1 TL çapında pellet olarakta gamo serisini öneririm gamo hunter, gamo expender, PBA Bullet, PBA raptor kullandıklarım bunlar diger pellet çeşitlerini denedim ama bunlarda karar kıldım pba bullet ve raptor ile 35 metrede 4 mm demir sacı delip geçiyor umarım faydalı olabilmişimdir saygılar


    RAMAZAN GÖÇERİ

    150 metrede 1 TL grupman .. acaba mesafe ölçümünde yanlışlığınız olabilirmi.

    Hortlatayım konuyu. bende at44 tactical aldım. maksimum 90 - 100 metre arası atış yapacağım. güç ayarı nasıl olmalı, kaç tur olmalı ?

    Eğer yanılmıyor isem tüfeğiniz long modeli ise 100 metreye kadar orjinal haliyle atış yapabiliyorsunuz.Eğer long modeli değil ve ayar yapmanız gerekiyor ise yeni üretim at44 lerde bu tur olayı biraz farklıymış o yüzden deneyerek öğrenmeniz en güzeli.

    merhaba,


    konudan yıllar sonra ben de at44 long aldım, bu tüfek için 100m gibi bir uzaklık için güç ayarı ve ekipman tavsiyeleriniz var mı

    benim şahsi fikrim yüksek büyütmeli bir dürbün. Güç ayarına gelince yeni üretim at44 ler ile bizdekilerin ayar turu ve fabrika çıkış ayarı farklı diye biliyorum o yüzden deneyerek ayarlamanız daha sağlıklı olacaktır.

    O mekanizma olyanını bende anlamadım. Normalde geride kalması gerekiyor diye biliyorum bnde ama geride kalmıyor.

    Kısa bir video

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    36 ligin kalibre dusuk oldugu icin baruk hakkida dusuk bu yuzden geri tepmesi az yani hedef atışları için genelde tercih sebebi. Menzil olarak çok fazla fark ettiğini sanmıyorum. 12 lik av için uygundur ama 36 ile pek mumkun degil . Ikisininde yeri amacı ayrı yani biri digerinden daha iyi diyemeyiz. Kullanım amacına göre değişir. Merminin çapı ile alaklı. Kalibre yüksedikçe çap düşüyor.
    Ben biraz daha bekleyebilirsiniz derken ufak tefek eksikleri giderilmis olarak alabilirsiniz diye dedim.

    ne kadar beklemek lazım??

    Onu ancak bekleyerek görebilirz. Ben daha fazla bekleyemedim şahsen. Artı olarak Beni rahatsız eden büyük bir eksiklik olmadı. SAdece şarjör sııkıntılıydı onuda elden geçirirp düzeltebilirz. Bıyası falan kötü deniyordu ama bn sorun yaşamadım. Gerisi size kalmıış.

    Bende hobi amaçlı kullandığım için önemli değil .
    Belki şarjör besleme kötü olabilir ama yivlisini alamayacağımız için yivsizine yöneliyoruz.
    Aslında tek önemsediğimiz nokta dış görünüş.