DataVet adlı kullanıcının mesajları

    Aslında o açıdan benim hammerli çok çok verimli değil, ama dediğiniz gibi bir müsabakayı sıkıntısız tamamlatması lazım.

    Evet, hammerli ar20 tüfeklerde walther'in 300 barlık tüpleri var. Gerçi haddini aşmadan 300 bar hava basıp tüpü scubadan ayıracak olursanız yaklaşık 25 bar hava kaçıyor söküm sırasında, dolayısıyla genelde hep 280 bar dolaylarında takabildim ben tüpü :)

    Merhabalar dostlar,


    Markalar dizininde Hämmerli'yi göremediğim için konuyu ben açabilirim diye düşündüm.


    16 joule regülatör ile techiz edilen AR20 FT model tüfek için hız - basınç grafiği. Basınç değerleri aslında 10 atışta bir kaydedildi ancak grafikte düzgün görünebilmesi için aradaki atışlar tahmini değerler kullanılarak sanal olarak dolduruldu :)


    Sevgilerimle,


    Ergin.

    Merhabalar,


    Yakın zamanda aldığım Galatian II tüfeğimin ilk incelemesini ve testlerini sevgili kardeşim "Wrangler" zaman ayırdırmak nezaketini göstererek yaptı sağolsun. Foruma yazdığı bilgileri ben de o test ederken bizzat izledim, gayet güzel özetlemiş. Yazmadığı bir husus var, onu da ben ekleyeyim :) Tüfeğe yine kendi imalatı olan wrangler ses moderatörü takılıydı. Moderatör olmadığı zaman Galatian fazlasıyla gürültülü, neredeyse küçük kalibre bir ateşliye yakın ses çıkartıyor. Ancak moderatör o kadar iyi çalışıyor ki, namluya takınca sadece tüfeğin yay sesi duyulu. Düşünün ki bu tüfekle evde tetik düşürdüm ve ev ahalisinden kimsenin haberi olmadı! Kendisine bu vesileyle yapmış olduğu kaliteli üretimden dolayı teşekkür ediyorum ve hayırlı işler diliyorum.


    Sevgilerimle

    Herkese mahsus selamlar,


    Üye olmadığım halde A Takımı'nın misafirperverliğinden istifade ederek ait atış alanını sıklıkla ve düzenli olarak kullanan birisi olarak bu karar hiç işime gelmedi! Ancak başından beri düşüncem aynı yönde olduğu için kararı çok doğru buluyorum ve destekliyorum. Herşeyden önce bir "klüp" yapılanması kuralsız ve kontrolsüz olmamalı bence. Hayrat ve klüp tesisi ayrı kavramlar.


    Diğer yandan atış alanının tımarı, mıntıka temizliği vb. konularında ben de yardıma hazırım. Geçtiğimiz Cumartesi günü gelemedim ama bir aksilik olmazsa bu Cumartesi (15 Şubat) yardıma gelmek isterim.


    Alınan karar hayırlı olsun.


    Saygılarımla.


    Ergin

    Merhabalar Sayın Capo,


    Ben de size teşekkür ederim, başlık sayesinde hem Dominator hakkında yazma imkanım oldu hem de esasen çok vakıf olmadığım konularda yavaş yavaş bilgim artıyor.


    Evet dediğiniz gibi işin matematiğini kullanabiliyorsanız, daha doğru sonuçlar elde edebiliyorsunuz. JSB exact daha önce kullanmadığım bir saçma idi ama geçenlerde 1 kutu aldım, inş. en kısa sürede deneyip sonucu burada sizlerle paylaşabilirim.


    Tüfeğiniz hayırlı olsun, kazasız keyifli atışlar dilerim. Forumda okuduklarımdan anladığım kadarıyla x20 genelde kullananın pek vazgeçemediği bir tüfek, dengesini ve atış konforunu methediyor insanlar. Umarım size de hayırlı ve keyifli gelir.


    Sevilerimle.

    Merhaba sevgili forum dostları,


    En son denememde Dominator yaklaşık 130 metreden bir adet soda şişesini de kırmayı becerdi (Crosman Premier Hollow point). Kolonya şişesine diş geçiremedi :) Ya da ben şişeyi ortalayamadım (40 tane atıp, anca bir tane vurunca), kolonya şişelerinden cam sesi geldi ama, herhangi bir tahribat göremedim. 130 metrenin üstüne denemeye değer mi bilmiyorum, herhalde burada bırakmak mantıklı olur :) Herkese hayırlı akşamlar dilerim.


    Ergin.

    Çok değerli forum üyeleri tekrar merhaba,


    Bir önceki sohbetimizde Hatsan Dominatör'ün 80 metreden soda şişesini kırabildiğini yazmıştım. En son denemelerimde yaklaşık 93 metreden (benim adım hesabıma göre 93 metre, Google Eatrh'e sorarsanız 95 metre) rakı şişesini de kırmayı becerdi. Bir sonraki denemeyi ~ 110 metre mesafeden yapmaya (şişeyi görüp vurabilirsem tabi :p) niyetliyim kısmet olursa. Böylelikle kabaca bir üst sınır bulabilirim belki :)


    Forumda çok daha uzun mesafelerde şişe tahribatı yapan yaylı tüfek kullanıcıları olduğunu okuduğum için, ben de dominatör'ün bu mesafeyi biraz daha artırabileceğini ümid ediyorum.


    Herkese selam ve sevgilerimle,


    Ergin.

    Merhabalar, öncelikle herkese selamlar.


    Foruma üye olduğumdan bu yana hiç yazmamıştım, bu başlığı görünce 5.5 kalibre bir Dominator kullanıcısı olarak ben de kişisel tecrübelerimi akatarayım istedim. İşin aslı şu ana kadar öyle çok da forumluk bir birikim olmamıştı, hani şöyle can
    alıcı güzellikte bir grupman falan. Ancak tüfeği aldığımdan bu yana sanıyorum 2000 atışa yaklaşıyorum, eh huyunu suyunu da yavaş yavaş öğrenmeye başladım. Öncelikle ağırlığı konusunda söylenenler hakikaten doğru. Çok sayıda atış yapacaksanız, ağırlık ciddi olarak yoruyor. Hele ayakta atacam diyorsanız, peşinen kolay gelsin, hem ağır hem uzun boylu:) Diğer yandan genel olarak tüfeğimden memnunum. Şu ana kadar denediğim saçmalar arasında en çok beğendiğim saçma RWS Super Field oldu. Oldukça istikrarlı atışlar yapmanıza el veriyor. Şöyle bir örnek vereyim, sizler de bilirsiniz, genellikle saçmaları namluya sürerken çoğu rahat girer ama arada bir biraz zorlanır gibi olan saçmalar çıkar, hafif sürtünerek namluya sürersiniz. Mesela bu durum RWS Super Field da hiç başıma gelmedi. Muhtemelen iyi kalite başka markaların da bu derece standart saçmaları vardır, dediğim gibi bu benim denediklerim arasında. Ayrıca RWS super field 5.51 mm bir saçma buna rağmen neredeyse hepsi aynı şekilde namluya sürülebiliyor. 2. olarak en iyi neticeleri aldığım saçma ise Crosman Premier ler oldu. Bu saydığım saçmaların namlu çıkış hızlarını bilmiyorum açıkçası ama Gamo ProHunter ile ölçme şansımız oldu ve 760 fps civarında değerler okuduk. Ancak saçmaya göre namlu çıkış hızı ciddi olarak değişiyor, örneğin H&N in bir saçmasını koyduğumuzda hız 650 fps lere kadar düşmüştü. RWS ve Crosman ın hızlarını dediğim gibi ölçemedim. Tahminen RWS de yine 640 - 660 fps arasında falan diye düşünüyorum. Güç konusuna gelince, Crosman Premier ve RWS ile 80 metreden soda şişesini kırdığını biliyorum. Yine aynı mesafede bir tomurcuk kutusuna atış yaptığımda saçma kutuyu deldi ama içinde kaldı, yani arkadan delip çıkmadı. İsabet açısından da kişisel görüşüm namlu yaklaşık 1000 atıştan sonra iyice oturuyor. Şu anki haliyle ben ve tüfeğim (tabi ben de yavaş yavaş tecrübemi artırdıkça) diz çökerek atışlarda 45 metre civarındaki FT hedefini devirebiliyoruz (her 10-12 atıştan ancak birinde :) ama olsun, vuramadıklarım benim beceriksizliğim, destekli atarsanız çok daha fazla sayıda devirebiliyorsunuz). Daha tecrübeli atıcıların çok daha iyi atışlar çıkaracağına eminim.


    Dürbün işinden ben hiç verim alamadım. Tüfekle verilen optimum dürbün (3 X 9) fena bir dürbün değilmiş gibi duruyor ama en fazla 10 atış sonra ayar kaçıyor. Ya iyi para verip güzel bir dürbünü dampa ayakla takacaksınız, ki bence gereksiz bir masraf olacaktır, ya da daha iyisi göz-gez-arpacık ile görebildiğiniz şeyleri vuracaksınız. Bu haliyle de bana sorarsanız acaip keyifli. Dediğim gibi, tecrübeli bir atıcı iseniz, Dominator nişangâhla gayet tatminkar atışlar yapabiliyor. Nişangah kalitesine gelince; Dominator' un nişangahı malesef güzel görünen ama plastik aksam bir düzenek. Çok defa "keşke şunu metal sağlam bir şey yapsalardı" dedim. Bakalım uygun bir şey bulursam değiştirmek istiyorum kısmetse gezi, yanlışlıkla tüfeği gezin olduğu yerden tuttuğunuzda esneyen bir gez, çok keyifli değil :)


    Tüfeğin alttan veya yandan kurmalı olması benim açımdan kesinlikle tercih sebebiydi,bu yönüyle de tüfeğimden oldukça memnunum, bence sabit namlu hayırlı bir şey. Diğer yandan şahsi görüşüm, Hatsan sağlam bir düzenek yapmış, Gamo marka bir tüfeğin kurma kolunun yamulduğunu duydum, Diana marka bir tüfeğin ise kurma kolu aksamının parçasının eğrildiğini de gözümle gördüm. Bu açıdan Hatsan oldukça dayanıklı gibi duruyor ama yine de peşin konuşmamak lazım, biraz zaman geçsin de hele.


    Bu vesileyle herkese tekrar merhaba diyor, hem geçmiş mübarek Kurban bayramınızı hem de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarınızı tebrik ediyorum.