Kkaya adlı kullanıcının mesajları

    Güzel bilgiler için teşekkür ederim Sayın Karahilal.Aklıma Killbil filmindeki hattori hanzo çeliği ve kılıcı geldi. Saygılar selamlar.

    Tüfeğimi fabrikaya teknik servise gönderdim üç güne geldi. Tamir bilgilerinde; piston contasının değiştiği, kol piminin değiştiği, havalastiğinin değiştiği, 2 rondela, namlunun dogrultuldugu ve bakımının yapıldığını yazıyor. Yeni deneme fırsatı buldum gücü kuvveti yerine gelmiş. 13 metreden mekanik sıfırlamasını da yaptım. Üç pelleti soda şişesi kapağında toplayabildim.Şimdilik sonuçtan memnunum fakat şimdide yine arızalanır mı namlu yamulur mu diye korkuyorum. Arızadan önce toplamda 250 pelet atmamısimdır namlu elimden kaçmadı nasıl yamuldu, piston contası ve hava lastiği neden bukadar çabuk arizalandi anlamadım. Sonuçta ben hem az hemde dikkatli kullanmıştım.

    Sayın muhasebeci1071 henüz yeni bir mod 125 kullanıcısıyım. Sorunuz benim seviyemin üstünde henüz dürbün takip atış yapmadım. Tüfeğimin mekanik sıfırlamasını yapabildiğim ilk kullanmaya başladığım zaman 60 metreden gez ve arpacikla kucuk pet şişeleri, jsb straton, prohunter, promagnum peletlerle rahat ve keyifli vurabildim. Jet ve gamo roketten hiç bisey anlamadim norica ban marka pellet ise tamamen kafasına göre giden bir pellet. Sorunuzun cevabını veremedim farkındayım kucuk bir katkım olsun istedim saygilar.

    Alperen elimde 6 değişik marka pellet var. Bugün sadece prohunter, promagnum ve jsb straton la atış yaptım iste sonuc bahsettigim gibi. Yayın kırık olduğu nasıl anlaşılır acaba? Bugün 50-60 atış yapmisimdir iki elle ancak kurabiluyorum sol kolumun tüfeğe dayandı kısım ( kurarken ) mos mor:) buda acemilikten:))

    walla abi bana sorarsan 1) damacanın içi dolu mu değil mi bunu merak ederim :D doluysa sorun yok pek anarmol olduğunu sanmıyorum 2) tüfek 4.5mm mi 5.5mm mi? bu da etki edebilir deee
    3) aslında bunu bilir kişiye danışmak gerek damacanaya atan biri varsa bi yazsın 8o
    hatsan= serviste no problem g;$i
    yayı da kırılmış olabilir ondan da olabilir .s belki namlu yamuldu her kurmada sağa sola kayıyorsa ondan da olabilir .s belki gez oynak çıkmıştır sağa sola kıvırtabilir .s ondan bundan şundan..... kafa patlatmaya gerek yok abi gönder Hatsan'a gönder gitsin 8o adamlar yapıyo ya :rolleyes:
    biraz gülelim eğlenelim istedim de yanlış anlaşılmasın yazdıklarım =))

    Teşekkür ederim Alperen. İci boş damacana üstüne hedef kağıdını yapıstırıyorum. Tüfek 5,5 mm. Namlu da yamukluk yok zannedersem ama gez plastik ya gezi baş ve işaret parmağımla tuttuğumda milim derecede sağ sol oynuyor bilmiyorum iste. gercekten baya bir kafa yordum. E birde ilk havalı tüfeğim icimde bir heves bir heves... Şöyle karşıma koyup baktığımda bile hoşuma gidiyor. Böyle aksilikler olunca da hayal kırıklığı yaşıyorum dogrusu. Selamlar.

    Teşekkür ederim sayın Moltak ve sayın skywagon. Inşallah her zaman beklerim tabiki. Tüfekle birlikte verilen dürbün var en kısa zamanda dampa ayakta almak niyetindeyim fakat daha sıra gelmedi bitürlü. Bahsettigim gibi henüz gez arpacikla 10 metreyi vuramamaktayım:) son attığım 15-16 kadar pellet 19 lt lik damacana nın icinde kalmış buda gücünde bir anormallik olduğunu gösterir sanırım değil mi? Oysa henüz bir kutu pellet bile bitirmedim.

    Sayın jackalll ve adalya teşekkür ederim. Kendi imkanlarımla yapabileceğim bir şey yok öyleyse. Öyleki netaraf aşağı ne taraf yukarı alıyor, ne taraf saga ne taraf sola alıyor şaşırmış durumdayım(normal şartlarda bilmeme rağmen).

    Selamların en güzeliyle. Arkadaslar yaklaşık üç hafta önce mod 125 sniper modeli tüfeğimi aldım. Ilk zamanlar 15 metrede sıfırladıktan sonra pelletleri mavi pet şişe kapağının icinde topluyabiliyordum. Bugün ne yaptıysam sıfırlayamadim. Gez kısmının sag-sol ayar tabur vidasının yamuldugunu farkettim. Vidayı çıkartıp pense ile dişlerine zarar vermeden düzeltmeye çalıştım, tabi tam düzelmedi. Sıfırlamaya çalışırken Pele'lerin hedefte birbirine yaklaştırmadım bile. Kaynak noktamda tetik düşürmede ve nefes kontrolünde yani benim atışımdan kaynaklanan bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Bir yol gösterirseniz cok sevinirim. Saygılarımla...