M.balibey adlı kullanıcının mesajları

    arkadaslar sormak istedigim: Pcp tufeklerin tuplerinin icini genelde söküp temizlemek ggibi bir aliskanligimiz olmadigi gibi bakima gonderdigimiz silahlar icin de tüpün sökülüp kontrol edildigini sanmiyorum. Ozellikle pompa ile dolum yapilan tuplerde su birikmesi sorunu kacinilmaz. Peki bu su tup icerisinde korozyona (evet teorikte neden olur, ama ) pratikte bu konuya hic sahit olmus biri var mi? Teknik servis elemanina da ayni soruyu sordum. Tupun icinde korozyon hic gormemisler. Demek istedigim; Tup icinde sivi olsa bile korozyon olusmuyorsa tüpü sökme temizleme stresini kafamızdan atabiliriz. Ben tüfeklerden birinin 7 yillik tupunu sokup icine baktim piril pirildi bir kac damla su da vardi tabiikide. Bu konuda deneyimlerimizi paylaşırsak konunun emniyetimiz acisindan cok onemli oldugunu dusunuyorum. Bir de tuplerin icine silikon yagi dolum yaparken gonderilebiliriz faydasi olursa tabiiki

    Tüpün çelik mi yoksa paslanmaz çelik mi olduğunu biliyor musunuz? Mıknatıs tutmuyorsa paslanmaz çeliktir belkide bu yüzden paslanma olmuyordur. İkinci ihtimalde çelikse mutlaka içinde kaplama vardır

    Biraz eleştiri yazısı olacak ama;

    Yerli üretilen tüfeklerin içinde bir tane kaliteli.malzeme kullanan firma var.

    Diğer hangi tüfek olursa olsun elime tornavida alırken korkuyorum. Nereye Alyan vursam elimde kalıyor.

    Çok mu zor şu vidaları güzel kaliteli çelikten üretmek...

    Çok doğru ayrıca bu kundak ilk kırılışıda değil. Atış anından denk gelse belki yüzüme çarpacak. Daha öncekiyle aynı yerden aynı şekilde kılmasıda tuaf sanki iki parçaymışta yapıştırmışar gibi

    Fabrikanın bana yazdığı eski mail adresinide bulamadım kaldım ortada

    O vida bir baş belasıdır vidanın kafası sıyırdı yeni kanal açıp zar zor söktüm vidanın yıldız bölümüne tam oturan bir tornavida ile yapın yoksa sıyırır başka şansınız yok bendeki mod 135 di söjtükten sonrada takmadım zaten zaman zaman sıkıştırıyordum

    Bende izeltaşın tornavida seti var ama tam otursa dahi olmuyor sıyırmaya meğilli hatsana mail attım ama cevap vermediler. Darbeli tornavida var ama altını göremediğim için çekiçleyince yamulur diye korkuyorum.


    Mod 95 ve 99 da namlu klidi var benimkinde yok kundaktan yana sorun olmaz herhalde

    Dediğim gibi belki üretimde olması gereken torkla sıkılmadı yada yapıştırılmadı ve gevşedibilmiyorum :) Kargoların açık birsaatini tutturabilirsem göndercem. 140tlde baya fazlaymış ben180e almıştım sanırımtüfeği :) Garip geldiderken tepmesi mi azaldı yoksa gücü mü?

    Benim ki yaylı vortex değil benim aklıma zamanla oluşan titreşimden dolayı dampanın ortasındaki alyen başlı cıvataların gevşmesi geldi. Tabi cıvata yapıştırıcı kullanıldı mı bu cıvatalarda bilmiyorum. Belki bir üretim hatası vardı.


    Mod 125i kaça vortexe çevirdiniz bende mod 85 i düşünüyorum ama hatsandan bir cevap alamadım bu konuda.

    Benim sorunum sıfırlama değil ki kardeşim:) İlk atış mükemmel sonrası sapıtıyor sıfırlaması kayıyor. Eğer lazerde sorun olsa ilkinde nişan aldığım hedef kağıdını vuramam. Vakit bulsam aksu ava göndericem dampayı dürbünü başka tüfekte denedim sorun yok onda. Keşke sportsmatch dm60 alsaymışım.

    Geçmiş olsun öncelikle, sıfırlamanın bozulmasından kastınız her atışta çok farklı yerlere gitmesimi yoksa sıfırladıktan sonra farklı yere grupman çıkarmasımı ?

    Lazerle sıfırlıyorum ilk atışım sorunsuz. Nişan aldığım noktayı vuruyor. Fakat sonraki atışlarda 4 çağrazdan birine rasgele olarak 1.5, 2 dot kayıyor. Yani sabit kalmıyor. Dampayı söktüm göndersem mi acaba? 12-2015te iki sene dolacak. Gezle atış yapıyorım artık.

    Bizimde burada böyle bir tip var. Hergün sokak köpeklerine av tüfeğiyle ateş ediyor. Ne jandarma nede polis olaya karışmıyor ihbarlara rağmen. Şimdi bu tipi temizlesem bunu adam yerine koyup beni tıkarlar içeri ama bakalım daha ne kadar sabredecem.

    Eni 40
    Boyu 60
    Genisligi 10 cm kutumun icine
    1 tahta katmani.onune metal plaka.onunda onune eski kitap seklinde 10 cm hacmi dolduruyorum.kutunun etrafinida strec ile sariyorum.hazir.
    Daha sonra komidinin onune yastigimi enlemesine koyuyorum.ustune kalin bezim var seriyorum.onub onunede hazirladigim kutuyu koyuyorum.
    Atisa hazir. 30 fpe ye kadar evde atis yaptim.sikinti yok :)


    bunu bende deniyeyim inş delip geçmez duvara dek geldi mi saten boyada kurşun çarpmış gibi kocaman sıva dökülüyor:) akşam bende tüfeği denedim ilkgünki gücü yerine gelmiş ve namlu kırmasını yumuşatmışlar