Tatar adlı kullanıcının mesajları

    ARGUS Siyah Legion QD Plaka Taşıyıcı Hücum Yeleği 2019 ekimde Gorilla Tacticalden alındı garantisi devam etmektedir. Hem yumuşak kevlar paneller hem de plaka yerleştirilebilir. Sıfır fiyatı 1300 tl olan yelek 500e ihtiyaç fazlalığından satılıktır. L beden olup daha geniş yada daha zayıf vücuda gerek omuzdan gerek belden ayarlanabilir tiptedir. Ayrıca çek kurtul pimi bulunmaktadır. İsteyene yanında 2 adet seviye 3 plaka ile beraber 1600 olur. Seviye 3 plakaların çiftinin ayrı satışı mevcuttur, 1150 liradır.


    Tel:0530 179 2680

    Yivsiz tüfekle beraber kullanmak için kendim bilgisayar toplar gibi topladığım yeleği ihtiyaç fazlası olduğundan satılığa çıkarıyorum. Yelek bacak paneli, tabanca kılıfı hepsi bir arada satılık olup toplam fiyatı 400 tl. Yelek tek beden herkese uyar tiptedir, ayarlanabilirdir. Oakley Factor Pilot Siyah Eldiven (small) 150 tl.

    Detaylı resim atabilirim. Bütün set halinde satılacaktır, sadece eldiven ayrı parçadır. 0530 179 2680 İlgilenenler arayarak veya mesaj/whatsapp üzerinden ulaşırsa sevinirim. İstanbul Kadıköy veya veya çevresinde elden görüşülebilir.

    Ben resimdeki şekilde yerleştirmiştim, İsteyen farklı şekilde ihtiyacına göre yeniden dekore edebilir. Özet geçmek adına 400 tl içerisindeki parçaları aşağıda listeliyorum:
    1-) Ön yüz molle hücum Yeleği: Rhodesian Recon Vest diye internette geçen model türü.
    2-) 12+7 Kapasiteli ister molle ister kemere takmaya uygun fişeklik (dıştaki +7 yi sonrdan eklettim)
    3-) 2 adet 24lü fişeklik
    4-) 1 adet 4lü fişeklik
    5-) 1 adet turnike ve makas yerleştirmeye uygun üzerinde TQ yazan cep
    6-) 1 adet 20x20 cm boyutlarında rip-away tipte genel maksat/ilk yardım çantası. (Çanta üzerindeki chemlight'lar veya onları tutan aparat satılık değildir)
    7-) Telsiz cebi
    8-) 2li Tabanca şarjör cebi
    9-) Tabanca kılıfı (1 adet şarjör cepli)
    10 Condor molle bacak paneli

    Teşekkürler, doyurucu bir bilgilendirme oldu. :thumbup:

    Dürbün var zaten ama ayağıyla felan 900gr geliyor. Galatianın kendi 4.3kg, buna moderatör 150-200gr moderatör ve bi de el tutamağı ekledik mi silah oluyor 5.5kg. Oturur-yatar pozisyonda atış yapılır ama ayakta stabil atış çok zor. Çare bu tarz evladiyelik bişey alıp ilerde hem ateşli hem pcpde kullanma.

    Merhabalar. Ülkede holosight diye geçen birçok ürün var ama ne derecegüvenilir mi onu öğrenmek istiyorum. Eotech diye aratınca tonla ürün çıkıyor ama orjinalleri 300 dolar civarından başlarken ülkede 200-800tl arası aynı marka etiketiyle satılan bi tomar ürün var.
    1000 lira içerisinde satılan holosight/reddot tarzı ürünler ne derce iş görür? Elimde bikaç yıldır ucuz reddot mevcut ve fiyatına göre de iyi iş yapıyor ama ufak bir hedefe veya kağıda küçük bir daire çizip atış yapmak istendiğinde hedefi kaplıyor ve çok sıkı bir grupman çıkmıyor. Amacım 100-120m'den ayakta damacana veya benzer boyutta bir hedefe pcp ile atış yapmak. Halihazırda 4x32 dürbünle bu mümkün ama dürbünsüz atış yapmak istiyorum ve o mesafeden basit reddotlar hedefi neredeyse kaplıyor. Bayiler genelde alıcı av tüfeğine takar, en fazla 50-60m'den canlı hedef veya benzer boyutta bir hedefe ateş eder diyerek bu tarz bir ihtiyacı karşılayacak ürün getiriyor. Ama pcpler daha isabetli, peletler 130-150m'ye kadar aşırı bir düşme yapmıyor ve av yapmadığımız için ufak hedeflere atıyoruz. Soracaklarım şunlar :


    1000tl altı satılan eotech diye geçen, yada aynı fiyat aralığındaki reddotlar orjinal eotechle ne derece rekabet edebilir(çoğu bayinin ilanlarında MOA değeri yazmıyor). Sürekli filmlerde oyunlarda gördüğümüz bu markaya rakip olabilecek Türkiyede satılan, orjinal, ömürlük, benzer fiyat aralığında (300-500 dolar) ürün var mıdır?


    Aynı ürünler bazı sitede Reddot, bazısında Reflexsight, bazısında Elektrosight, bazısında Holosight diye geçiyor. Bu terimlerin farkı nedir?


    Bu tarz ürünleri ebay opticsplanet vs sitelerden getirtsek vergisini ödeyip alabilirmiyiz yoksa sorun çıkar mı? Sonuçta keskin nişancı dürbünü değil bunlar.


    En önemlisi : Halihazırda yerli silah projeleri var, belki optik işine de el atan olmuştur diye düşünüp baktım, ankarada 3E EOS diye bir firma mevcut ve baya geniş yelpazede güzel şeyler üretiyor ama safi orduya çalışıyor galiba. Hani keskin nişancı dürbünlerini halka açmamalarını nispeten anlarım da acaba bu tarz nişangahları talebe bağlı satarlar mı :D

    Sizdeki de Galatian serisinden bir tüfek mi ?Bence bi arayıp sorun.
    Teşekkür ederim.

    Evet galatian, forumdan almıştım 1.5 yıl evvel tüfekte, 1.5 yıllıktı desek 3 yılını doldurmuştur tahminimce. İsabeti ve gücü iyidir. Forumdaki ustaların yaptığı susturucular da sesi dizginliyor. Benim gözümde şuana kadarki hatsanlar içinde ideal olanı bu.


    Ama yurtdışında satılan 7.62 hatsanlar yurtiçine pazarlanırsa o başka :D

    Aynı dertten bende muzdaripim. Hatta bu yüzden başlık açtım ve zorda olsa dürbün tamircisi bulup servise verdim ve sonuç olarak servisteki kişi beni arıyıp dürbünde arıza olmadığını, bir teneke kesiti yada jilet gibi ince metalle şimleme yapmamı tavsiye etti. Daha dürbünü tamirciden almaya gitmedim ama şimleme çok gerekli gibi gözüküyor.


    Hazır konu açılmışken sorayım; şimlemede ne tür materyaller kullanıyorsunuz ve yatay eksen şimlemesini dürbünle ayak bağı arasına bişey sıkıştırarak mı yoksa dürbün kanalıyla ayak bağlantısı arasına sıkıştırarak mı yapıyorsunuz ?

    Sorunla ilgili nikonun servisi aradığımda bir pasaj ismi verdiler eğer yaparsa orası yapar diye kısa zamanda ziyaret eder bilgilendiririm.

    optik merkezlemeyi yapmıştım yada yaptığımı zannediyorum. Taret kliklerini bi baştan diğerine sayıp orta noktada bırakarak sıfırladım dürbünün ön kısmında bi güneşlik çıkıntısı var o yüzden ayna ile yapamıyorum ama optik merkeze çekip denediğim de bu sıkıntıları yaşadım.


    Öte yandan elimdeki diğer dürbünde böyle bir sıkıntı yok yani tüfekle ilgili olduğunu sanmıyorum.


    O yüzden servisi yada tamircisi var mıdır acaba?

    Merhabalar.


    Elimde barska 10-40x50 dürbün bulunmakta, sıkıntısı ise dürbünü sıfırlarken yatay tareti neredeyse sonuna kadar çevirmem gerekiyor, az biraz zorlarsam bozulcak. Ayrıca yatay tareti çevirdikçe sıfır noktası yatay eksende düz hareket ediceğine eğri çiziyor. Çevirdikçe parabolik hareket yapıyor. Aynı zamanda dikey taretin de ayarı neredeyse sonda.


    Acaba bunların tamirini yapan, tercihen istanbulda bir yer mevcut mudur? Tamiri mümkün bir arıza mıdır?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    benzer şekilde iki adet mızrağım var, onları sadece fırlatma için kullanıyoruz. Fikriniz doğru.

    merhabalar 2 adet mızrak edinmişiniz, bunları nasıl temin ettiniz acaba?
    Şahsen fırlatma bıçaklarıyla idare ediyorum ama hedefe takla atarak gitmeleri sebebiyle ancak belli mesafeden hedefe saplanabiliyor o yüzden kısa mızrak (cirit) ilgimi çekiyor bir yada daha fazla edinmeyi planlıyorum.

    Merhabalar. 1-2 hafta evvel genelde pellet ihtiyacını tedarik ettiğim ümraniyedeki bildiğimiz bir av bayisine gittiğimde artık ince mehmet satmadıklarını söylediler.
    Sebep olarakta tüfeklerde sıkışma yaptığını özellikle hatsanlarda arıza çıkardıklarını, gelen şikayetlerden dolayı da artık satmıycaklarını söylediler.
    Şimdi hem ucuz hem solid olduğu için bir taraftan başka bayi de bakarken bir taraftanda insan düşünüyor alsam mı diye.
    Acaba içinizde benzer sıkıntılar yaşayan oldu mu veya benzer özelliklerde bir solid alternatifi piyasada mevcut mu ?

    olurda ileride benzer bir sıkıntı yaşıyan olursa diye sorunu nasıl çözdüğümü söyliyim karaköyde kurşunlu handa isteğe göre her türde yay çeken bir yer mevcut. Hanın kendisi zaten ya osmanlı yada bizanstan kalma bir yere yuvalanmışa benziyor içerde aşağı yukarı her çeşit metal aksamı yapabilecek 2-3 atölye var yedek parça temininde işe yarar. Asıl sorun o parçaları tabancaya monte etmede eğer hiç tecrübeniz olmadan elinizde de bi şematik yoksa hiç tamire bulaşmayın derim. Tekniker olmama rağmen şematiğe bakabaka montajda çok zorlu saatler yaşadım. toplamda 70 parçadan oluşuyor silah ateşli silhın montajın bunun yanında basit kalır ama finalde zorda olsa işi çözdüm. Hani para verseler uğraşılcak şey değil ama zaman bolluğundan insan uğraşıyor işte ^^

    Teşekkürler silahın garantisi geçeli baya olmuştur yay işi olmazsa ankaraya gönderirim son çare zaten basit bir arıza.
    Anahtarcı hiç aklıma gelmemişti yarın oraya bir uğrarım olmadı saatçiye giderim sanayi biraz uzak kalıyor üşengeçlik işte :D