Nişangah Kalitesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar. Ülkede holosight diye geçen birçok ürün var ama ne derecegüvenilir mi onu öğrenmek istiyorum. Eotech diye aratınca tonla ürün çıkıyor ama orjinalleri 300 dolar civarından başlarken ülkede 200-800tl arası aynı marka etiketiyle satılan bi tomar ürün var.
    1000 lira içerisinde satılan holosight/reddot tarzı ürünler ne derce iş görür? Elimde bikaç yıldır ucuz reddot mevcut ve fiyatına göre de iyi iş yapıyor ama ufak bir hedefe veya kağıda küçük bir daire çizip atış yapmak istendiğinde hedefi kaplıyor ve çok sıkı bir grupman çıkmıyor. Amacım 100-120m'den ayakta damacana veya benzer boyutta bir hedefe pcp ile atış yapmak. Halihazırda 4x32 dürbünle bu mümkün ama dürbünsüz atış yapmak istiyorum ve o mesafeden basit reddotlar hedefi neredeyse kaplıyor. Bayiler genelde alıcı av tüfeğine takar, en fazla 50-60m'den canlı hedef veya benzer boyutta bir hedefe ateş eder diyerek bu tarz bir ihtiyacı karşılayacak ürün getiriyor. Ama pcpler daha isabetli, peletler 130-150m'ye kadar aşırı bir düşme yapmıyor ve av yapmadığımız için ufak hedeflere atıyoruz. Soracaklarım şunlar :


    1000tl altı satılan eotech diye geçen, yada aynı fiyat aralığındaki reddotlar orjinal eotechle ne derece rekabet edebilir(çoğu bayinin ilanlarında MOA değeri yazmıyor). Sürekli filmlerde oyunlarda gördüğümüz bu markaya rakip olabilecek Türkiyede satılan, orjinal, ömürlük, benzer fiyat aralığında (300-500 dolar) ürün var mıdır?


    Aynı ürünler bazı sitede Reddot, bazısında Reflexsight, bazısında Elektrosight, bazısında Holosight diye geçiyor. Bu terimlerin farkı nedir?


    Bu tarz ürünleri ebay opticsplanet vs sitelerden getirtsek vergisini ödeyip alabilirmiyiz yoksa sorun çıkar mı? Sonuçta keskin nişancı dürbünü değil bunlar.


    En önemlisi : Halihazırda yerli silah projeleri var, belki optik işine de el atan olmuştur diye düşünüp baktım, ankarada 3E EOS diye bir firma mevcut ve baya geniş yelpazede güzel şeyler üretiyor ama safi orduya çalışıyor galiba. Hani keskin nişancı dürbünlerini halka açmamalarını nispeten anlarım da acaba bu tarz nişangahları talebe bağlı satarlar mı :D

  • Dürbün var zaten ama ayağıyla felan 900gr geliyor. Galatianın kendi 4.3kg, buna moderatör 150-200gr moderatör ve bi de el tutamağı ekledik mi silah oluyor 5.5kg. Oturur-yatar pozisyonda atış yapılır ama ayakta stabil atış çok zor. Çare bu tarz evladiyelik bişey alıp ilerde hem ateşli hem pcpde kullanma.

  • Dürbün ağırdır doğru ama bu ağırlığı tüfeğin ağırlık merkezini geriye çekerek omuzlamayı kolaylaştırmak için kullanılabilir galatianın kendisi ve moderatörle 4.5 kg olduğunu varsayarsak bence reddotsuz bile desteksiz kullanmak zor olucaktır tüfeği daha hafifi ile değiştirmeyi düşündünüz mü hiç iyi seçenek olabilir :)

    Hatsan nova tactical 22.cal
    Daisy powerline 980 177.cal/BBs




    Hatsan Nova Compact 22.cal
    Hatsan torpedo 100x 22.cal Trophy 22.cal
    Kral Puncher Maxi .22 cal
    Zoraki Ultra .177 cal
    Hatsan Mod 55s .177 cal
    Hatsan Torpedo 150 snip vortex .22 cal
    Mod 125 Snip Vortex .22 cal



    ;tufey#

  • Tümüne optik nişangah diyebileceğimiz türlerden;
    Reflexsight adını optik gerisindeki led'den kaynaklanan ışığın öndeki filtreli lense, akabinde atıcının gözüne yansıma prensibinden alır.
    Holosight 'larda ışık kaynağı geride değil lensin bulunduğu panelin altındadır, ve ayna düzeneği vasıtası ile sandviç cam panel içine yansır.
    Dot'un 100 yardda 2,54 santimi (1 inç) örtmesi 1 moa'lik ölçüdür. Yani 4 moa'lik bir ürün 100 yardda yaklaşık 10 cm alanı kaplar.


    Optik nişangahlardan milspec olanlar , yani Eotech, Aimpoint, Trijicon gibi firmaların ürünleri paralaks hatası vermemeleri, tüfeğin tepmesi haricinde dıştan gelen darbelere, soğuğa, ısıya dayanıklı ve su geçirmez olmaları ile ön plana çıkarlar. Pil ömürleri uzundur, bazılarında açma kapama düğmesi dahi yoktur ve 3 sene boyunca aynı pil ile ışık veren ürünleri mevcuttur. Moa değerleri gerçek değerlerdir. Dot çizgileri belirgindir, lens kaliteleri de uçtan uca yüksektir, dolayısı ile dotları patlamış mısır görünümü vermezler.


    Çin kopyalarında genel anlamda paralaks hatası, multicolor olanlarda renk tür veya yoğunluğu değiştiğinde sıfır noktasının kayması , ateşlide darbeye dayanmama, dotun gerçek moa değerlerine sadık olmaması gibi sorunlar mevcuttur.


    Red dotlar ''fast target acquisition'' yani atıcının hedefe hızlı entegre olmasının sağlaması açısından önem arzeder. Nokta atışları için moa değerini düşük tutmak veya optiğin arkasına magnifier (büyüteç optik) monte etmek gerekir. Fakat yine de asıl amaç keskin nokta atışından ziyade her iki gözü açık tutarak seri atış yapmaktır. Optik nişangahlardan holografik olmayan ve tüp şeklinde olmayan cam panel red dotlardan pek çoğunun turretleri klik mantığı ile çalışmadığı için hassas sıfırlama yapamazsınız. Dot oynaktır ve en kaliteli markalarda dahi optiği sıfırladıktan sonra sabitleme civatalarını sıktığınızda bile dot oynayabilir. Yanlış hatırlamıyorsam Meopta Meosight klik mantığı ile çalışan bir istisna ürün.


    Eğer pcp için optik nişangah kullanmak istiyorsanız Türkiye'de fazla seçenek maalesef yok. Milspec gereksiz ama istiyorsanız yurtdışından bir tanıdık vasıtası ile getirtebilirsiniz. Kargo ile gelen kuvvetle muhtemel Ukim'e takılacaktır. Veya Avdoğa'da Meosight mevcut, 3 moa tercih edebilirsiniz fakat ayak ayrı satılıyor bilginize..


    Bu arada EOS iç piyasaya ürün vermiyor.

    AA S510 EXTRA FAC .22
    Hawke Sidewinder 30 SF 6-24x56 SR Pro
    Weihrauch HW77 .177 Hawke 3-9X40 AO
    Diana Mod54 Airking .22

  • Teşekkürler, doyurucu bir bilgilendirme oldu. :thumbup:

  • hocam moa degeri dusuk olan orijinal ve kaliteli red dot almaniz gerekiyor em az 3 moa ama 1 moa degeri olan paralax ve multicolor hatasi olmayanlari arastirmak lasim tabi mal kaliteli olunca fiyat da artiyor bu da bi dez avantaj is bu hale gelince kaliteli red dot mu yoksa kaliteli durbun mu iyi sonuc verir secim yapmak gerekiyor