beyourself adlı kullanıcının mesajları

    Kocaeli Atıcılık ve Spor Kulübü

    14681-klogo-png


    Selamlar arkadaşlar,
    Son günlerdeki gelişmelerden bahsetmek isterim...


    Hava kapalı olsa bile o puslu Cumartesi günü büyük bir şevkle İzmit Poligonu’nda – Türkiye’de ilk FT turnuvasının düzenlendiği yerde – toplanmıştık. Sağolsun poligon’un atış hocalarından biri bize hazırlıklarımızı yapabilmemiz için yer gösterecek, biz de takım olarak oraya yerleşip turnuvalara hazırlanmaya başlayacaktık.


    İlk gün keyifli bir şekilde atışlarımızı yaptık ve mutlu mesut ayrılıp evimize gittik...Ama doyamamıştık tabi ki...Ertesi gün yine buluştuk...Bu sefer daha kalabalık ve istekliydik. O güneşli Pazar günü atış alanımızda, bize bambaşka ufuklar açacak geniş yetkilere sahip, konu ile ilgili bir beyefendi ile tanıştık. Kulüp olursak bizi destekleyebileceklerini, bir yer tahsis edebileceklerini söyleyerek bize destek oldu...Şu ana kadar sözlerinin arkasında da durdu...umarım bundan sonra da durur...


    Bu destek sözünden hareketle, daha önce de söylediğim gibi kulüpleşme yolunda hazırlıklarımızı hızla tamamlayıp bugün itibari ile dernekler masası nezdinde kulübümüzü kurduk.


    Kulüp bünyesine, önümüzdeki aylarda poligon hocamızın da katkılarıyla milli sporcular da katılacak. Ve herşey yolunda giderse, gerçekleşmeden açıklamak istemediğimiz bir çok ilk’e imza atılacak.


    Kulübümüzün hepimize, camiamıza hayırlı olmasını diler, emeği geçen tüm arkadaşlarımı yürekten kutlar ve kendi adıma teşekkür ederim.

    Sevgiler...Saygılar...


    Not: Sayın admin arkadaşlar takımımızın isim değişikliğini ve düzenlemeleri yaparlarsa çok seviniriz. Şimdiden elinize sağlık...Logomuz ektedir.

    Her tüfeğin stabil atışlar yaptığı bir basınç aralığı vardır...O aralığı her tüfeğin sahibi bilir...O yüzden bitene kadar atmanın hiç bir anlamı yok aslında..
    Bursa da bir çok forum üyesi var...Umarım bu mesajınızı görüp seve seve size yardımcı olacaklardır.

    Tüfeği kurup namlu aşağı bakacak şekilde doldurmayı deneyin önce...olmuyorsa aynı işlemi scuba ile denersiniz...
    yine olmuyorsa valf açık kalmış, tozlanmış ya da oringi eskimiş olabilir...

    Dürbünü söküp, zoom'u minimuma paralaksı sonsuza ayarlayın. Işıklı bir ortamda dürbünü aynaya dayadığınızda reticle'ın yanı sıra bir tane de onun gölgesi gibi bir şey göreceksiniz...Gölgeyi aslının üzerine gelecek şekilde ayarlamaları yapın...bu şekilde reticle'ı optik merkeze almış olursunuz. Bu zor gelirse aynı işlemi sağ-sol ve alt-üst ayarları için kullandığınız turret'lerin var olan tüm cliklerini sayarak, çıkan rakamın tam ortasına da alıp gerçekleştirebilirsiniz.
    sonra güzel bir montaj yapın..ayarlama atışlarına bundan sonra başlayın...gerekirse duruma göre shimleme yapaiblirsiniz.
    tüm bunlara rağmen eğer klikler en sona gelmişse ve hala hedefi bulamadıysanız, belki de dürbün kanalınız namlu ile hizalı olmayabilir...

    "Talep'in kaliteden çok fiyatla alakalı olduğu ise bilinen bir geçektir."


    Bu ifadeden talebin kaliteyle alakasız olduğu nasıl çıkar anlamıyorum...Benim Türkçe'm sıkıntılı sanırım. "-den çok" ifadesi benim bildiğim alakalı olan iki şey arasında superlative bir ilişki kurar. İkisi de taleple alakadır. Ancak biri daha çok alakalıdır anlamı hariç başka bir anlam çıkıyorsa özürlerimi sunarım...Ben bayağı zorladım çıkartamadım. Kusuruma bakmayın.


    Konu ile ilgili uzun uzadıya yazmaktansa şöyle bir kaynak vereyim...Talep fonksiyonu:
    Economics Basics: Supply and Demand | Investopedia


    Diğer konu da anlaşılamamış sanırım. Şu an pelletleri ithal den firmanın elinde sayısız .177 JSB pellet var...Oysa yalnızca 25 kutu FX pellet var...4 kutusunu geçen ben aldım. Kaldı 21...JSB fabrikasında üretilen JSB ambalajlı pellet sayısı FX sayısından oldukça fazla...FX yalnızca kalıpların ilk serisini alıyor...Yıpranmadan önceki seriler...Dolayısı ile fazla arzı olmuyor...Fazla da satılmıyor...Nihayetinden fazla kullanılamıyor.
    Bu durumda en çok kullanılan şeyin en iyi olduğu varsayımıyla, TR'de en çok satan marka 102.000 civarında araba ile Ford...Bu durumda en iyi araba Ford olmalı...Neyse....


    Ben bilgi olsun diye elimden geldiğince FX ile JSB fabrikasındaki ilişkiyi anlattım. Hay elim kopaydı da anlatmasaydım.
    JSB rulez, bir numara, en büyük arkadaşlar...Kusuruma bakmayın...
    Hoşçakalın...


    Not: Bu gelişmeler üzerine FX bana verdiği yüzdeyi kesecek sanırım...

    Ben de diyorum ki, burada yazdığımız her kelimeyi yüzlerce kişi okuyor. o yüzlerce kişinin % 90'ı burada yazılanları araştırıp teyit etme durumunda olmadığından tamamen doğru kabul ediyor. O yüzden lütfen biraz dikkatli yazalım. Emin olmadığımız konuları sanki bilimsel gerçekmiş gibi kaleme almayalım.
    Birileri çıkıyor "bir rivayete göre" diye başlıyor ve bir tez ortaya atıyor. Ben de rivayete gerek yok bilimsel bir gerçek" Avrupa şampiyonasına katılan sporcuların ilk yüzünün 94'ü JSB kullanıyor, işte kanıtım diyorum".
    Biranda rivayet diyenler savunmaya geçiyor.
    Neymiş efendim, antrenmanda JSB kullandıkları için müsabakada da onu kullanıyorlarmış. Argümanınız bu mudur yani? Sanki Avrupa şampiyonasına katılacak kadar kalifiye sporcu 500 pellet başına 2$ daha az versin diye mi antrenmanda JSB kullanıyor? Yapmayın allah aşkına.


    Beyler burası internet ortamı. Burada yazdığımız her kelimeyi binlerce kişi okuyor. Ve onların %90'ı bu okuduklarını doğru kabul ediyor. Lütfen rica ediyorum. Burada yazdığımız her kelimden sorumluyuz. Lütfen biraz dikkat. !!!!!


    Tamam hocam siz haklısınız...JSB daha bulunur bir pellet olduğu için değil sizin bilimsel gerçekleriniz yüzünden daha iyi....tartışmaya gerek yok...
    İnternet ortamı ile bilgileriniz ve beklentileriniz ise tamamen yanlış...İnternette yazılan yorumların temel mantığı herhangi bir referans yerine geçmemesidir...İnsanlar kendi fikirilerini yazabilir. Rivayetleri de dile getirebilir. Rivayet de zaten kesinliği doğru olmayan şey demek...Bir insan okuduğu bir rivayeti bilimsel bir gerçek kabul ediliyorsa, bu durum yazanı değil buna inanı bağlar...
    JSB'nin diğer pelletleri ürettiği bir gerçek. Sizin JSb'nin daha iyi olduğu ile ilgili bir argünınız varsa söyleyin bilelim. Çoğunluk onu kullanıyor demek bir sebep değildir. Talep'in kaliteden çok fiyatla alakalı olduğu ise bilinen bir geçektir. Bana inanmazsanız ufak bir araştırma ile -Misal Adam Smith- buna kendiniz ulaşabilirsiniz.
    Size iyi günler dilerim.

    Bu duruma göre en kaliteli pellet Fx oluyor. JSB ise ancak 3. sınıf.
    Oysa 2014 Avrupa FT şampiyonası sonuçlarına bakıyorum. İlk 100 kişi içinde 94 tanesi JSB kullanıyor.
    EC2014_overall_results.pdf



    Yarışmacılar genellikle antreman yaptıkları pelletlerle yarışırlar...o sebeple bulunabilirlik açısından JSB tercih edilmiş olabilir. Aynı mantıkla (ki bu mantığa hiç katılmıyorum) birincinin kullandığı pellet AirArms...Bu aklıma gelen olası JSB sebeplerinden biri...Kaldı ki arlarında sınıflara ayrılacak bir kalite farkı olduğundan bahsetmedim. İlk seriyi gelip FX seçiyormuş dedim...4.5 pelletlerde de mi aynı bilemiyorum.
    Ülkemizde de fiyatından dolayı FX pek tercih edilmiyor...Dediğim gibi insanlar hangi pelletle antreman yapıyorsa yarışmada da onu kullanırlar...FX %35 civarında da pahalı JSB'den. Bir de alışkanlığı var JSB'nin...
    Neyse velhasıl-ı kelam...şu an söylediğim ve aklıma gelmeyen bir çok sebepden dolayı JSB daha çok kullanılıyor. Ancak bu ilk mesajda yazdığım teze bir anti tez olamaz...
    İyi günler dilerim.

    Bir rivayete göre -ki muhtemelen doğru-
    FX,Airarms ve JSB pelletlerin hepsi aynı fabrikada aynı kalıplarla üretiliyor.
    Kalıplar daha yeniyken, aşınmamışken yapılan ilk seriyi FX alıyor, sonra AA seçiyor kalanlar JSB olarak paketleniyor. Sanırım orada da bir seçim olup kalanlar mavi jsb halinde bizim buraya satılıyordur...

    Ben tüfeği destekli kullandığımda kinetik mekanizma çalışmayabilir diye düşündüğüm için gazlı sistem düşünüyorum. Fakat şu an dünya genelinde kinetikler daha fazla satılıyormuş, bu bilgi de biraz kafam karıştırdı. Hatsan ve Sarsılmaz veya üst sınıf Benelli markalarında baktığım modeller var. Karar veremiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?



    konunun uzmanı değilim...çok daha bilgili arkadaşlar vardır...ama hatsan kinetik konusunda çok tecrübeli dğeil diye düşünüyorum...gazlının da temizliği vs bana zor geliyor...stoeger hem servisi hem de kalitesiyle tercih edilebilir...
    saygılar...

    12 cal düşünüyorsanız bence hatsanın tüfeklerine de göz atın...havalı konusunda ne kadar vasatlar ise bu tüfeklerde o kadar iyiler bence...MPA-TS serisi takılmadan canavar gibi çalışıyor...hatsanın sanırım yurtdışı kataloğunda var...ingilizce siteden bakabilirsiniz...benelli almayacaksanız bence ideal bir tüfek...Polat bey (aksu av) de çok yardımcı oluyor sağolsun...gerek satış öncesi gerekse de sonrasında...


    Not: bu öneri gazlı sistem içindi...kinetik istiyorsanız bence stoeger...ki kendisine "poor man's benelli" deniyor gavuristanda :)