Pehlivan_m adlı kullanıcının mesajları

    New Warrior bir dönem geldi sonra silindi gitti piyasadan. Kesinlikle kullanıcı ve teknik destek bulamazsan Tr de kesinlikle seni pişman edecektir. Aldım 3-5 yıl kullanırım diye düşünme. Kesinlikle bakım isteyecektir. İçeriden pas çüreme olmasın diye aliminyum kullanılıyor ufacık zorlama ile yersin teknik bilgide gerektiriyor. Bir çok şeyi yurt dışından almak her zaman mantıklı ama bu ürünlerde kesinlikle teknik destek olmalı ben yaparım beceririm hallederim ile olacağını düşünmüyorum.

    Bu modellerin değişik ad altında, Hatsanda ve bozkurt av gibi sitelerde satışı var. O yüzden sordum. Bir dünya para ver randıman alma. yok mu kopakt arbada kolayca taşınıp akü ile çalışacak bir ürün.

    44 mercek çapına kadar ben sorunsuz 25mm oringi geçiriyorum biraz dikkatli ve yavaş olunursa sıkıntısız geçiyorlar birde sıcak su içerisinde oringleri bekletirseniz daha da yumuşarlar geçişleri daha kolay olur

    Oring yapı itibari ile biraz sert, o kadar esnediğini düşünelim ki esnediğini gördük. Tekrar sıkıntısız eski formunu alıyor mu yoksa 25mm den 28 yada 30 lara çıkıyormu?

    Kesinlik Ali expresin kandırmacası 3 binlik komprasöre 10000 tl kargo ücreti koyar.

    Koysa iyi :D :D bu cihazları veya benzerlerini buraya göndermiyorlar. Sanırım sınırlama var. Şuan konuda paylaşılan cihazlar çok verimli değil.Atış alanına bu kadar büyük aleti yada litrelerce su vs götürmek tam bir eziyet . Ben tüp kullanmadan kompresör ile araba aküsü ile doğada hava basma derdindeyim New Warrior modelinde olduğu gibi.

    Merhaba ;

    Yakın zamanda grupman için Hatsan Dominatör 200W modelini aldım. Optima 3x9x44E dürbün kullanacağım için birde Hatsan Protector Dampa ayak aldım.

    Şimdi bunlara ilaveten bir "Pcp Tüfek" düşünüyorum.


    Pcp alırken amacım 100mt civarı grupman yapabilmesi ön planda. 300 yada 400 mt den şişe kırmak gibi bir beklentim çok yok.


    Bir iki marka var aklımda.


    Huğlu Effecto px5 pro lw pcp düşünüyorum. Fakat bunun garantisi hatsan gibi sağlam mı? Neticede Hatsan conta değişimine giden tüfek yenilenip geliyor. Garanti konusu üzmez ise aklıma yatan bir model.


    Bunun yanında Hatsanın garanti ve teknik destek konusunda memnuniyetimden dolayı "Regülatörlü" bir modeline bakacağım. Aklımdaki bütçe 9000 civarı.


    Bu konuda siz sevgili hobidaşların yardımını bekliyorum.

    Abi haklısın ama çok abartı rakamlar. Yurt dışı 3bin burada 10 bin. Bakımını yaparız kolay. Bozuldu diyelim yapamayacak olsak bile bir daha alsam yine kârdayım.Hatta bir daha alsam yine kârdayım. Ülkemiz işin b... Çıkarmakta harika.

    Bunların değişik modelleri var. New Warrior gibi ama ne bu markayı ne benzerini aliexpres ten alamıyorum Türkiye ye niye se göndermiyorlar.

    Bu sipariş edilecek gibi değil bizim para ile 1000TL ediyor. Tanesi 500TL ||||

    bazı tüplerde bir delik olur. bu deliğin görevi tüpe aşırı yükleme yapılmasını önlemektir. örnek veriyorum. tüpünüzün maksimum basıncı 200 bar ise tüpe 200 barın çok üstünde hava basarsanız tüp fazla basılan havayı o tahliye yerinden tahliye der. ancak tahliye noktası yanlışlıkla 100 bara ayarlandıysa 100 bardan sonra basılan havayı tahliye eder. ancak sizin tüfek hakkında bir bilgi sahibi değilim. tahliye deliği uygun olmayan basınca ayarlanmış da olabilir. kusurlu tüp de olabilir. bilemiyorum. ancak bazı tüplerde tahliye deliği olur. at 44 te vardır.

    Ek bilgi için teşekkürler. Yeni öğrendiğim bir bilgi oldu.

    Merhaba. İstanbul Beylikdüzü'nde ikamet ediyorum. Yivsiz 12cal tüfek aldım. Ancak bir türlü atış yapabilecek uygun bir yer bulamıyorum. Çatalca, Silivri, Büyükçekmece fark etmeksizin sorunsuz pas sökebileceğim bir yerleri tarif edebilir misiniz bana.

    Ve öyle bir yerde jandarma veya polis gelirse ruhsatı göstermem yeterli olur mu?

    Şimdiden teşekkürler.

    Merhaba;


    Eğer tüfek ile avlanmıyorsanız sadece ruhsat göstermeniz yeterli olur.

    Ayrıca İstanbulda;

    Linkte verdiğim;

    POLİGONLAR – İSTAV


    İstanbul Avcılık ve Atıcılık Spor klubü

    Adres: Poligon, Poligon Cd. No:1, 34460 Sarıyer/İstanbul

    Telefon: (0212) 277 89 05


    Kugat Fırearms A.ş Açık hava atış poligonu

    Adres: Büyükbakkalköy, Kemer Sokak, 34876 Maltepe/İstanbul

    Telefon: 0544 145 31 56


    gibi yerlerde tüfek ile atış yapmanız mümkün. Mesafe biraz uzak olsada bunların dışında gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz pek yer yok malesef. Bende atış için ez 60Km gidiyorum.

    Arkadaşlar benim tüfek mi arızalı çıktı normalde tüpün üstündeki delik oluyor mu?

    Tüp kısmında arıza var. Delik normal değil. Delik olmasa tüpteki basınç 0 a kadar kullanmanız yada boşalması durumunda. Bir süre bassanız bile basmıyor izlenimi uyandırıyor, takii basınç düzelip belli bir seviyeye gelene kadar. Benim boşaldığında bozuldu sanmıştım, ısrarla basmaya devam ettim basınc birden alt seviyelere geldi sonra normal dolmaya başladı.

    Merhaba Hobidaşlarım;


    Hatsan Dominator 200W Vortex ve Protector dampa ayağıma göre bir dürbün bakıyorum. Ezbere birşey almak istemedim. Optima 3x9x44E Dürbününü firma genelde bütün ürünleri ile veriyor ve yüksek güçteki havalı tüfeklere önerilir diyor.


    Acaba Optima 3x9x44E mi almalıyım. Yoksa onun yerine aynı mercek çaplarına ve zoom özelliğine yakın Nikula, Vector gibi markalar mı seçmeliyim? Bütçe mecbur son zamlarda 1000 üzeri olacak ama uzun kullanım ve ayarda sıkıntı yaşamayacağım hangi marka ve ürünü tavsiye edersiniz.


    Şimdiden tüm dostlara teşekkürler.

    halilav, hilalav, aksuav, kafkasav, bozkurtav, izmiravmarket buralardan baya alışveriş yapmışlığım var. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.


    Bu tüfek için alacağınız pelletin maksimum grain i 18 i geçmesin. En ideali 15-16 grain.

    Bulursanız yatagun dampa kaçırmayın.

    Hep merak ederim Yatagun yada türevleri nasıl Hatsan Protector den daha iyi oluyor? Onu tavsiye etmişsiniz. Neticede Protector de yaylı bir mekanizma darbeyi absorbe ediyor. Yatagun sabit vidalar ile sabitlenmiş bir ürün.


    Eğer yatagun gibi dampalar daha iyi koruma sunuyorsa, Yatagun mu?SportsMatch DM60 mı daha iyi ?

    Yaylılarda pelletin isabete etkisi çok daha az önemde. Yani çok büyük bir etkisi olur mu muamma. O sarsıntı başta tüm isabeti bozan etken. Her atışta bir bozulan dürbün konumu da ayrı bir problem. Sarsıntıdan gevşeyen vidalar, somunlar vs. Pistonlu tüfeklerde pelletin kalitesini o kadar da önemli görmüyorum. Tabii düşük kalibre, düşük hız, iyi tasarım, ciddiyet halinde yapılmış silahlar hariç. Hw 35, yayı sünnetlenmiş bir Hw 50 falan yani 😂

    Vortex modeli yaylıya nazaran bir nebze daha iyi. Yine Dominator 200, bir Mod 125 yada mod 135 göre daha az geri tepme uygulayan bir tüfek. Malum Dominator olsun, Mod 125 olsun bu silahlar ağır oldukları için geri tepmeye daha dayanıklı, yine aynı nedenden dolayı desteksiz atış mümkün değil. Vortex oluşu ve destekli atış ile grupman düşünüyorum. Yoksa grupman yapmak bir o kadar zor.

    Hatsan Dominator 200w Vortex modeli var. Amacım tahribat değil grupman, tüfek tercih ederkende bunu ön planda tuttum. Neticede vuramaz iseniz tahripte edemezsiniz.


    JSB genelde çoğu arkadaşın tercihi bir kutu Test saç ması aldım ( JSB Test Exact Dıablo 5.5mm ). Kullanan deneyimli bir arkadaş tavsiye vermez ise bu saçmaları deneyip en iyi grupman yapan ürünü seçeceğim.