Sizin tasarım ile solidlerin ki arasında bariz fark var
o zaman bu konudaki mesele sadece tasarım, sürtünme değil
(taktım sürtünmeye)
teşekkürler, zahmet verdik sizede..
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Sizin tasarım ile solidlerin ki arasında bariz fark var
o zaman bu konudaki mesele sadece tasarım, sürtünme değil
(taktım sürtünmeye)
teşekkürler, zahmet verdik sizede..
her silah slidleaynı randımanı vermez.Biz eğer o ağırlıkta ki pellete olamsı gereken optimum hızın seviyesine çıkartabilirsek verim alırız.HW 77 ne kdar kaliteli ve isabetli biliyorsunuz ama bir solid le 10 mt ye ancak atış yapablirsiniz.
Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır sanırım.
Bu optimum hızın altında kalırsak eğer enerji düşer ve dış etkilerden her halukarda daha çok etkilenir
ok.hocam onda sıkıntı yok, aynı şartlardaki silah üzerinden düşünürsek nasıl olur?..
sürtünme menzili kısaltıyor dedik..
ama solidlerde sürtünme (katreden konuşuyorduk ya), arttıracağımız yüzeye kıyasla daha çok..
ama sürtünme üzerine bırakılan enerji aynı zamanda menzili kısaltıyor.
o zaman yine sürtünmeden dolayı solidler kısa gitmesi lazım diyeceğim kızacaksın bana ![]()
bu akşam kafam basmıyor benim bu konuya.. ![]()
Sanırım ağırlığı sebebi ile üzerine yüklenen enerjinin yüksek olması
mesele ağırlık olsa diğerininde ağırlığı arttırılabilir, başka bişey olmalı, ve belki sürtünmeden o kadar da korkmamak gerekli ![]()
peletin namlu ekseninden daha iyi bir yol alıp çıkmasına sebep oluyor olabilirmi sürtünme?..
o zaman (sürtünme diyorsunuz ya..) aklıma solidler takılıyor, oysa insanlar yanılıyorsam düzeltsinler, uzun mesafeye etkili atışlar yapmak için bekliyorlar..
ama sizin bahsettiğiniz sebepten sürtünme onda da çok fazla, hatta daha fazla.. bu sefer bu durumu değiştiren nedir..
solidlerin daha uzağa gitmesine (sürtünmeye rağmen) sebep olan..
haklı olabilirsiniz, o kadar derin bilgi sahibi değilim mevzuu hakkında
biraz mantık yapayım dedim ama, işin içinde çok fazla etken var galiba..
daha geliştirilmiş bir tasarımla düşünün siz, şunun gibi yani.. en büyük çapa namluya tutunacak bir düzlem vermek gerekirse, formu bozmadan böyle bi şey olabilir belki..
yada gerek yoktur belkide
denemek lazım orjinalini..
katre modelinin hava dinamiği ve bc si çok çok iyi olur ancak namluya nasıl sürülür namluya ilk sürülme esnasındaki küçük bir eksen kacıklığı hüsrana sebeb olur
işte bu yüzden
hatta çizimdeki imalatının zor olacağını düşündüğüm etek kaldırılsa, onun yerine en büyük çap 2-3 mm (neyse uygun ölçü) uzatılsa, öndeki kavis bu düzlükten sonra başlasa namlu iç yüzeyine tutunması sağlansa.. hem etek görevi görmüş olacak, hem namlu içi dengeyi sağlayacak..
çok net incelemedim ama, neredeyse tüm tüp 3-4 cmlik yere gidiyor..
hafta sonu bu dediğini denemeyi düşünüyordum zaten, o zaman daha sağlıklı cevap veririm buna, ama deiğim gibi, 60-70 metre civarında hangi basınç aralığında atarsam atayım aynı nokta etrafında toplanıyor, birde sehpa kullanmayı sevmiyorum benden kaynaklanan etkilerde var bunun içinde..
acaba katre'deki simetrinin arkada kalan kısmı, ön tarafa göre daha düşük çapta bir eğriden oluşsa (resimde işaretlediğim gibi).. Rüzgarı tutamama olasılığı çözülürmü, yada denge nasıl olur acaba, daha çokmu bozulur..
hatta çizimdeki imalatının zor olacağını düşündüğüm etek kaldırılsa, onun yerine en büyük çap 2-3 mm (neyse uygun ölçü) uzatılsa, öndeki kavis bu düzlükten sonra başlasa namlu iç yüzeyine tutunması sağlansa.. hem etek görevi görmüş olacak, hem namlu içi dengeyi sağlayacak..
Hepsi tamam da katre havayı diğerleri gibi arkasına alabilecek mi bu şekliyle acaba? İllaki ayrıntılı arge çalışmaları sonucu bulunmuştur ondan şüphem yokta sanki namluya tam oturmadığı zaman sıkıntı olabilecek gibi göründü gözüme. Gerçi her açıdan görünmüyor elbet oda düşünülmüştür sadece bir fikir benimki.
sanki katrenin eteği arkaya doğru aynı incelikte az daha uzun olursa yiv-set'ten daha çok istifade eder, ve namluya düzgün yerleştirilmesine yardımcı olabilir..
çok uzun olursa anlamı kalmaz, katre'den kubbeye döner belki
üretilmediyse iyi hesaplamak lazım..
çok değişik modeller ortaya çıkmış, başarılar diliyorum..
keşke peletler daha önce çıkmış olsaydıda, şu geçenki yurt dışında yapılan yarışmaya katılan arkadaşlara dağıtmaları için numune olarak verilseydi, süper bir tanıtım olurdu..
kalibre ve gramaj çeşitlerinide yazarsanız, siparişleri ona göre geçeriz hocam, gereksiz mesaj trafiği olmaz böylece..
bu arada tebrikler, hayırlı olsun inşaallah...
üretim tarihi 07.2014 ama
1,5 ay önce üretilmiş, 2 günlük bir tüfek, çokta yeniymiş..
ama tebrik ederim yinede, kolay kolay kimse cesaret edemezdi herhalde bu kadar yeni bir tüfeği sökmeye..
aslında toplumdaki herhangi bir konuyla ilgili kurallar bilinçli kullanıcıların, o konudaki çalışmalarına devam etmesini engellemek değil;
aksine olayı-konuyu tümden yasaklamak yerine bilinçsiz kullanıcıları kontrol altında tutacak yaptırımlar olarak görülmelidir..
Yoksa tümden kaldırılabilecek bir konu varsa buda yapılabilir, hukukçu değilim ama, ben kimsenin kimseye acı çektirmek,sıkıntı vermek için kurallar çıkaracağını düşünmüyorum..
Aksine o işle meşgul olanların, aynı iş suistimal edenlere rağmen, bu işi hakikaten önemseyenlerin meşguliyetlerine devam etmelerine izin verecek bahane aramaktır belki bu tür kurallar, tam ifade edemedim belki ama siz anlamışsınızdır..
Yani 3-5 kişiden ötürü tümden yasaklamak yerine, 3-5 kişiye rağmen- ve onlardan dolayı sınıları belirlenmiş bir meşguliyet oluşturmaktır..
Yoksa baştada dediğim gibi, ben hiçbir kanun koyucunun; '' yavv bu adamlar bu hobiden-bu işten çok keyif alıyorlar, ben ise mutsuzum.. o zaman onların da şu mutluluğunu elinden alayım.. '' zihniyetine sahip olacağını zannetmiyorum..
Keşke onların arasında da bu hobi ile meşgul olan biri olsa da, daha doğru bir şekilde yönlendirebilse süreci..
Burada sivil toplum kuruluşları devreye girer herhalde, bu konu ile alakalı bir topluluk, bu konudan yeterince haberdar olmadığını düşündüğü kanun koyucuları gerektiği gibi aydınlatmak adına ve yanlış kararlar verilmesini engellemek için çalışmalar yapabilir..
ideal olan küçük çapı mümkün olduğunca ağır yapabilmektir.
ah şu yeni yerli peletler çıkaydıda, 0,177 solidleri deneyeydik ![]()