bahsi gecen konu 50 metrede degıl 2 mıslı 100 metre yok ımkansız hakkaten
![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
bahsi gecen konu 50 metrede degıl 2 mıslı 100 metre yok ımkansız hakkaten
![]()
aslında 100 metre bi denemesi daha var.. 50 m. civarlarında başka denemeleri ve onlarda çok başarılı..
Sağlıklı yetişkin bir insan ısrarla yalan söylemez ve aynı konuda tekrarla insanları aldatmaya çalışmaz, ve ben arkadaşa güveniyorum ve daha net videolar,görüntüler ile paylaşımlarını bekliyorum..
gerçekten,.. ve sabırsızlıkla..
bence tahmin edemiyeceğimiz kadar başarılı bir atıcı ile karşı karşıyada olabiliriz, ve ilerde bi gün, yav biz bu adamın dediklerine inanmamıştık bak bugün dünya 1. olmuş.. hatta onunla mesajlaşmıştık bile bi keresinde gibi cümleler kuralım ilerleyen zamanlarda..
ha gayret, bi daha ve daha net saha görüntüleri ile..
kolay gelsin.
yani özetlersek, aslı yokmu bu olayın.. oysa bu foruma ilk geldiğim günlerde imrenerek okuduğum konulardan biriydi..:)
gerçi hakikaten çok uzak mesafe, forumdaki pcp ler ile yapılmış bu mesafe atışlarına denk bir grup olmuş, denildiği gibi pcp ile bunu yapana bile tebrikler denilmiş, yaylı ile bunu dürbünsüz yapan arkadaşıma ise, bu konudaki devam eden muhabbet normaldir herhalde, alınmasın bu yüzden..
Ama gerçek olmasını umuyorum halen daha,.. keşke ilk mesajlarda ustaların dediği gibi çift kameralı, kağıda atılmış, net görüntüleri olan bir paylaşımda daha bulunmuş olsaymış arkadaş..
neyse bide ben deneyeceğim müsait olunca,.. kimbilir, belki, bi ihtimal.. ![]()
pim konik olabilirmi, diğer yönden denedizmi çıkarmaya
yada sıkı geçme.. hafif tıklama ile çıkabilir belki..
atışta bulunmak istediğim yere herhangibi bir sekılde yaklasma ihtiyacı duymadan bulundugum konumda yapmak ve uzak mesafede (50-70 metre ) pepsi kutusunun çapını geçmicek grupmanlar oluşturmak istiyorum .
En Güçlü ve İsabetli Yaylı Tüfek Hangisi ?
avdan vazgeçmişsiniz galiba :)
böylesi daha güzel
yazmıştım bu konunun başında ilk mesajlarda..
ama bu akşam gördüm ki, durum değişmemiş aslında..
bu forumda öğrenmek istediğini ilk sorduğu-yazdığı mesajdaki gibi sorarsa tepki alınacağından, durum mevcut konu üzerinden bu şekilde açılmış..
Ama niyet değişmediğinden böyle bir şekilde patlak vermiş..
burda fikir alışverişi yapıyoruz . bazende çok kişinin yasak olduğu için sormaya çekindiği şeylere değiniyoruz .
Buraya kadarını anlarım, herkes istediğini yapar,.. Yasalarda her istediğini yapacağını zanneden insanlara yaptırımlar ile karşılık verir.. Bunda zaten sıkıntı yok.
Ancak neden ısrar ile insanların grupmanlar yaptığı, şişelere, kutulara, kağıtlara atış yaptığı bir yerde avcılık üzerine ısrar edilmiş, ve neden insanların güçlü tüfek istemelerini illlaki avcılık için istiyordur şeklinde kesin bir hükme bağlanmış anlamış değilim..
yav ne enteresan muhabbettir bu, saygı desen yok, ukalalık diz boyu..
bi müdahale lütfen,
ben kitlensin derim, hatta mümkünü varsa silinsin..
Şu kısacık zamanda tanıdığım saygıdeğer insanlara baskın çıkma derdi ile; alabildiğine fütursuz ve umarsızca cümleler kurulmasına tahammül etmek mümkün değil..
zaten yeride değil, silinsin gitsin. Lütfen.
hocam sitede yenıyım bazı yanlıs anlasılmalar oldu lütfen kb .
estağfurullah, kusura bakmak ne haddimize
hepimiz birbirimizden bişeyler öğreniyoruz, iyi forumlar.
atışta bulunmak istediğim yere herhangibi bir sekılde yaklasma ihtiyacı duymadan bulundugum konumda yapmak ve uzak mesafede (50-70 metre ) pepsi kutusunun çapını geçmicek grupmanlar oluşturmak istiyorum .
En Güçlü ve İsabetli Yaylı Tüfek Hangisi ?
avdan vazgeçmişsiniz galiba ![]()
böylesi daha güzel
hemen hemen hepsini siyah noktaya atmaya çalıştım dürbünsüz bu kadar oluyor değigin gibi ferhat abi oynama payıda oldulca yüksek ama daha iyileri en kısa zamanda inşallah
güzel olmuş güzel, sen bakma benim böyle dediğime..
bende pek beceremiyorum zaten bu işi hakkıyla..
birde grupman psikolojisi başka birşey.. adam gerilim oluyor
onu aşmak gerekiyor galiba önce..
tetiği düşürmeden önce nişan alırken eğer dürbünsüz atış yapıyorsanız..
gözünüzü gez ve arpaçık arasında aynı fotograf makinasında zoom yapıyormuş, yada makro çekim gibi.. bir geze odaklanın, bir arpacığa.. arpacık kapalı ise dairenin içinde kalan ilk atış konumunuda hatırınızda tutun..
yani biraz daha sabırla beklemek,ayarlamak gerek, sanki tamam deyip acele atışlar yapmışsınız..
bence ; (her ne kadar profesyonel olmasamda, hatta amatör bile denemez bana ) :)..
aynı noktaya nişan alamamışsınız ve peletten ziyade sizin aynı zannetiğiniz ama farklı noktalara atış yaptığınızdan dağılmış grup bu kadar..
ama ellerinize sağlık..
ne zamandır grupman yapmıyorum, şu benim 13m. 'lik (salondan mutfağa) poligondan bi grup daha paylaşayım daha sonra ![]()
maalesef yaylı tüfeklerin çoğunda dampasız dürbün kullanılamıyor..
dampa denilen tek parça ayak formunda bağlantı ayağı var ancak onunla beraber kullanırsanız sıkıntınız çözülür..
bağlantı ayaklarından olabilir mi?
neyle bağladınız tüfeğinize, normal ayaklar ile mi?
bu yazdığın son mesajla (daha öncede yazmışsın aynını) konuyu açtığın ilk güne geri dönmüşsün.. onca yazılana rağmen ve yine son mesajının başında aynı soruyu sormuşsun..
ellerinize sağlık, tebrikler.
tam olarak senin dediğin gibi bişey değil benim anlatmak isteiğim.. bu başka bişey olmuş..
aksine insanların en değer verdikleri şeyler ne ise ödünç almaktan ve vakti gelmeden en güzel şekilde geri ödemek-vermekten bahsetmiştim ben..
çok yazık, toplumsal güvensizlik kötü bişey, insanların birbirine güvenememesi çok sıkıntı verici, huzursuzluk yaratan ve belki farkında olmadığımız ve adını koyamadığımız biçok sosyolojik sıkıntıların ana kaynağı, kimbilir..
insanları mağdur etmek güzel birşey değil, böylece toplumlarıda mağdur ediyoruz farkında olmadan..
yaptığımız kötü birşey yüzünden belkide genel bir algı oluşmasına sebep oluyoruz;
misal, ''artık forumda güvenilecek insan kalmadı'' gibi.. düşüncelere ve algılara sebep oluyoruz belki..
Bu yüzden; insanlar sorumluluklarını yerine getirme noktasında hem kendi, hemde aralarında bulunduğu beraber yaşadığı insanları düşünerek dikkat etmelidir..
Ancak işin diğer boyutu geldi aklıma.. yada panzehirimi desem.. Bir abimiz vardı, o söylerdi hep..
Bu genel güvensizlik algısından toplumu kurtarabilmek ve paylaşmayı ve yardımlaşmayı.. ve en öenmlisi güvenilir insanların halen var olduğunu ve işte bu yüzden karşısındaki insanada bu anlamda cesaret ve motivasyon kazandırmak adına..
''gidin birinden ihtiyacınız olmadığı halde; vakti belirlenmiş bir süre içersinde ödenmek üzere borç isteyin, ve bunu farklı insanlarda mümkün olduğunca gerçekleştirin.
Sonra, daha henüz taahhüt ettiniz vakit gelmeden iki-üç gün önce, aldığınızı teşekkür ederek sahibine iletin ve o na bu dünyanın içinde güvenilir olmaktan başka yolun olmadığını ve ümidini kaybetmemesi gerektiği hatırlatın..'' derdi.
bence dikkate alınması gereken bir konu.. böyle durumlarda hep O abimizin söyledikleri geliyor aklıma..
güven..güvensizlik..
kötü bişey.
müthiş bişey..
bu arada elinizde fazladan tüp varsa tekliflerinize de açığım. ![]()
Arkadaşlar, nasip olursa bir pcp projesine doğru gidiyoruz gibi..
yanlız tüpü orjinal alalım, kendimiz yapmayalım ne olur ne olmaz dedik..
bu yüzden hatsan tüpleri bağlantı diş ölçüsü hakkında sizlerden bilgi isteyecektim, kaç diştir acaba bilen varmıdır?
namluyu kırmak için uygulanan darbeden ötürü; namlu eğilmesinin önüne geçer ![]()
( iş yerinde öneri yazınca, öneri sonucu tahmini kazanç ve tasarruflar nelerdir sorusuna cevap verebilmek ve önerimizi kabul ettirebilmek için kullandığımız bir yöntem; olayı abartmak
)