eski hatsanı söktüm

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • arkadaşlar yayın iteklediği pistonun önündeki teflon-derlin benzeri materyalden yapılmış kısmın resimleri aşağıda;


    1.resimde bu parçanın alın tarafındaki kanalda, o-ring olması gerekmezmiydi.. oysa çıkmadı


    2. resimde parmağımla gösterdiğim yanal yüzeye, ayrıyeten o-ring conta için bir kanal daha açsam olurmu, yoksaa gerek yokmu, pistonu sıkarmı..


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/KnLWn1.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/KnLW35.jpg]

  • son günlerde acayip sesler çıkarmaya başladı.. bi atıyor normal gibi.. attıığın yere gidiyor..
    bi bakıyosun ploff diye (şimdi anlatamadığım :) ) garip bir sesle 10-15 metrede neredeyse 1 karış aşağıya düşüyor pelet..
    dedim yayımı kırıldı, normal duruyor ama.. bilemedim :)

    • Official Post

    o pelletlerden oluyordur ağabey. pellet tam oturmadıgı zaman aşağı düşme yapıyor. kaliteli bir pelletle deneyin bişey olmaz.
    daha yakından ve net bakın yada fotoğraflayın bir inceleyelim ağabey orada hiç bozukluk olmamsı lazım

  • Garip ses dediginiz ve sacmanin erken dusmesi olayi gecen yil başıma optima550 de gelmisti eve donup sokup bakarim derken sacma yataginin cevresindeki oringin koptugunu ve koptugu noktadan havanin tahliye oldugunu , asiri miktarda yaglandigini gordum. Sizin tufektede böyle bir oring olabilirmi? Ben oringi değiştirdigimde problem duzelmisti.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • evet , geçenlerde onunda bozulduğunu farketmiştim geçenlerde..
    evde bulduğum aynı çapta ama daha ince et kalınlığına sahip bir oring ile değiştirmiştim.. bir kısmı kaçıyor galiba, oysa uygun olan o-ringi alacaktım daha sonra hatırlattığınız iyi oldu. Ancak 2-3 haftadır bu şekilde atışlar yaptığım oldu eskisine nazaran, tam ölçüde olmamasına rağmen daha iyi atıyordu, yani o-ring görevini yapıyor orada, ama değiştirilse daha iyi olur.


    fakat, bu pistonun üstündeki derlig-teflon benzeri materyalden yapılmış kısmı tutan civata tam sıkmıyor onu farkettim, 2 tane rayna benzeri ince pul çıktı tüfeğin içinden, göbek delikleri genişlemiş, muhtemelen piston kafasını sıkan civatanın altındaydı, basınçla-zamanla bozulmuş galiba, şu an piston kafası kendi etrafında döner halde, gevşek.. onunda etkisi olurmu acaba.. civata boşluğundan, delik içinden yaya doğru tüfeğin içine doğru hava kaçırıyor galiba..
    olabilirmi?

  • silah kurulu değilken namlunun uc kısmından içeriye doğru bir üfleyin bakalım hava geri gidiyor mu?resimlerde gördüğüm kadarı ile piston contasında bir sıkıntı görülmüyor,eğer namluda ki oring de sağlamsa belki atış esnasında namlunuz yerinden oynuyor(ileri-geri) ise namlu ile gövde arasında boşluk oluşuyor olabilir.

  • toplayınca deneyim bakayım ama, silahı kurduktan sonra bi kaç defa burayı kontrol etmiştim göz ile.. hani o-ringi değiştirdim demiştim ya, boşluk kalıyormu acaba diye, görüntüde net bir şekilde oturuyordu ama..
    dediğiniz gibi toplayınca bi kontrol edeyim.


    bu arada yayın görünüşü nasıl sizce, çok kolay kuruluyor ama
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/KnLJXa.jpg]

  • sanırım yay tutucunun bir kısmı kırılmış,yay tutucuyu metal bir maddeden yaptırırsanız daha sağlıklı ve yay'ınız düzgün olur

  • hatsan ücretsiz yapabilir isterseniz bi arayıp sorun 20 yıllık hatsanım var bakım yaptırmak istiyorum ne kadar tutar gibi en fazla 60 tl gibi bi ücret cıkar tahminimce

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • yok hocam yay tutucu, orjinal boyutunda, uc tarafındaki döküm izlerinden belli oluyor..

  • yok hocam yay tutucu, orjinal boyutunda, uc tarafındaki döküm izlerinden belli oluyor..
    hocam yanlışınız olmasın,ben fotolardan kırık gibi görüyorum.yay tutucuyu pistonun iç kısmına soktuğunuz zaman tutucu ile piston iç taban kısmı bir birine yakın olması gerekiyor.bence yay'ınızın düzgün olmayışının sebebi 1.tutucunun plastik olması 2.tutucunun kısa olması

  • o zaman tutucu ile alakalı olarak başlangıçta bir problem olmuş, kısa yapılmış.. yoksa kırılmadığı net bir şekilde belli oluyor..
    o zaman onu uzatacağız biraz,.

  • şimdi cemal kardeşimin koyduğu resme baktımda, eğer parçaların altındaki kağıt bir A4 ise, benim yay ile oyay arasında dağlar kadar fark var..
    yay boyları bu kadar farklı olabilirmi ki ? farklı tüfekte olsa..

  • Yay boyutları farklı olabiliceği gibi sizn yay biraz kullanımdan dolayı iyice preslenmiş gibi. Kaç yıldır kullanıyorsunuz tahmini ne kadar atış yapmışsınızdır?

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • kaç yıldır?..
    tüfek 20 senelik rahat var, lakin 5 kutu pellet ya atılmış, ya atılmamıştır.. yani yaklaşık 1000 defa diyelim.