Gepard adlı kullanıcının mesajları

    Kesinlikle baikal tek kırma da üzerinde durulması gereken bir tüfek. Yıldızda bir olumsuzluk tespit etseydim kıymetli moderatörümüz Ziya Abinin tavsiyesi ile baikala yöneliyordum. :D

    Öncelikle Merhabalar,


    Malumunuz havalı tüfekle av yasak. Zararlı mücadelesini bu kapsama dahil etmek tam olarak doğru olmasa da forum olarak canlı hedefe atış konusunda belli hassasiyetlerimiz mevcut. O yüzden o kısma hiç değinmeyeceğim sizden de ricam forumda bu husus üzerinde durmayalım.


    Dediğiniz mesafelerde kendi tecrübelerime göre size 5.5 mm önereceğim. Bahsettiğiniz modelleri maalesef ben öneremiyorum. Muhakkak seveni vardır o ayrı mesele. 135 vortex kurması zor magnum sınıfı bir silah. Namlusunun da nisbeten diğer magnumlara göre kısa olmasından kaynaklı kurma esnasında elden kaçmalar olabiliyor. Sonuç olarak eğik bir namluya sahip oluyorsunuz. Gamo markasına gelirsek maalesef servisle ilgili yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı size tavsiye edemeyeceğim.


    Atışlarınızı göz gez arpacık şeklinde yapacağınızı düşünürsek yerli silahlardan size şu an kullandığım mod87 vortex önerebilirim. Yine forumda tecrübeli atıcılarımızdan Emir Abinin sevdiği hatsan dominatör de bir başka mantıklı tercih olabilir.


    Malzeme kalitesi konusunda titizseniz ve 4.5mm de düşünürüm derseniz ithal bir diana mod 31 de önerebilirim size. Gez arpacık takımı da yerli muadillerine göre çok daha kalitelidir.


    Tabancalara gelirsek önerilebilecek silah zoraki ultra ancak dediğiniz mesafelerde de tahribat beklemek doğru olmayabilir. Tahribat beklentinizi magnum sınıfı bir yaylı karşılayabilir bir miktar, ama ağırlık ve optiksiz atış yapacağınızı düşünürsek denemeden magnum sınıfına yönelmenizi tavsiye etmem. Tahbribat beklentilerinize pcp tüfekler daha rahat cevap verir.

    Merhabalar,


    Önceden de bahsettiğim gibi epey araştırdıktan sonra 66cm, 3 numara sabit şoklu yıldız tk 36 sahibi oldum. Kalibre meselesine gelirsek 12 gauge zaten sağlam tepiyor malumunuz. Tek kırma tüfekler 1.5 kilo civarı üretiliyor. Tüfek hafif olduğundan sizi fazlasıyla sarsacaktır. 20 gauge yine olabilir ama 12 tek kırmada can sıkar. Slug atışı düşünüyosanız 36 guage sizi gayet tatmin edecektir. Şoksuz slug namlu sipariş edebilirsiniz. Zaten sabit şoklu tüfeklerde 3 numaraya kadar slug atış yapmanız namlu ömrüne veya atışlara olumsuz bir etki yaratmaz. Yani benim gibi 3 numara şok da sipariş edebilirsiniz ileride saçma atmak isterseniz. Zira 5-6 numara fişeklerle 30yarda kadar olumlu sonuçlar almak mümkün. Şoklu namluda sabot mermiden uzak durmanız yeterli.


    Marka seçimine gelirsek huğlu piyasada satılan ismi markası güven vermeyen tüfeklerle benzer parçalara sahip gibi geldi bana. Tek kırmaları fason ürettirdiğine dair ateşli forumlarında da birkaç paylaşım okuyunca da direkt eledim. Teyitli bir bilgi değil ama araştırırsanız 200-250 liralık tüfeklerle aynı tipe hatta aynı tetik korkuluklarını vs paylaştığını görebilirsiniz.


    Armsana gelirsek. İlk tek kırma hevesim eosla başladı zaten. Ancak bizim forumda da üye olan Salih Abinin ateşli forumlarında yapmış olduğu incelemeler ve diğer kullanıcı yorumları beni tüfekten soğutmaya yetti. 36 gauge'de arpacık atım yatağının altında kalıyordu nişan hattında. Ayrıca tüfeği incelediğimde de işçilik ve plastik kalitesi pek memnun etmedi. Bir diğer dezavantajı tüfek tam olarak ikiye katlanmıyordu, ikiye ayrılıyordu. Yani arazide tüfeği katlayıp çantaya atmak yerinde kolay da olsa söküp takmak demek bence ufak da olsa gereksiz bir zahmet demek. Ek olarak enjektör çok havalı dursa da ben sadelikten yanayım. Sonuçta tek kırma bir tüfekte soluk soluğa bir ava girişmeyeceğimizi düşünürsek enjektör gibi ileride arızalanma olasılığı olan ekstra bir mekanizmayı tüfekte bulundurmaya gerek duymadım.


    Son seçeneğim de yıldızın tüfekleriydi. Bundan önce hiç bu markayı kullanmamıştım. Ancak fiyatlarının yerli muadillerine göre yüksekliği ilgimi çekiyordu. Tk-36'yı araştırdıkça da aklıma yatmaya başladı. Zira Amerika'da bu işin erbabı sayılabilecek insanlar tarafından hem fiyatı hem de işçiliğinden dolayı oldukça övülmüş bu tüfek. 36 gauge ile epey tavşan ve hindi avı yapan vardı yıldızın 3 numara şoklusu ile. ( 3 numara şoklu aldım ama diğer kalibreler varken bu tüfekle avı düşünmüyorum şu an. :) ) Tüfekte kronik bir şikayet olmaması ve bu kadar övülmüş olmasından dolayı arkadaşımla kendime sipariş ettim. Şu ana kadar toplamda 60-70 fişek atılmıştır. Hiçbir şikayetimiz yok. Gayet hafif keyifli bir tüfek.


    En önemlisi işçiliği 600 liralık bir tüfek için gerçekten çok iyi. Ahşabı vs gerçekten tatmin edici. Ek olarak şu an üretilen tk 36'ların namlusu bantlı namlu. Estetik olarak da çok daha iyi durmuş.



    İsterseniz ateşli kısmında yeni bir konu açın. Beklentilerinize göre modeli bulalım. Ben de neredeyse tüm yerli teklileri araştırıp mevcut tüfekte karar kıldım.



    Abiler ben de bir tek kırma düşünüyorum ama baktıklarımın arasında (huğlu,eos serisi) gez yoktu.Acaba gezli modeller var mı ? Belki namluya bağlanan raylardan takıp bir gez bağlanabilir

    Kesinlikle kağıt kalitesi değiştiriyor ama chrono yaygın değilken mecbur kitaba deftere atıp kıyaslıyorduk. :) bahsedilen tahribat farkı çok fazla olduğundan kuvvetle muhtemelen yay yada contada sıkıntı mevcut diye düşünüyorum. Yayda kırık varsa hem kurarken katır kutur ses gelir hem de kurması daha kolay olur. Piston keçesinde yırtık veya kaçak varsa piston eskisine nazaran daha sert vurur ve sarsıntı yaratır. Sorunu tespit ederken bunları da göz önünde bulundurun.


    Ellerinde conta olmaması çok ilginç. Sorsaydınız ne zaman geleceğini sonuçta yetkili ithalatçı bayiiler ve yedek parça hizmeti sunmak zorundalar.


    Yayı takamazsınız demeleri tamamen işçilik ücreti almak adına. Becerikli eller bırakın yay takmayı tüfeği baştan yapıyor neredeyse. O yüzden zetax emir abiyle bir görüşün.

    Mesafe ve vuruş açısı aynı ise muhtemelen ya yayınız kırılmıştır ya da piston contanız dağılmıştır. Yeni bir yaylı tüfekte bunun en büyük sebeplerinden birisi de tüfekle boş atış yapmaktır.


    Ben uğraşamam derseniz tüfeğinizin servis hizmetini adana ideal av vermektedir.

    Merhabalar,


    Yaylı olmak zorunda değilse crosman 2100 ya da crosman 1077.


    Yaylı olsun derseniz hatsan striker 1000x tam aradığınız tüfekler.


    Yusuf bey iyidir. Ona da danışabilirsiniz.


    Bir de sizi forumumuzun tanışalım kısmında da görmek isteriz. :)

    bende bir hevesle şarjörlü tüfek aldım, daha ilk atışta fişek sıkıştı, her iki tüfek fabrikaya gönderildi, görüntü gerçekten insanın hoşuna gidiyor fakat asıl işlevi olan fişek atmayı başaramıyor, boş fişek takılıyor yada fişek dikiyor yani namluya süremiyor, ruhsata işlendiği içinde artık geri de veremiyoruz, kısacası pişman oldum, bana sorarsanız şarjörlü tüfekten uzak durun, taktik modelli olan otomatik tüfek bakın yani alttan doldurmalı olanlardan, şarjörlü tüfekler fişek seçiyor diğerleri ise hepsini atabiliyor, youtube ta bir sürü markanın videoları var hepside suçu fişeğe atıyor, aşağıdaki tüfeği inceleyin hemde yarı fiyatı,

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Öncelikle çok geçmiş olsun. Verdiğiniz paraya deneyim parası olarak bakmak bu saatten sonra daha doğru belki.


    Bu arada yanlış anlamayın verdiğiniz linkteki inceleme hayatımda gördüğüm en abzürt tüfek değerlendirmesi (hatta videolardan biri) galiba :)


    İyi forumlar dilerim.