KaraPence adlı kullanıcının mesajları

    sayın pena,


    Co2 bir havalı silaha sahip olmanın bazı dezavantajlarını bilmeniz gerek:

    Kesinlikle sızdırma yapacaktır

    Pellet veya bb fark etmez kesinlikle isabet oranı düşük olacaktır

    Bozulduğunda Tamiri pek mümkün değildir (en azından ülkemizde satılan yabancı menşei silahlarda)

    Belli bir atış sayısından sonra keyif alamayacaksınız.


    Tüm bunlar göz önüne alındığında size önerim zoraki hp ultra veya light olacaktır.

    Bu silah konusunda forumda çok sayıda yorum bulabilirsiniz.

    öncelikle bizim gibi yeni başlayanlara yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim. yalnzı gamoya pahalı demişsiniz ama ithal tüfekler içinde en ucuzu gamo sanki araştırdiğım kadarıyla. ikinci el tavsiye etmişsiniz.peki nerden bulabilirim güvenilir bir ikinci el?

    aslında demek istediğim şuydu; gamo o fiyatları hak eden tüfekler yapmıyor. O fiyatların biraz üstüne çıkınca dünyanın en kaliteli yaylıları alınabilir. 3 tane gamo kullanmış biri olarak şunu söylemeliyim ki gamo modellerinin bazılarında namludan veya mekanizmadan kaynaklı kronik arızalar çıkabiliyor.


    Gamo alacağınıza onun yarı fiyatına hatsan almanızı öneririm. Mesela dominatör serisinden çok memnundu kullananlar. Fiyat/performans tüfeği olarak hatsanın 500-600TL düzeyindeki serileri iyidir. Ufak düzeltmelerle vuran bir tüfek haline gelebilir.


    Bir kere alayım yıllarca kullanayım derseniz o zaman 1000TL üzerinde bir meblağ gözden çıkarılacaktır. 1200TL civarında sıfır hw50 alınabilir mesela.

    "Atıcının kendi hatası dışında arızalanmayan " sadece yaylımı? aynı durum pcp için de geçerli mi? Kusura bakmayın elimdeki silahlar (jumbo ve zoraki hariç) o kadar çok fabrikaya gitti geldi ki forumdan edindiğimiz bilgiler olmasa artık normalin bu olduğunu zannetmeye başlayacağız. Eğer durum pcp lerde de böyleyse 6.35 cal. edinme hayalim için biraz daha bekleyip ,biriktirmeye değer.

    Pcp'lerin hareketli mekanizmaları yaylı kadar olmadğı için yere düşürme, sağını solunu söküp kurcalama veya pompa ile hava basmaktan kaynaklı valf problemleri( bana göre bu da kullanıcı hatasıdır) dışında pcp silahları zor bozarsınız.

    Ben de yazılanları okuyup, sık arızalanmayan, artık bıkkınlık verecek şekilde hep aynı noktaya grupman yapabilen namluya sahip, yabancı silahlardan edinmeyi düşünüyorum, gelgelelim anladığım kadarı ile bunların çoğunda yedek parça ve servis büyük sıkıntı, eliniz bu işlere yatkın da değilse ben de bu paraya vortex de mod. 87, pcp de kral maxi- mega ile bir set öneririm.
    Sahi ,gamo(gamosunu yakacağım söyleyen arkadaşımızı hatırlıyorum,sn.zetax Emir bey çözmüştü sorunu),evanix,weihrauch,air arms,benjamin,Sumatra, FX bunların Türkiye'de servisleri var mıdır?eğer varsa servislerinden memnun musunuz?

    ben daha önce atıcının kendi hatası dışında bozulmuş olan bir weihrauch, diana veya air arms yaylı tüfek duymadım.
    Bu markalardan servis sağlayıcılarını bildiklerim şunlar:
    Weihrauch-meydan av
    Diana- avdoğa
    Air arms-?


    Ben proxima'ya o kadar para vereceğinize yukarıdaki markalardan 2. El de olsa bir hw50, diana mod460, mod52, hw77k veya hw97 almanızı öneriyorum.


    Gamo tüfekler hem bence çok çok pahalı hem de ideal av konusunda çok şikayet var. Ben de zamanında ideal av ile yedek parça konusunda büyük sıkıntı yaşamıştım.


    Ama meydan av ve avdoğa ile hiç problem yaşamadım. İkisi de iyi niyetle servis hizmeti veriyorlar.


    Yeri gelmişken söyleyeyim, Biz forum moderatörlerini sanki yabancı tüfek hayranı yerli düşmanı gibi gören kişiler envanterimizde yerli tüfekler de olduğunu bilsinler. Herkes gibi bizler de önce bu forumun birer üyesiyiz sonra da moderatörleriyiz. Herkes gibi tecrübe ve düşüncelerimizi paylaşabiliriz.


    Yerli üretim havalı silahların hepsini de eleştirmiyoruz. Zoraki hp pnömatik tabanca hakkında bir tane olumsuz yorum bulamazsınız mesela. Neden? Çünkü adamlar dünya standardında havalı silah yapmışlar.
    Öteki firmalar da yapsın kaliteli ürünler onları da baştacı edelim.
    Bozulup servise muhtaç olacağını kabullenerek havalı silah almayınız. Bozulma ihtimali en düşük, müşteri memnuniyeti en yüksek silahlara yöneliniz. Bütçeniz dahilinde en uygun bulduğunuz seçeneği alınız.

    Gamo 'nun cf20 modeli benzeri bir pellet yükleme sistemi var.
    Cf20'de oring problemleri vardı. Belki stoeger çözmüştür. Pratik bir sistem ama çok başarılı olmadığı için gamo üretmmedi bir daha.

    sayın falcone, konu olması gerektiği gibi tartışılıyor kimse kimseye hakaret etmiyor zira siz de gayet net şekilde düşüncelerinizi yazmışsınız.


    Gereken yerde gereken müdahaleyi biz forum moderatörleri yaparız.


    Müsterih olunuz.

    benim bulunduğum ilçedeki ruhsat şube memurları işlerini severek yapıyor ve vatandaşa yardımcı oluyor, saygılı davranıyorlar. Bu birazda insanın işini sevmesi ve görev bilinci ile alakalı bence.


    Kimse kimseyi zorla polis, asker, doktor, hemşire yapmıyor. Bu meslek onun seçimi ise gereklerini yapacak, yapamıyorsa başka iş yapacak.
    Maalesef ortalıkta yukarıda saydığım mesleklerin şartlarını kaldıramayan insanlar var.

    İlk olarak geçmiş olsun.


    Bu hobi maalesef bu tip aksiliklerle dolu bir hobidir. Hemen herkesin başından benzer aksilikler geçmiştir. O nedenle mümkün olan en kaliteli malzemelerle hobiye başlamak en doğrusudur.


    Size önerim: ilerleyen zamanda bütçenizi tekrar oluşturup yeni bir set almanızdır.

    2017 yılının ikinci yarışması olan Fethiye Kıdrak Koyu FT müsabakası katılım bilgileri aşağıdaki gibidir.
    Müsabakaya katılmak isteyenler:
    takım/şehir/isim soyisim/katılacağı klasman (PCP-Yaylı)/tüfek marka model kalibre/dürbün


    Şeklinde bilgilerini konu başlığı altına girebilirler.


    ftbrturk sitesindeki ilanı aşağıda paylaşıyorum;


    12-13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde FAK - Fethiye Atıcılık Kulübü olarak Fethiye'nin Kıdrak Koyu'nda düzenlemeyi planladığımız ulusal çaplı 2017 FETHİYE FT Müsabakasını ilan etmekten kıvanç duyarız.
    Katılımcıların organizasyonla ilgili ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri tek seferde mümkün olduğunca erken vermeye özen gösterdik. Müsabaka ile ilgili ihtiyaç duyulabilecek detaylara aşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.
    MÜSABAKANIN YERİ:


    Kıdrak Koyu plajında tertiplenecektir. Fethiye ilçesine bağlıdır.


    Müsabaka alanı için geçmiş veriler incelendiğinde Mayıs ayı sıcaklık ortalamaları 20-14°C civarlarında seyretmektedir.


    MÜSABAKA TAKVİMİ:


    Cuma, 12 Mayıs 2017
    Sıfırlama/Antrenman 10.00-19:00


    Cumartesi, 13 Mayıs 2017
    Sıfırlama/Antrenman 08.00-09.00
    Brifing 09.30
    Müsabaka Başlangıcı 10.00


    Pazar, 14 Mayıs 2017
    Sıfırlama/Antrenman 08.00-09.00
    Brifing 09.30
    Müsabaka Başlangıcı 10.00
    Ödül Töreni 16.00-17:00


    KURALLAR:


    Kurallar, WFTF/EFTF’nin uyguladığı kurallar baz alınarak ülkemiz koşulları çerçevesinde hazırlanmıştır. *pdf formatındaki kurallar kitabını aşağıdaki linki tıklayarak indirebilirsiniz.
    http://www.ftbrturk.com/targets/ft_kurallar_2015.pdf


    DERECELENDİRME:


    Takımlar Şampiyonluğu
    PCP Kategorisi
    Yaylı Kategorisi
    Bayanlar Sınıfı Genel Sıralama


    KAYIT ve KONAKLAMA:


    Ön kayıtlar için son tarih 14 Nisan 2017 Cuma'dır. Katılım ücretlerinin yatırılacağı banka hesap numarası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.


    Kesin kayıt için müsabaka katılım ücreti 100 TL


    ***Havale/EFT işlemlerinde açıklama kısmına mutlaka yarışmacı ismini ve FAK FT ifadelerini belirtiniz. Hazırlıkların tamamlanması ve kesinleşen kayıtlara göre kulvar gruplarının belirlenebilmesi için ücretlerin 14 Nisan 2017 Cuma gününe kadar gönderilmesi gerekmektedir.***


    Koyun civarında her bütçeye uygun otel ve pansiyon seçenekleri mevcuttur.

    Steve her zaman güzel paylaşımlar yayınlar. Bu adamı Ted'den daha çok seviyorum. Az laf çok iş yapıyor.
    .45 cal bir pcp tanıtımı var. 380 ve 450 grain pelletlerle 614.11 fpe gibi enerji ile 150 yarda kadar inceleme videosu bugün yayınlandı paylaşmak istedim.
    İyi seyirler.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    ülkede 2 tane firma var yerden yere vuruluyo kaliteyi kim istemez eleştiri tabiki yapilir ama bazi isler yermeyle degil moralle ilerler çin taklit ediyo çin kopyaliyo dediler 5 sene önce şimdi aliexten çin mali alcaz diye yırtınıyoruz demem o ki hatsan kral da olmasa bir cok ürünu rüyamizda görürdük ithalleri bu kadar da ayyuka cikarmak biraz zoruma gidiyo acikcasi

    kimsenin bu firmalara düşmanlığı yok.
    Ülkemizin firmaları. Daha İyisini yapsınlar önce eleştiren arkadaşlar alır kullanır, gururla paylaşır.


    Bakın air-arms, weihrauch, daystate hepsinin şimdiye kadar çıkardığı tüm pcp modellerini toplayın bir firmamızın model sayısı kadar etmez,


    Bu yabancı markaların en eski en kötü olduğunu düşündüğünüz pcp modelini seçin, ülkemizde üretilen en kaliteli olduğunu düşündüğünüz modelle karşılaştırın. Sonuç ne?


    İşte bundan bahsediyorum.


    Hesap biraz Devlet Bahçeli hesabı gibi oldu ama idare edin artık :)


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Sanırım o başlık silindi dün @KaraPence tarafından.

    Foruma üye olup, hemen akabinde belli bir firmaya yönelik üst üste konu açan hesaplar ve açtıkları konular silinecektir.
    Bu tip üyeler forumdan süresiz olarak uzaklaştırılacaktır.
    Sürekli aynı firmaların ürünlerini tek bir resimle viral reklam gibi gösterip forumu farklı amaçlara alet edenlere kapımız kapalı.


    Söz konusu markaların Çeşitli tüfeklerini ciddiyetle ve tarafsız olarak inceleyip paylaşımda bulunan arkadaşlar da var forumda. Onları takip ederek ürünler hakkında objektif ve detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

    Dipcik boyuda ayarlı aslında, uzayabiliyor. Ancak en kısa hali bile dürbünde göz kaynak mesafesi için yeterli gelmiyor maalesef. Ben dipçiği toplamda 8.5 cm kısaltmış oldum.

    Bu daha kötü o zaman :) Yapılmış, emek verilmiş ama belli ki en düşük tolerans yanlış hesaplanmış.
    Neyse en azından düşünmüşler.

    İnsanın aklı almıyor.
    Bu dipçiği tasarlayanlar, dipçik boyunu nasıl ayarlanabilir olarak düşünemezler?
    Dipçik tek parça olsa tek kalıp yapıp uygun fiyatlı satmak için diye düşünebilirdim.


    Ama bakıyorum ayarlı yanaklık bile var, dipçik boyu ayarlı değil.


    İhtiyaç belirleme, özellik-fayda, maliyet analizi ve pazarlama aktivitelerinin eksik yapılması veya hiç yapılmaması maalesef her sektörümüzün ortak sorunu.

    Henüz ilk silahım olacağı için ikinci ele pek yanaşmıyorum. Sig sauer p250 nasıldır acaba ? 400 liraya buldum bir siteden

    Co2 ile çalışan ve pellet atan tabanca olarak gamo p85, walther cp88 ve kwc 1911 kullandım. Blowback çok tavsiye etmem tüpü çok çabuk bitiriyor. O nedenle walther cp88 önermiştim.


    Sig sauer p250 kullanmadığım için fiyat-performans detaylarını bilmiyorum.


    Belki kullanan başka arkadaşlar vardır.