KaraPence adlı kullanıcının mesajları

    Kendinizi hiç üzmeyin.
    Yaylı silahların genel problemi istikrarsız atışa sahip olmalarıdır.


    Bütçeniz nispetinde pnömatik bir tabanca veya tüfek edinin.
    Zoraki
    At44
    Puncher
    Hw100
    Aa s510
    Cricket
    Daystate


    Bütçeniz neye el veriyorsa birini alın. Güle güle kullanın.

    Bence tel harbi kullanmayın.


    Ucuna kıstırma kurşun taktığınız bir tesbih ipinin diğer tarafına bağlayacağınız bir bez parçası ile namluyu temizleyebilirsiniz.
    Önce iki defa yağlı sonra bez temiz çıkıncaya kadar kuru bezle namlu içini temizleyebilirsiniz.


    Tesbih ipini hac malzemeleri satan veya camilerin içinde karşısında bulunan kitapçılarda bulabilirsiniz.
    Kıstırma kurşun balık malzemesi satan heryerde bulunur.
    Temizlik bezi olarak eski bir fanilayı veya toz bezini parçalayıp kullanabilirsiniz.

    Vidaları ve ayakları yanınızda götürün. Muhtemelen iyi bir hırdavatçıda bulabilirsiniz.
    Wd40 damlatılacak yer vidaları. Alyan giren yeri değil uç kısımları.


    Kolay gelsin.

    Dampa ayağın yalama olan alyan vidalarını torx alyan ile açmayı deneyin.
    Bunu yapmadan önce alyan vidanın aşağıdaki kısımlarına wd40 veya birer damla mazot damlatıp 2-3 saat beklerseniz daha rahat açılacaktır.
    Uygun torx ile alyan vidayı çevirmeden önce tornavida sapı gibi bir şeyle birkaç defa hafifçe tıklarsanız kolay açılma ihtimali artar.


    Buna benzer bir olay başıma geldiğinde bana bunu önermişlerdi ve işe yaramıştı.

    kulaklıksız atış yapmamanızı tavsiye ederim. Akustik travma kulağinizda geri dönüşümsüz hasar bırakabilir. Ilerleyen yaşlarda bariz işitme kaybı ile sonuçlanabilir.

    maalesef bende olan bir durum. Akustik travma veya akustik sendrom olarak da adlandırılan bu rahatsızlık, özellikle üst üste yüksek sese yani darbeye maruz kalan kulak içi hücrelerin yaralanması durumudur.


    Bende ilk olarak askerlik görevimi yaparken başlayıp daha sonra bir ateşli silah atışı sırasında kulaklık kullanmadığım için kalıcı kulak çınlaması olarak devam eden rahatsızlık. Şu an için %3 gibi bir işitme kaybına sebep oldu. Ama çınlama konusunda tıp hala çaresiz.


    Sonuç olarak herkese kulak sağlığı için yüksek sesli mekanlardan uzak durmasını, kulak içi kulaklıklarla çok yüksek sesle müzik dinlememesini, ateşli silah atışlarında mutlaka bu iş için üretilmiş kulaklık kullanmasını şiddetle öneriyorum.


    Kulak çınlamasına bir şekilde alışıyorsunuz ama işitme kaybı hayat kalitenizi ciddi biçimde etkileyebilir.

    Arkadaşlar böle konuşmanıza üzüldüm gerçekten ama şunu bilmenizi isterim operasyon faaliyetindeyim tv de görmüşünüzdür çukurca güven dağı. Telefonla fazla ilgilenememekteyim lütfwn kusura bakmayın

    Konuya müdahil olmak istemiyordum ama Pasha6161 arkadaşımızın yukarıdaki açıklaması, cevap veremediği kişiler için "yeterince" geçerli değil mi?


    Belki bazıları çok klişe bulabilir ama; Evlerimizde huzur içinde bilgisayar başında bu forumda paylaşım yapabiliyorsak Pasha6161 ve onun gibi vazifesinin başında bulunan güvenlik görevlisi kardeşlerimiz sayesinde değil mi?


    Biraz daha hoşgörüye ve birbirimizi anlamaya ihtiyaç var.
    Gereksiz kırgınlıklar bizi bir yere görürmez.
    Forumdaki yardımlaşma ve hobidaşlık üst seviyede. Ali Tekin ve Emrah(swordfish) bu konu içinde Pasha6161 arkadaşımıza samimiyetle yardımcı olmuş ve forumdaki yeni üyelere iyi birer örnek teşkil etmişlerdir.


    Bence konu bu güzellikler arasında devam etmeli. Sorunun hallolduğu ile ilgili mesaj gelene kadar konu devam edecektir.

    askerden döndükten sonra, halen orada olan arkadaşlara mektuplar yazdım gelen cevaplardan birinde "askerlik bitmesine bitiyor da, aslında giden ömürden gidiyor" diyordu.


    Sevgili arkadaşlar, Evet bizden de eşkıyadan da çok ölen oluyor, fakat aslında neticede bu yurdun bu toprakların genç evlatlarından büyük cevherler eksiliyor. Ölenler hep müslüman veya müstakbel müslüman çocuklar değil mi. Bunları bir arada tutmaya yarayacak fikri olan neden yok. Neden hep ayrılığın hangi esasa göre yapılması gerektiğini münakaşa ediyoruz. Bu durum tahmin edin kimleri sevindiriyor.

    Bu kardeşlik türkülerini bırakalı çok oldu.
    teröristlerin silahlı unsurlarının bir çoğu yurtdışından ülkemize giriş yapmış düşmanlardır. Onlara destek verenler de üç kuruşluk avanta için vatanı satan hainlerdir.
    Doğu ve güneydoğu anadoludaki belediyelerin ve devlet memurlarının bir kısmının bu hainlerin kendilerinden ve ailelerinden seçilmesi karşılığında örgüte para ve her türlü lojistik yardım yapmışlardır yıllardır.


    O nedenle ben bu kardeşlik ve barış söylemlerinin artık doğru olduğunu düşünmüyorum.


    Önce bu hainleri bulup temizlemeli ve devletten aldıkları her türlü maaş, yardım vs. Kesmelisiniz.


    İngiltere ira'yı böyle bitirdi. Açıp okuyabilirsiniz.


    Hain her zaman haindir. Cezası verilmeli, cezasını vermezsen YOK olursun.

    Yapılan yorumlara bakınca insan, demek ki tanışalım bölümünde 3-5 kelam edip sözüm ona kendini tanıtan insanlar asıl böyle bir durumla karşılaşınca kendilerini tanitabiliyormus diyor. Yazık vallahi.


    konuya girişiniz fps yönünde olsaydı size 2 fps farkla çalışan regülatörlu tufeklerımızden bahsederdık, video da arkadaş altoros regülatör ün çok stabil olmadığını burdaki amacın atış sayısını artırmak olduğunu söyleyen sözleri kayıtlı.
    Ayrıca grupman videosunda hiçte 10 mt mahkum bir tüfek yok, 50 mt de 5 kuruş 10 atış var. Bunu beğendiğiniz 20 fps farkla çalışan tüfek yapıyor


    Atış sayısının yanlış olduğu bi tüfeğin o kadar atış yapmayacağını iddaa ederken birden fps den dem vuruyorsunuz garip....

    Sayın ara konu hakkında detaylı görüşünü ve nedenlerini açıklamış.
    Biraz yapıcı olmanın kimseye zararı dokunmaz. Ortada hakaret veya küfür yok. Lütfen daha yapıcı olalım. Bu noktadan sonra Tartışma ve sitemlerinizi içeren cümlelerinizi özel mesaj ile paylaşın.


    Çalışma çok güzel ve faydalı. Artık bunun üzerinden ilerleyelim yoksa bu faydalı konuyu kilitlenek durumunda kalacağım.

    Me2t arkadas, tufek uzerindeki tup, kac cc.




    Aug 5th 2015 tarihinde acmisim.


    her atışta ne kadar hava harcadığını neye göre hesaplıyorsunuz? . Bunu sordunuz esayar07 arkadas. Cevap verdim. Sacma dediniz. Sacma degil. Hesap dogru. Uslup yanlis. Tartismadan cekiliyorum.

    Tabiri caizse bodoslama bir şekilde yapılan bir çalışmayı çökertme amaçlı yaklaşımınız ne kadar doğru sayın ara? Bahsettiğiniz üslubu sizde de görmek pek mümkün değil. Etki-tepki meselesi. İnsanlara nasıl yaklaşırsanız o şekilde karşılık bulursunuz. Biraz empati lütfen.

    bt 65 dezqvantajlari olan,buna karsılık kimligi,karakteri,yapabilecekleri belli bir uzun atış güç tüfeğidir.galatian ise benim şahsen üretim amacının ne oldugunu anlayamadıgım bir ürün.

    Bana göre galatian serisi diana'nın p 1000 serisi dikkate alınarak üretilmiş ve çift parça kundak ile yivsiz av tüfeği görünümü verilmeye çalışılmış halidir. Aslında mekanizma olarak, şarjör indekslemesi olarak diğer hatsan modellerinden kaliteli gibi duruyor ama nedense alan satıyor. Bir nedeni mutlaka olmalı.

    "Müşteri ilişkileri" ve "müşteri memnuniyeti" denen şeylerin bir esnafa neler kazandırdığını ve neler kaybettirdiğini bir bilseler...
    Paylaşım için teşekkürler. Belki onlarca kişinin pazarsını, dahası ruh sağlığını kaybetmesine engel olabilecek bir örnek.

    son derece anlaşılabilir ve net bir açıklama.
    Bir ekleme yapmak gerekirse pcp silahlarda namlu boyu ayarlamak yerine gücü optimum dderecede artırıp azaltmak da mümkündür.
    Yaylılarda da yayı değiştirmek suretiyle bu mümkün ama yaylıda sarsıntı faktörü de devreye girdiği için ustalar max 43cm namlu önermekte. Yani sarstıntının pellet namluyu terk ettikten sonra etkisini gösterip atışa negatif etkisi olmaması durumu. Hatta yaylı tüfek ile atış yaparken el kundağı kısmını sıkı sıkı kavramayıp olabildiğince destek amaçlı tutuş önerilir.
    Çünkü tüfeğin atıştan sonraki salınımını (floating) rahat yapması, namlu yönünü değiştirmeyerek atış esnasında istenen düzlemde vuruş yapmasını sağlar. Ben bunu deneyerek gördüm. İnanılmaz derecede isabeti etkiliyor.

    Abi tamam haklısın tehlikeli bir iş de testli tüpü geçtim 2016 model sıfır tüplü arkadaşımı yönlendirdim aynı muhabbeti yaptılar olay işin tehlikesinden çok tüp satışında da hava basiminda da tekel olma çabası olunca insanın canı sıkılıyor keyif için yaptığımız hobide sinirlerimiz geriliyor

    Muradhan öncelikle konuda bahsi geçen kişi çok yakından tanıdığım ve sevdiğim bir abim olduğu için konuyu bir de kendisinden dinledim. Bir kere götürdüğünüz tüp sıfır ve 2016 model değil, 2016 da testi yapılmış tüpmüş. Bununla beraber 2016 testli tüp dahi olsa doldurma zorunluluğu yine yok. Tekel olma çabası hiç yok, 2009 dan bu yana tüpleri aynı ücretle dolduran bir kişinin tekel olma gibi hırsları olamaz. Ayrıca kendisi uzun zaman önce forumdan uzaklaştırıldığı için cevap hakkı da yok. Cevap hakkı olmayan bir kişi hakkında bu kadar itham yapılmaz.

    Bu basmama olayı bana göre yeterince rekabet olmadan dolayı kaynaklanıyor, kendi müşterisini garantilemiş o yüzden rahat, biraz rekabet artsın ve devamlı müşterileri başka bir dolum yerine yönelisin bu kadar rahat müşteri reddedecek mi bakalım, bu tüp olayı da mercedes, bmw veya başka marka aracın tamiri değil de daha çok pompacının arabaya yakıt koymasına benziyor, bu ben sadece mercedeslere veya bmwelere benzin satacağım demesi gibi anlama geliyor, veya lpgeli araçlara sadece benim taktığım lpg sistemi araca gaz basarım gibi anlam çıkıyor, tüpü eski olsa anlarım, teste güvenmem der ama sıfır tüp neden doldurmasın, veya kompresör fazla yıpranmasın bana para lazım değil kendi müşterilerimi idare etsin yeter gibi bir düşünce de olabilir.

    Sn. nihatfevzioğlu yukarıda bahsettiğiniz kişiyi tanıyor musunuz?
    Konuya malzeme olan sıfır tüpün sıfır tüp olmadığını öğrendim. Demek ki iki tarafı da dinlemeden yorum yapmamak gerekiyormuş. Hele ki cevap hakkı bulunmayan kişiler hakkında bunu bu forumda yapmayınız.
    Lpg'li araçları bugün emniyet gerekçesi ile kapalı otoparklara nasıl almıyorlar ise tüp dolumu yapan kişinin bildiği veya güvendiği kişilerin tüplerini doldurma veya "gözünün tuttuğu" tüpleri doldurma hakkı her zaman vardır.


    Konu cevap hakkı olmayan bir kişi üzerinden yeteri kadar ilerlediği için kilitlenmiştir.


    Scba tüplerinin dolum yerleri ile ilgili konuyu ayrıca ilgili bölümde açabilirisiniz.

    Evet kalibreler ve çalışma prensibi konusunda yasal düzenleme yazılı olarak yok. Ama üretim veya ithalat izni için ilgili bakanlıklara gidildiğinde net bir şekilde reddediliyorsunuz. Bunu önde gelen av bayiisi veya üreticiler defaatle belirttiler.


    Zaten ülkede havalı silahların çalışma prensipleri, güçleri veya kalibreleri konusunda yazılı düzenleme gelirse o zaman hobi için hiç iç açıcı şeyler olmayacak onu biliyorum.

    Aşağıdaki videoda Ted, turret kullanmadan uzun mesafelerde atış noktasını ayarlamayı sağlayan bir dürbün ayağının nasıl kullanılacağını gösteriyor.
    Göreceğiniz üzere farklı uzaklıklarda crosshair noktasını atışın düşme yaptığı yere doğru eğerek hedefi her seferinde vuruyor.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Şayet bir Türk firması bu şekilde bir tüfek üretse bile eğer 6.35 veya 5.5 değilse maalesef ülkemizde satışa sunamayacak.


    Aslına bakarsanız bu tarz tüfekler av için daha ideal gibi duruyor. Bu nedenle de ülkemizde yüksek kalibreleri gelmeyecektir.

    Abi tamam haklısın tehlikeli bir iş de testli tüpü geçtim 2016 model sıfır tüplü arkadaşımı yönlendirdim aynı muhabbeti yaptılar olay işin tehlikesinden çok tüp satışında da hava basiminda da tekel olma çabası olunca insanın canı sıkılıyor keyif için yaptığımız hobide sinirlerimiz geriliyor

    Değerli kardeşim,
    Olay hakkındaki hassasiyetini anlamakla beraber olayı öyle düşünmeni tavsiye ediyorum;
    Mercedes servisine bmw götürürsen bakım yapmama hakları var mı? Demek adam prensip olarak kendi bildiği, kendi sattığı veya gözünün tuttuğu tüpleri dolduruyor. 2016 model tüpü bile doldurmadıysa demek karşılıklı iletişiminizde problem var.


    Çok sıkıntı yaşarsan kocaeli'ye geldiğinde bana ulaş. Yardımcı olmaya çalışırım.