SmithJack adlı kullanıcının mesajları

    Abi gerçi kapattım bu ara vize haftası diye pek online olamıyorum ama youtube ta o gönderdiğim mekanizma ile yapılanı var onda hedefi tutturamazsan figür düşmüyor hedefi tutturduğunda aynen yere iniyor hoşuma gitti bende yapacağım mekanizmayı not aldım ben bi ara onu ölçülendiririm :)

    Bu hedefler hangileri oluyor abi Ft ile ilgili pek bilgim yok ama hayvan figürlü olanlardan mı bahsediyoruz?

    Abi hayırlı uğurlu olsun iyi atışlarda silah kalite belli de tek sorum var atış yaparken rahatsız etmiyor mu ilk defa yanak kısma bu kadar yakın yükleme kısmı gördüm. Merak ettim doğrusu keşke inceleme fırsatım olsa :)

    Ben biraz yeniyim bu işlerde daha önce ağaçlarla bir kaç kez el işi uğraşlarım olmuştu aldığım dümdüz ağaç kuruyunca bi anda bel vermişti bu yüzden temkinliyim verdiğiniz bilgiler beni aydınlattı teşekkürler..

    Selamlar smithjack, çok teşekkür ederim beğendiğinize sevindim. Kaba talaş kaldırma işlemi ve şekillendirme için eğe kullandım. Cilalanacak seviyeye getirebilmek için ise 120 numaradan 800 numaraya kadar zımpara ile çalıştım. Biraz zahmeti oldu ancak keyifliydi. Kararması cevizin doğasından kaynaklanıyor zımparadan sonra olan bir durum bende çalışırken farketmiştim. :)


    Bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum :) Dikkatimi çeken bişi daha var bunu da size sormak istedim kundak için ağacı temin ederken kesim yönü farkediyor mu yani nasıl temin ediyorsunuz çünkü halkaların doğrultusu felan önemli mi

    bu gün havalı tüfegimi göndermek için yurt içine gittim ruhsat istiyo abi ruhsatı yok bu silahların havalı tüfek yok ruhsatsız göndermiyoz dediler almadılar malatyada arasa kargoya gittim aldılar ve kagıt felan imzalatmadılar


    Faturası yanınızda değil miydi faturası yeterli olmalıydı


    Yurtiçi kargo artık havalı tüfekleri alıyor. Verirken "Yalnız bunun içerisinde havalı tüfek var içi boş ama bir kağıt imzalamam gerekiyormuş" dediğiniz zaman hemen kağıdı çıkarıp imzalatıp kargonuzu kabul ediyorlar. Bundan bilgisi olmayan şubeye denk gelirseniz, her zaman bu şekilde farklı şubelerden yolladığınızı ve genel müdürlüğün bu prosedurla çalıştığını izah ederseniz. En fazla başka şubeyi arayıp bilgilenirler.


    Tabi sorumluluk sizde olduğu için tüpü boşaltıp ya da az barda yollamanızda fayda var.


    Tahattütname imzalıyorsunuz aslında pek iyi bişi değil sigorta kapsamına girmiyor ama yapacak bişi yok ancak bu şekilde götürüyorlar.

    Ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş hamsterın kundak ile aerodinamik yapıda olması muhteşem bir görüntü yaratmış merak ettiğim ise bütün talaş kaldırma işlemini(yani parmak için yapılan oymalar felan) işlemini eğe ile mi yaptınız birde sanki bi resimden sonra ağaçta bir kararma olmuş ısıl işlem türevi işlemden mi geçirdiniz benim gibi yenilerin böyle işlere kalkışmasında aydınlatıcı bilgiler verirseniz çok sevinirim :))

    Bu tip teknolojiler önce savaş silahları için üretilir. sonra hem ucuzlaması hem teknolojisinin değişmesi ile av ve spor amaçlı silahlara kadar iner. Tercihtir bir şey demem. Ama pcp ler de artık nerede ise sıfır sarsıntı, elektronik hız, tetik ayarları ve hesap hatasına yer vermeyen bu tip dijital optik ve ölçümler ile yapacağımız işe; artık atıcılık değil sadece atış denilebilir.


    Dediğiniz gibi tercih meselesi o zaman abimde bulunan ve at 44 lw almasıyla boşa çıkan benim kullandığım mod 125 sniper gibi bişiyiniz olacak :)