hunterfm adlı kullanıcının mesajları

    bushcraft için, dal vs kesip yontmak için iskandinav tarzı bıçakları kullanmanızı tavsiye ederim. Marka ve model olarak da 'Mora' knives i tavsiye ederim. özellikle karbon çelik olan modelleri fiyat-performans değerlendirmelerinde dünya çapında ünlüdür. Fiyatı da sanırım 50-60 tl civarında.

    Sn. Voulpes e kesinlikle katılıyorum. zor olsa da önyargılarımızı yenmeye çalışmalıyız, yerli markalarımıza da bir şans tanımalıyız. Fakatyerli üreticilerimizin de bizlerden gelen istek, öneri ve şikayetleri değerlendirmesi, olumlu yönde adımlar atması konusunda duyarlı olmaları gerekmektedir.

    Yıldız, huğlu, akus markalarını tavsiye edebilirim fakat en önemli nokta tüfeği almadan önce bir elinize alın omuzlayın, swing yapın sonra hangi tüfeği alacağınıza karar verin. İsabette tüfeğin size uygun olması markadan daha büyük bir faktördür

    tüfekte kinetik sistem kullanıldığı için 24 gr da çalışmayabilir. bende 2000 modeli var ve kullanım klavuzunda 28 gr dan itibaren mühimmatla çalışır diyor. Fakat pratikte 24 gr fişekleri markadan markaya değişiklik göstermesine rağmen kullanabiliyorum. m3500 modeli 89 mm yatağa sahip ağır dolular için kaz ördek vs avlar için üretilmiş bir tüfek bu yüzden 24 gr fişek çalıştırıp çalıştırmaması tüfeğin değerlendirilmesi açısından çok doğru olmayacaktır.