cahar adlı kullanıcının mesajları

    Hımmm. Evet, kullanmış olan bir arkadaş BT65 Sb Elite Lw için bir yorum yapsa mükemmel olacak :) Çünkü, aldım alcam. Artık bir karar vermem gerekiyor. Ben biraz tez canlıyım. 6.35 ile 5.5 arasında avda atış gücü olarak ne kadar fark vardır.

    Forum kuralları ve yasalar gereği “av açısından” bakmayalım da ben buna tahribat gücü diyeyim :) Tabiki de 6.35’in enerjisi daha fazladır. Namlu çıkış hızlarını karşılaştırmaktan ziyade “enerji (joule biriminden)” sizin için önemli olan tabi tahribat isteğinize karşılık. Ancak buna karşılık namlu çapları değişirse de bu sefer valf portlarının da değişmesi gerekiyor. Yani aynı silahın 6.35’i diğer küçük çaplarından, daha fazla sarfiyat yapıyor. Pompanın bu kalibrede daha da bir işkence olacağından bahsedeyim.

    Kırsalda yaşıyorum demişsiniz. Magnum sınıfı yaylı-pistonlu bir havalı silah önerirdim, sadece.

    Pcp türündeki silahları kullanabilmek için; yüksek basınçlı dalış tüpüne ya da yine yüksek basınçlı çalışabilen bir el pompasına ihtiyacınız olacaktır.


    Pompayı test etmiş biri olarak, tek kelimeyle “uzak durmanızı” öneririm. Hava doldurmaya çalıştığım tüfek 250cc gibi düşük bir depolama hacmine sahip olmasına karşın 100-200bar arası dolum yapmam, resmen işkenceydi. 1,88m boyunda, 95kg biri olarak bunu tecrübe ettim, aklınızda olsun.


    Yüksek basınçlı tüp ne yazık ki şart, eğer pcp türündeki silahlara yönelecekseniz. Ne yazık ki diyorum; çünkü bu basınçlı tüpü doldurabilmek için şehrinizdeki itfaiye teşkilatıyla iletişim kurmanız gerek. Ancak bu “coronavirüs” ortamında itfaiye ile görüşmenizi pek mümkün göremiyorum. He

    dolum için bir diğer yöntem var ki; bazı av bayilere kargo aracılığı ile tüp gönderimi sağlanıp, tüp size dolu bir şekilde teslim ediliyor. Ancak yine belirtmem gerekir ki kargo firması ve av bayinin aksiyonları bu mevcut durum altında ne olur, kestirmek zor.


    He ben bu riskleri göze alıyorum. Tüp taşımasını, doldurmasını yadırgamam derseniz. Tahribat istemeniz sebebiyle ve bu kadar zahmete (tüp) girmişken tatmin etmesi için, Hatsan Hercules 6.35mm modelini önerirdim. Biraz kaba bir silah, ağır, uzun ancak tahribatından dolayı en azından beni neşelendiren bir tüfek.


    Yok bu kadar alet, edavatla işim olmaz. Sadece kafama esince, çıkayım araziye atayım derseniz. Yine tahribat beklentinizi kıstas alarak, yay ya da gaz piston tahrikli bir havalı silah önerirdim. Bu da Hatsan Mod135 6.35mm olurdu.


    He bu evde kalma ortamında; evde de kullanayım, arazide de atayım derseniz. Zoraki Ultra 5.5mm modelini önerirdim. Uzun yıllar kullanmaktayım. İşini fazlaysa iyi yapabilen bir silah.


    Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Malum evde oturmaktan sıkıldık, yazasım geldi :)


    He bir de şimdi aklıma geldi. Pcp ve yaylı önerilerimin ithal türevleri için de; Airforce Condor SS ve Diana Mod 54-52 gibi serilerini öneririm. Bundan sonrası sizde bütçeye, gönle yattıktan sonra gerisi kolay.

    200s dediğiniz ,dominator 200 olmalı.Birisi (domi) isabet,torpedo ise tahribat için kullanılacak silahlar.Bu sizin seçiminize bağlı.İki silahın da kurma kolu düzeneklerinden dolayı 4.5-5.5 kg arasında olduğunu belirteyim.Ayrıyeten dominin,torpedoya göre daha güçsüz olduğundan,dominin kurulmasının daha rahat olduğunu söyleyeyim.

    Zoomu ayarlamanızı sağlayan parçanın düz uçlu bir adet vidası olur,onu söküp o çember parçayı orta kısma doğru ittirin.Çıkan parçanın altına erişmiş olursunuz.Orada 3 adet saatçi vidaları şeklinde vidalar vardır,büyük ihtimalle titreşimden yerinden çıkmıştır.Vida yuvalarını hizalayıp sıkarsanız iş çözülür.

    Bu anlattığım dürbünlerin genelinde olan mekanizmadır,dürbününüze ait olması olasıdır.

    Vay be o 2 saniyelik ses ne güzel sestir yarabbi :) Katılıyorum bana da özellikle sıfırlama ayaklarıyla yapılan atışlar tuhaf geliyor ama zevk meselesidir tabi

    Yok daha küçük hedeflere isabetli ve keyifli atışlar istiyorum. Mod 135 qe modeli eskisine göre çok iyi dedikleri için düşünmüştüm ama biraz korktum acaba kontrolsüz bir gücü mü var?

    Küçül hedeflere atılacaksa dürbün şart.Dürbün işi de yaylıda ister orta ,ister magnum; olmuyor.Dürbün olacaksa pcp şart.Yivli bir tüfek bile bana göre yaylıya göre daha dürbün dostudur.Yivli sadece geri tepmeyle baskı yaparken,yaylı ileri-geri ve titreşimle yukarı-aşağı şekilde dürbüne etki ediyor.Örnek vermek gerekirse yivli sadece sağ yanağa tokat atarken,yaylı sağ-sol-yukarı-aşağı şekilde tokat manyağı yapıyor :D

    Teşekkürler hocam isabet konusunda nasıl bir tüfek? Başarılı mı sizce?

    Bence aşırı zor kurulması ve dürbünle kullanımının mümkün olmayacağını bilmenizde fayda var.Gez-gözle 150 metreye kadar şişe-bidona atarım derseniz olabilir.Ben olsaydım mod55 veya striker 1000 x e bakardım.1000 x le gez-gözle 80-100 metrede çok keyifli atışlar yapabiliyorum.Kurması,hafifliği,fiyatı da artısı

    Takabilirsiniz ama yayın uzunluğunu ayarlamak önemli.Çok kısa kalırsa bu sefer de sorun olur.X 20 ben bilerek Türkiye de üretiliyor.Orijinal yayına ulaşmanız kolay olacaktır

    Atıcının nişangah alışı, kendine göre dipcik, gez-arpacık, dürbün varsa sıfırlama ayarları ile tamamen kişiseleştirilmiş ayarlarla kaç metreye, hangi hedefe, tahribat mı grupman atışı mı için olduğu gibi faktörler sadece silahın gücü ile birleşir benim için geçerli şartlar bu dur 5.000tl yada 150tl.. 2gün önce işgören silahçılıktan antalyadaki şubesindeki arkadaşlarla konuşuyorduk yaptığım atıştan bahsediyordum kendisi bende yapabiliyorum galatian ile o hassasiyette atışlar dedi işte konuda bu ben 150tllik namlu kırmalı ile sen kaç binliralık pcp ile yapıyorsun aynı atışı daha h&n pellet kullanışı benim gamo ile atış yaptığımı katmıyorum.

    Bahsettiğim atışımın videosunu da ekliyim..

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Emir Abi'nin bu modlamasıyla bu tüfek çok hoşuma gitmişti.Benim striker 1000 x almama vesile olmuştu ki silahımdan çok memnunum.85 metrede gez-gözle yarım litrelikleri 4/5 isabet ettirebiliyorum.İşin tuhafı dürbün takınca isabetim düşüyor :) Geçen buluşmada pcp kullanan üstadlar hayret etti isabetine.He bu demek değil ki ben şöyle yetenekliyim.En önemlisi attığın silahı sevmek,silahla zaman geçirmek gerisi teferruat.İster 100 liralık silah olsun ister 10000.Sen silahı ciddiye almazsan o da seni almaz.

    Parallax ayarı yok gibi gözüküyor ki bu büyük bir eksik ama yaylıda dürbün ne kadar basit olursa sorun da o kadar az yaşanıyor.Linkteki dürbün aydınlatmalı bence aydınlatmalı tercih etmeyin yaylı silahlarda.Hawke nin 3-9-40 ve 3-9-32 leri sizi daha memnun eder ki ben bilerek fiyatları da buna göre uygun

    Ata Turqua ya baktım şimdi. Aslında fena değil ama pcplerde ses az. Biraz daha deneme kararı aldım Herculesi. Hercules için (grupman) hangi pellet tavsiye ediliyor bilen var mı?

    Bunu sizin deneyerek bulmanız gerekiyor.Silahlar aynı model bile olsa üretim farklılığı,atış sayısı,atıcının stili pellet tavsiyesini etkiliyor.Hercules için önerim yüksek grainli pelletlere bakın (40 ve üstü)

    İnce Mehmet'in 40 grainleri,Spoton herculesler,jsb,hn,aa pelletleri denemenizi öneririm.Silahla atış yaptıkça namludaki yivlerde ,üretimde oluşan çapakları temizleyip ilk atışlara göre daha da isabetlenecektir.


    Yeni bir silah alacaksanız size önerilen AA nın S510 gibi serilerini uzun menzil için bir daha düşünmenizi öneririm çünkü gücü herculese göre düşük ve hercules kadar tatmin edeceğini sanmıyorum.Kaçarı yok herkül den sonra anca Air Ranger :)


    Ses içinse; zaten bırakın hercules,air ranger gibi güçlü tüfekleri ,ortalama bir pcp bile sizi meskun mahal dışında atış yapmaya zorunlu kılacaktır.Öyle bir ortamda da ses benim açımdan önemli gelmiyor.

    Ölçülerde neye bakmam gerektiğini bilmiyorum tam ama acaba dampa ile bu dürbünü kullanan bir arkadaş var mıdır?

    Şöyle anlatayım,dampanın dürbüne sabitlenen kısımlarını ,dürbün konik olduğu taraflarda denk geliyor.Yani dampanın iki boğum arası uç mesafeleri ,dürbünün konikleşmeye başladığı aralıktan küçük olmalı.4x32 ile de bu mümkün olmuyor.Dediğiniz 25.4 mm çapıyla ilgili değil.


    4x dürbünümle 100 metrede yarım litrelikleri 5 de 2 gibi,5 litrelikleri her attığımda vurabiliyorum ama tavsiyem bu bütçelere çıkmışken 9x almanız.6-7 x ler tam kararı 4x biraz küçük kalıyor hedef atıcılığı için.

    Uzun mesafede piyasada bulabileceğiniz en isabetli lider model Daystate Air Ranger modelidir.İkinci el için biraz daha koymak gerekebilir.Ama elinizdeki hercules de yabana atılacak bir silah değil.İki ay kısa bir süre,biraz daha tecrübe ve pellet denemeleriyle şans tanımanızı öneririm.Ama bunların ne olursa olsun bir havalı silah olduğunu unutmayın,limitleri bellidir.Şahsen Daystatelere o kadar bütçe ayıracağıma Ata nın yivlisi artı harç bedeliyle gerçek bir silaha sahip olurdum.On atacağıma bir atıp doyuma da ulaşırdım,tercih sizin

    Bence ilk havalı tüfeğiniz için bu seviyeler biraz fazla tabi bütçe meselesidir bir şey diyemem.Öncelikle alttan ve yandan kurma silahlar en az 4.2 kg den başlaması ve ekstradan kurma hareketi gibi yanları olduğunu unutmayın.


    Tahribat amaçlı hw-aa lar sizi üzer,dianalar daha uygundur.Diananın ,350 magnum u en güçlü yaylılarındandır ve ağırlığıda nispeten uygun.Hw içinse 50S modeli isabetli ve şık bir tüfek ama tahribat için ne derece memnun eder bilemiyorum.Piyasada 50 MII modeli var sanırsam record tetiği yok ve gezi o kullanışlı hw gezlerinden değil.


    Vida gevşeme işine gelirsek ithaller de yerliler de yaylıların doğası gereği bunu yapar ama locktite ile sabitlenirse sorun ortadan kalkar.


    Tavsiyem hatsanın mod 135 qe vortex modeli.İşçilik açısından iyi bir seviyede bence ama her silahı mı böyledir incelediğim mi bilemem.Dünya piyasasında

    stok en güçlü pistonlu tüfektir ama beraberinde ağırlık,tepme gelir.Ahşap şart değilse 87 qe lerde aklınızda bulunsun derim.

    Konusu açılmışken bende Striker 1000 x için yaylı tecrübelerimi aktarayım.


    İlk kullanımlarda olumsuz yanı bana tetiği gelmişti (1. Nesil ayarlanmayan tetik)

    Sonradan tetiğe alıştım ve anladığım kötü tetik yok alışılmayan tetik var.


    İlk zamanlar keşke pcp alsaydım diye pişmanlık duyarken şimdi farklı düşünüyorum.Her atışımda yaylının doğası gereği silahı ciddiye almak gerekince aldığım zevk artıyor.Zoraki ve 2240 la atarken bu hissi alamıyorum.Sanırım pcp ile de bu hissi alamam.


    Dürbün için tek parça ayak kullandığım için haliyle dürbün merkezi yukarda kalıyor ve istediğim desteği alamıyorum kundaktan.Belki ilerde bir yanaklık modifiyesi yapabilirim.


    Gez-gözle daha rahat ve daha zevkli oluyor.Ama arpacık oldukça kalın ,keşke hw nin 50s-77k gibi gez sistemleri olsaydı.


    Şuanlık silahtan oldukça memnunum.15 metreden gez-göz ve jsb 18.13 ile 2 cm grupları yakalayabiliyorum.Biraz daha atış tecrübesi ile daha iyi sonuçlar yapılabilir.

    Gamo marka isminden dolayı başta güven versede özellikle matchle 3 silahım barışmadı.Pro hunter nispeten daha iyi ama

    250 lik 15.43 e 20 TL verileceğine 5 li kutu 500 lik alemin namlularla en barışık olanı jsb 18.13 e 40 TL vermek daha mantıklı


    Ama 8.44 lerin fiyatı da 40 TL ,4.5 işinde anlamsız pahalı jsb.Stokla alakalı desem zaten 2 yıl önce hatırladığım 18.13 lerin fiyatı 20-25 TL idi.