cahar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Yaylı için ithal ve yerli olarak baya bir alternatifiniz var.Tabi ithaller kurdan dolayı ateş pahası ve yaylı tüfeklerin tabiatı gereği sert kullanınca ,ben o kadar para ödediğim tüfeğe pek kıyamam :) Magnum (güçlü) sınıflar için yerli olarak hatsan mod 135,mod 125 ler sizi memnun eder.Vortex tercih etmemeniz daha uzun ömürlü olması için makbuldür.İthal olarak diananın mod52 (alttan kurmalı ve ağırdır) ve 350 magnum

sizi memnun edecektir.Ama fazla güç,fazla sarsıntıyla beraber yine ömür işini olumsuz etkiler.

Orta sınıf için ise striker 1000x öneririm ki bu sınıf daha hafif,kolay kurulum ve az tepmeyle silahınızın ömrünü artırır.İthal olarak hw77 k,hw 97 k lar çok daha sağlamdır.

Tamir için ise yaylı silahların 3000-6000 arası yay ve keçenin değişmesi gerekir.

Merhabalar forumda av konularına karşı hassas bir yaklaşım var.Tahribat amaçlı konuşuyorum bu sebepten dolayı.Başta sağlamlık konusunda pcplerimiz özellikle yerli pcplerimiz oring kaçağı,valf iğnesini kırma,çekiç yayı bozulma gibi başınızı ağrıtacak tonla mesele var.Yaylılar bu konuda daha az baş ağrıtır.İyilik meselisinde yorum yapılmaz.Ne açıdan iyi,bu fiyat karşılığında mı iyi gibi faktörler var.

Şimdi Hercules'in 6 kg fabrika verisi var.Buna en az 500 gram fabrika veri payını ekleyin,500 gram dürbünü de,1 litrelik 250 bar hava ne kadar ağırdır bilemem eder size en az 7 kg.Böyle bir tüfeği masaya dayamadan kullanamazsınız.Ne kadar tecrübeli,prof olsanız da sonuçta biyolojik bir canlısınız.He tüfeği masaya koyup,atış sehpasında ne zevk alındığını ,anlamış değilim.Tetiğide iple çekince tam uyum sağlanıyor bu atış şekline göre bence :)

Eğer amacınız gerçekten tahribat ise hiç herculesdi,pcp ydi kendinizi yormayın bir av tüfeği bakın,daha rahat edersiniz.

Beklediğim olay gerçekleşmiş.Hatsan gibi ciddiyetsiz bir firmaya kesinlikle bir şey göndermem de almam da artık.Halen utanmadan tüfeği yolla,bize ulaşsın 250 Tl ver yeni tüfek verelim.Milletin işi gücü yok ya ,bunlar için her gün kargoyla uğraşacak,telefonla arayıp teyit ettirecek.

Abicim size tavsiyem onlar gibi yapın ,umursamayın.

Birde ben cuma günü kendilerini yedek parçalarım kargoya verildi mi diye aramıştım.Kendileri normalde perşembe günü kargoların çıktığını ama almanyadaki fuardan dolayı çalışanların genelinin fuarda olduğunu söylemişlerdi.Belki işi bilen çalışanlar fuardadır size böyle bir cevap vermişlerdir, belki kargo bahanesidir bilemiyorum

Yay kırılmışsa,hatsanın magnumlar için kullandığı 1250 lik yay işinizi görür,değişmişken keçe de 1250 lik hatsan keçesiyle değişip bakımı yapılır ama parçası yok dediklerine göre tetik grubundan biri hasar almış olabilir ki bunuda pirinçten üretip takabilirsiniz.En kötü senaryo kurma koluyla,piston bağlantıları zarar görmüş olabilir buda zor bir ihtimal.

ZETAX Emir Abi bence böyle bir klasiğe zevkle hayat verir.

Webley Patriot 1. nesil 5.5 mm

Çok hoş bir tüfek,dahada üzüldüm.Tüketici haklarını iyi bilmeli,bir ürün aldığınızda yetkili firmanın yanlış bilmiyorsam size 10 yıl boyunca yedek parça temin etme zorunluluğu var diye biliyorum (?)

İşiniz zor ne diyeyim ,40 yıllık asker arkadaşı muamelesiyle konuşan servis elemanlarıyla

Demek istediğinizi sanırım dürbün ayağının vidaları içeriden gitmiyor ve tüfeğinizin gövdesine değiyor.Biraz önce protector görsellerine baktığımda monte edilen tüfeklerin tamamı 135 qe,87 qe gibi oval olmayan dürbün raylarına sahip modeller

Bu durumda yapabileceğiniz iki seçenek var.Biri ; 11 mm altı oval ,üstü düz ray almak,diğeriyse iade edip normal tek parça ayak kullanmak.

Benim çinden getirdiğim tek parça ayak oval tabanlıydı uyum sağladı ,daha dürbün almadıysanız da sakın 4x32 tercih etmeyin.Çok küçük bir dürbün olduğundan dampayla kullanamıyorsunuz.3x9x32 ve üstü ideal

Vidyoyu size mesaj olarak yolladım.Dikkat ettğinizde tüm 36 lık sarjörlü yivsizlerde reklamlarını yapanlar sarjörü çok narin yerleştiriyorlar.Benim anlamadığım bu platformlar (ar,ak) bırakın 36 lığı 12 likte bile sorun çıkarıyor ki bu 36 hırsı neden ?

Olmuyorsa olmuyor illaki bunu çalışsa da çalışmasa da piyasaya sürmek,tuhaf.Onun yerine devlete biraz konuyu aç.En azından dizellemeli magnum yaylı ve pcp gücünde .22 lr kalibresi için baskı yap,vergiyi indirmeye çalış de bu .22 ile bırak çatışmayı av bile yapılmaz.İnsanlar yivli hasretiyle zaten kapışır.Ne ortada pcp kalır ne bunun gibi çalışmayan makineler

Abicim sarjörlü yivsiz av tüfekleriyle bir tecrübem olmadı ama ben gözlemlerimi, sürç-i lisan ettiysek affola diyerekten belirteyim.

Ersus'un 36 lığı ,Husan'ın uzun zaman beklenen 36 lığı da sorunlu tüfekler.Bir silahın sarjörünü takarken biraz sert ittirdin diye çalışmaması gibi bir durum olabilir mi ?

Sonuçta bu bir silah,çelik yığını ; pamuk şeker mi ki sarjörü çok hassas takıyoruz ?

Husan'da gördüğüm, dipçik tarafında bulunan T şeklindeki sürgüyü kafasına göre bazen çekiyor,bazen çekmiyor atış yaparken.O kolun boyu ne kadardır bilemiyorum ama tetik çekerken yanağa güzel bir sürgü kolu yemek olasıdır.Ayrıca m71 için kendi kanallarında bile atış yaparken barutun yüze geldiği şikayeti var.

Ben en son, bu firmalardan reklamını yapan birinin 150 metreden kendi markalarının reddot takılı,yivsiz av tüfeğiyle ,ayakta desteksiz 3 atışla 10 cm grupman yaptığını iddia ederken görünce hiçbirine güvenmiyorum.Atılır da bu kadar mı atılır el insaf :)

İsabetinden bahseder misiniz biraz? En fazla kaç metre isabetli ve istikrarlı atış yapıyorsunuz? Dürbün ne kullanıyorsunuz? Örneğin 50 metrede yaptığınız 10 atış ne büyüklükte bir grupman oluşturuyor?

Dürbün kullanmıyorum şuan.İsabetinden memnunum ama dürbün olmadığı için detaylı bir grupman testi yapamadım.En son bir yamaçtan göle doğru atmıştım.Mesafe 75-100 metredir diye tahmin ediyorum.Gez bile ayarlamadan tahmin ederek istediğim noktayı vurup suyu kaldırabiliyodum ki bu beni baya keyiflendirmişti.

1000x 4.5 mm yaylı almaya karar verdim. Dizelleme bitene kadar dürbün almayacağım. Jsb 16.20 grain ya da 13.43 grain uygun olur gibime geliyor. 4.5 mm hiçbir yerde yok. Aksu av a bir sorayım bakalım. Cevap veren yardımcı olan herkese teşekkür ederim.:saint:

Aksu av 2 paket spoton saçma gönderiyor onlar dizellemenin bitmesi ve tüfeğin kendine gelmesi için yeterli olur sanırım.

Ben 2 hafta önce konuşmuştum.4.5 olarak striker 1000 s sentetik in depoda olabileceğini iletmişti ve 4.5 için fabrikadan sipariş geçilebileceğini ama hatsanın bu yıl tüfeklere zam yaptığını aynı fiyatla satışta olmayacağını iletmişti.

Benim 1000x im 1.5 paket sonlarına doğru kesti.Ama her 75 atışa kundak vidalarını kontrol etmeyi ihmal etmeyin,olmadı locktite sürün.Ben geçen önemsemezken silahın 100. atışlarında silah dolu bir şekilde gövde kundaktan ayrılıp ayağıma yakın yerlere nişan almaya başlamıştı,o ara tetiği kundak çekse hoş sonuçlar olmaz,dikkat edilmeli.

Bana kalırsa yaylı tüfekler için alınan bu dürbünlere illaki iyi bir zarar verecektir,canınızı sıkar sonra o kadar para verince.4x32,3x9x32 veya 40 boyutlarında çin yapımı dürbünler işinizi görür,bozulursa da fazla önemsemezsiniz.4x16 ların yeri bana kalırsa pcp'ler

Bu arada son zamanlarda gümrükte dürbün işlerini sıkılaştırmışlar diye bir söylenti var.Ben 2 ay önce 4x32 almıştım bir sorun çıkmamıştı.Tr fiyatlarına bakmanızda fayda var,çok yakın rakamlar oluyor ucuz dürbünler için

İthal olarak düşündüğüm tek marka cometa fenix 400... Cometa kullanan birine sormam gerek. Sarsıntı çoksa 300 ü de olur. 1000x de aklımda fiyat da çok uygun. Dediğiniz gibi orta güç düşünüyorum.

Ahşap kundakları bana çok kaliteli gözüktü.Fiyatları da ne tuhaf ki 3 sene öncesiyle hemen hemen aynı.Moderatörsüz birini tercih etmeniz daha isabetli bir karar olur.Moderatörün yaylı tüfeklerde sesi kesememesi haricinde uzunluğa ve belki işçilik iyi değilse isabetsizliğe yol açabilir.

Ama yarın bir gün tüfeği kesesiniz gelirse hatsan daha rahat olur.Emir Abi'nin sünnetli mod55'i çok hoş bir gün keserim bu striker ı ama göreceğiz :D

1000 Tl gibi bir bütçe varsa ithalde gamolara yaklaşabilirsiniz ama bence parasını karşılamayan tüfekler.

Yerli olarak hatsanın striker 1000x ahşabını kullanıyorum.Gayet memnunum işçiliğinden,isabetinden,hafifliğinden.50 metreye kadar çok keyifli atışlar yapılabilir.Magnum sınıflarını önermiyorum.1000x gibi orta sınıf bir yaylı bile 100 atışta bir vidalarını gevşetiyorsa bunları düşünemiyorum.Locktite ile en son vidaladım galiba artık pek gevşemez.Vortex'i gaz boşaltma,fabrika harici tamir yoksunluğu için önermem.Klasik yaylı sistem candır,bakınız dianalar,tx ve hw ler

İthal olarak görünüş açısından en çok cometalar hoşuma gidiyor ve fiyatları da uygun.Ama bakımı için elinizin tornavida tutması gerek.